fredag 30 oktober 2009

Poolhäng

holiday

Då vi har besök från Sverige fram tills på söndag, så blir det väldigt korta inlägg för min del, men lite foton kan jag bjuda på! I går efter frukost åkte vi och badade, det var mycket populärt bland gästernas småfolk:). Jag satt mest och svettades i skuggan...denna värme tar musten ur mig, kommer jag nånsin att vänja mig är den stora frågan...

Hoppas att ni har haft en bra vecka! I dag är det fredag och kanske ett och annat Halloween party står för dörren....booooohoooooo....

Lazy days by the pool side, with our guests from Sweden, that´s how we spendt our day yesterday. They are soon going back to a cold Sweden so they want to enjoy the warmth and sun as much as they can:).

I wish you a great weekend! Boooohoooooo.....spokey.....

torsdag 29 oktober 2009På väg till Swiss Club häromdagen passerade vi dessa lurviga krabater, som länsade igenom en soptunna, det sprang apor över hela vägen, både stora och små, så söta så, men kanske inte lika trevliga att ha springandes i trädgården eller ännu värre inne i köket!
Ha en bra dag!

We saw these furry little monkeys the other day, working their way through the trash bin. So cute but not something you want to have sneaking around your house, I prefer a good distance to them! Enjoy your day!

onsdag 28 oktober 2009

Roliga bubblor

bubbles

Vi har bjudit våra djupfrysna svenska vänner som är på besök från Sverige på lite rosa bubblor på uteplatsen, jag tror de gillade det:). Har ni nån favoritdryck?

I dag är det fullspäckat schema, så det är dags att äta frukost och dra iväg. Tjingeling!

Pink bubbles is what we had to offer our friends today, I think they liked it:). What is your favourite drink? Good day to you!

tisdag 27 oktober 2009

Att leka med ord
Att leka med ord är jättekul! Jag hittade denna sajt
Wordle (klicka på länken så kommer du dit) det är superenkelt och kul att sätta ihop sina egna ord. Min första ram försökte jag klura ut ord om livet och familjen och den andra ramen då hade jag Singapore i åtanke. De båda ramarna sitter nu direkt vid ytterdörren, där det helt klart var nånting som fattades, men återigen hade vant mig vid att det såg ut som det gjorde!

När jag köpte ramarna var de svarta (IKEA) men jag målade dem vita (nåja, snarare grå) men jag funderar på att måla dem svarta igen, herregud det kommer att bli första gången jag målar nåt svart...men jag tror att det kommer att passa in i den annars väldigt ljusa hörnan, med enbart vitt och pasteller, puuuff, och 2 svarta ramar, kan nog bli läckert!
Men man ska ju inte förhasta sig, så jag får nog suga på karamellen en månad eller två...

Njut av dagen!

To play with word is now really fun and easy, just go on to Wordle (click on the link) and start playing with your favourite words! My first frame is in Swedish and I had life and family in mind, the second one I thought want Singapore meant to me, and that one is in English.

Have a great day!

måndag 26 oktober 2009


Under parasollet sitter man säkert från solens strålar, och en champagne kork i sanden.
Away from the sun under the parasoll and a someone has been drinking Champagne on the beach

söndag 25 oktober 2009I dag det varit halvmolnigt väder, superskönt! Det har varit så enormt varmt de sista dagarna så man vill inte ens gå ut och slänga soporna för det känns som om kroppstemperaturen direkt stiger ett par grader...

Men man kan ju inte sitta inne en hel dag, så vi åkte till till IKEA (vilket tydligen börjar bli en återkommande helgaktvitet, men jag var ute efter räkost som inte fanns på vårat närmaste IKEA, vi har 2 stycken här) vi köpte en barnstol till våra besökande smågäster som anländer från Sverige i morgon, köpte fina orkidéer och puh! man blir hungrig av att shoppa så en lättare lunch fick det bli innan vi for hem igen.

Nu ska vi kolla på film och har jag tur blir jag bjuden på lite godis:)
Ha en fin söndag!
Went out and did some arrends today, and I felt an urge to buy some new flowers, the result you can see on the phots (well some of the flowers anyway). I wish you a great day!

lördag 24 oktober 2009

Popcorn night


Popcorn

Popcorn night


Jahapp, så var det helg igen, helt underbart. Inte för att jag har så många måsten längre i mitt vardagsliv, jag styr min tid som jag känner för det, men det är härligt med fredagar ändå, det sitter väl inpräntat i ryggraden, att fredagar är speciella (och ja jag vet att det är lördag i dag, det är bara så lustigt att trots att jag inte arbetar här får en fredagskänsla, det är det jag svamlar om, hihi). Att veta att man har en helg där man kopplar av tillsammans med familjen, under veckorna har ju livet sin gilla gång och barnen har sina aktiviteter och enorma läxskörd.

På helgen gör man sånt man tycker är kul, inte det man måste göra, det ska bli mitt nya motto, haha.


I dag lördag har barnen sitt Taewkwando test och det verkar som om de kan sitt "pattern" bra, så de borde båda klara av det, men det är alltid lika nervöst att inför en hitflugen Koreansk domare visa vad man kan. Jag håller båda tummarna!

Vad har ni själva för planer i helgen?

Weekend again, so lovely! A long weekend to do absolutely nothing if I choose that or a weekend full of activities if I desire that, it´s all up to me, isn´t that great! We started off our Friday night with some popcorn, a favourite of ours and watching "Midsummer Murders".

What are your weekend plans, busy or lazy:)?

fredag 23 oktober 2009

Mitt vardagsrum


HomeHome

HomeHome

Jag har fått önskemål om att visa foton från mitt hem, så lydig som jag är börjar jag med en liten del av vardagsrummet. Finns inte så mycket att säga om vardagsrummet egentligen, jag gillar en salig blanding av gammalt, nytt, svenskt och orientaliskt, men basen är alltid ljus (just nu är jag inne i en rosa period, jag var ju aldrig det som barn, så jag tar igen det nu, med råge!)

Just den här delen som jag visar är vårt soffbord (från IKEA, vart annars) och på sista fotot så ser man vårt middagsbord och ut vidare mot vårat kök.

I dag är tanken att jag och en kompis ska gå och se filmen "Julia&Julie", innan barnen kommer hem från skolan, sen är det fredagsmys, trallalallala....

Ha en fin fredag!

I´ve had some requests to show photos from my home, so I thought I start with our living room, there isn´t much to say about it really, I like the base to be white and then do some add ons with colour (right now I´m a big sucker for pink). I blend old stuff with new stuff, Scandinavian desigh with the oriental one, no rules here!

Have a great weekend!

torsdag 22 oktober 2009

Så här går det när man fuskar...


Jag hittade en hylla som dottern tidigare haft i sitt rum, norpade snabbt åt mig den, passar perfekt ovanför vårt nya köksbord, tänkte jag.

Då jag och borren inte är bästa vänner, så bestämde jag mig för att ta dubbelhäftande tejp för att snabbt få upp hyllan (notera misstag nr. 1). Ahh, bra kvinna reder sig själv, vad fint det blev, jag dekorerade hyllan med en bok och lite annat krimskrams.

Till frukost dagen efter såg jag att hyllan börjat ge vika, aj aj, inte bra, så på med lite kraftigt lim (notera misstag nr.2). Vilket naturligtvis inte hjälpte alls utan hyllan ramlade ner dagen efter och där blev den liggande kan jag meddela (notera misstag nr. 3)....i början störde det mig enormt, men på nåt märkligt vis så vänjer man sig vid det mest konstiga saker, som ja, att ha en hylla liggandes i veckor på köksbordet.

Men så i går, så tog maken tag i saken och satte upp hyllan med den förhatliga borren (ingen sårad stolthet här icke nähädå...) och nu så sitter den så fint på väggen och den har inte ramlat ner, lär väl tåla en större jordbävning nu...

Har ni haft nåt som ni stört er på länge, men ändå inte orkat ta tag i?


Learn from my mistakes, my friend: never use double teip or glue to put a shelf up...After it falls down (and believe me it will) it will be left on your kitchen table for a long long time, until a very good husband, uses the right tools (the drill) to make the wrong right and the shelf is where it was supposed to be in the first place, on the wall!

onsdag 21 oktober 2009


Stolt vajar vår svenska flagga och bilkön in till IKEAs garage i söndags

I går åkte jag en sväng till IKEA igen, ja jag vet vi var ju där i söndags, men det verkade som om hela Singapore kommit på den idén också, så vi gick bara in på Market Place och köpte maten, att gå in och trängas var det inte tal om!

Jag har fått det berättat för mig att Singaporeanernas 3:e största helgnöje är att vara på IKEA, men det märkliga i det är att de inte handlar särskilt mycket, de lämnar in barnen på lekstugan och sen sätter de sig i restaurangen ett par timmar. Tidningen som gjort undersökningen, frågade högste chefen här, vad han egentligen tyckte om att de fyllde varuhuset men inte handlade, men han var naturligtvis tvungen att svara diplomatiskt, haha.

Nåväl, i går var det betydligt glesare med folk, konstigt vore väl annars, en tisdag....
Jag ska försöka visa foton från mitt vardagsrum i morgon, lite saker som jag pysslat runt med här hemma.
Hoppas att ni får en fin dag!

IKEA is extremely popular here in Singapore, the photos is from our Sunday visit.
I went there again yesterday and bought some small stuff, I´m showing photos of my living room tomorrow, so come back;).
Hugs!

tisdag 20 oktober 2009

Bottle


Är det någonting som jag alltid är på jakt efter så är det nya härliga dofter, ok, jag erkänner jag är parfymoman...men vadå, det måste väl värre laster än det, eller hur?
Jag gillar numera inga tunga dofter (annat var det under de vilda singelåren, ju tyngre dofter desto bättre, tyckte jag då) men i dag ska det vara luftiga, lätta dofter. Och för er som gillar det, så måste ni prova DKNY´s senaste rosa (fluff, fluff) doft, den är verkligen helt underbar.

Jepp, det var dagens tips från andra sidan klotet. Kram!

PS, ett litet förtydligande gällande inlägget i går, jag har fått kommentarer om att jag borde hitta saffran här, med tanke på att jag faktiskt bor i Asien, och visst finns det saffran, MEN det är inget jag vill baka lussebullar med, de ska smaka som de gör hemma i Sverige!

I love perfumes, and if you like me like scents that are light and just so fresh, I recommend DKNY´s latest pink bottle, it smells Heavenly! Hugs.

måndag 19 oktober 2009

Borneo Borneo
En kvällspromenad på stranden i Borneo resulterade i dessa foton.
A evening walk on the beach in Borneo and this is the result.

söndag 18 oktober 2009Hej på er!
Helgen har som vanligt rusat på i raketfart, innan man har hunnit fatta att det är helg så är den slut...
Helgen har varit lugn för vår del, några cykelturer i värmen, en hel del film tittande och lite shopping har det blivit. I dag ska vi till IKEA och kolla om vi kan hitta några snygga sänglampor samt köpa räkost och tunnbröd (!) det låter kanske konstigt att vi åker till IKEA för att köpa det sistnämnda, men det är i princip det enda stället här där vi kan köpa svenska varor, så för oss är det inget konstigt alls.

Hoppas att ni har en fin söndag, gör det bästa utav den!

Sunday again, the weekends pass by so fast, swish, and the weekend is gone...Today we are going to IKEA to buy some lamps, and problably some more stuff :-.
Have a great Sunday, make the best of it!

lördag 17 oktober 2009


CandyVilken tur att det är lördag i dag så att man får äta lördagsgodis. Eller ooops, det gjorde vi ju visst i går också...nåväl, njuta bör man annars dör man...

Våra planer brukar aldrig bli som vi tänkt oss dem, men vi har diskuterat att gå på bio (vi är riktiga bionördar) och dottern ska göra en synundersökning och köpa presenter till sin bästa kompis som fyller i veckan, ja det är väl så långt som vi har diskuterat den här dagen.


Vad har ni själva för planer för helgen?

Saturday today, lucky us who can eat candy today...or ooops we kinda did that yesterday also...
But it was a weekend anyway and you must enjoy things in life, right:)?
Have a wonderful day!

fredag 16 oktober 2009

hej

Efter hemkomsten i går eftermiddag var vi så slöa, så slöa. Trots att det bara är 2 timmars flyg mellan Borneo och Singapore...märkligt. Så vi beställde hem pizza och hyrde några filmer (som vanligt var det minst 2 av filmerna som var så usla att vi snart stängde av dem, varför görs det så många skitfilmer?!) slappade i soffan hela kvällen, skönt!

Några som verkligen hade längtat efter oss var hundarna, eller också så var de bara glada över att få ligga i soffan en stund...

I dag är det fredag, och en fredag är ingen riktigt fredag hemma hos oss utan tacos, godis och "Morden i Midsummer" så vi vet precis vad vi ska göra i kväll, inga överraskningar här inte:).
Hoppas att ni har haft en toppenvecka och att Er helg blir bra!

Home in Singapore again, we were so lazy yesterday, ordering pizza and played with the dogs who had missed us so much! Or maybe they were just happy to play in the sofa..?

I wish you a great weekend!

torsdag 15 oktober 2009

Borneo, bye bye

4

Books by the pool side


Idag flyger vi hem till Singapore igen efter sex dagar här på Borneo. Det har varit superduper skönt att bara relaxa och göra absolut så lite som möjligt. Ibland behöver kroppen få lite tid att varva ner för att sedan med energi orka med vardagen igen:).

Så nu är det dags för sista frukosten innan det är dags att checka ut, flyget går kl. 12 (kl. 6 på morgonen svensk tid).

Ha en fin dag!

Today we are flying back home to Singapore, it´s been 6 great days and relaxing days here, just what we needed!
Have a great day!


onsdag 14 oktober 2009

Utflykt till bergen

Breakfast Banana tree

'Orang

I går hade vi hyrt en chaufför som skulle ta oss till en varm källa högt upp i bergen, så efter frukost stack vi iväg. Fyra timmar senare var vi framme vid den varma underjordiska källan, döm min förvåning när jag då inte ser ett vattenhål mitt i djungeln utan en massa små pooler, det var tyvärr enormt sönder exploaterat!

Nåväl, vi gick vidare mot vattenfallet i stället, men (självklart) var det knappt nåt vatten där eftersom det inte är regnsäsong, vi fick i varje fall prova ett naturligt "fish-spa" eller ja inte jag, jag vågade inte doppa ner fötterna så de små fiskarna fick gnaga i sig, men de andra modiga i familjen prövade... Fotot på blomman är från ett bananträd, jag har aldrig sett ett blommande bananträd förut, så det var jag tvungen att fota:).

Höjdpunkten på dagen var i varjefall när vi fick träffa Jackie en orang utang på bara en meters avstånd, hon ehhhh, gillade sin plastsäck rätt mycket så den rullade hon omkring i. Hon hade en ppen dörr så hon kunde gå ut från det inhägnade området men hade vant sig vid människorna så hon höll sig kvar på sin lilla plätt.

Sista dagen här på Borneo, i morgon flyger vi hem igen, så nu är det poolen som gäller:).
Må gott!

Photos from our trip to the mountain yesterday, we met Jackie a 22 year old orang utan, saw a waterfall with (almost) no water and 8 hours later we were back at the hotel.
Enjoy your day!

tisdag 13 oktober 2009

Ny favorit


Det vet ju alla att man måste få i sig vätska när det är varmt, barnen gick för att köpa glass i baren efter lunchen i går...jag är ju rätt dålig på att smaka på nya saker, men jag tror att barnen ångrade att de trugade på att jag skulle smaka deras glass eftersom det snabbt resulterade i att de fick gå och köpa en till mig också....damn, vad god den var! En ny favorit i glass-djungeln.

Hoppas att ni har det gott i höstsolen!

A new favourite of mine, Strawberry from Häagen Dazs, so yummie! Enjoyed after lunch by the pool side yesterday, my first taste but definitely not my last one!

Have a great day!

måndag 12 oktober 2009

Polkagrisar är vi allihopa, allihopa....

11
10

Jag hade inga som helst intentioner att sola under denna resa, nähejdå jag skulle för en gång skull vara försiktig med solen och ligga under parasollet och läsa böcker...
Så man kan ju undra hur det kommer sig att jag, trots detta i dag ser ut som en större variant av en vandrande polkagris...

More photos from our vacation in Borneo. Still just relaxing and taking the days as the come:).

söndag 11 oktober 2009

När skymningen faller på...

Evening walk Sunset in Borneo

Evening swim in Borneo

I går när dottern red på stranden gick resten av familjen med för att ta en promenad vid strandkanten. Men på nåt sätt gick det inte att hålla sig undan de härliga vågorna i solnedgången, så plums in i vattnet!
Än så länge har vi bara slappat vid poolen och på stranden med de stora vågorna, men tanken är att vi ska hyra bil i morgon och försöka se lite mer av ön.

Ha en härlig söndag!

Photos from our walk on the beach yesterday evening, it´s really calming walking along the beach when the sun is setting!
Have a great Sunday!

lördag 10 oktober 2009


Breakfast

Foton från vår semester på Borneo, lite frukost, lite pool, blommor (självklart, haha) och vatten i massor!
Kram!

Photos from our vacation in Borneo, breakfast, poolside, flowers (of course) and lots of water!
Hugs.