tisdag 18 mars 2008

Semester Phuket

Semester...


(Bilden är tagen från vårt frukostbord)

Vi bor på Evason hotell, där miljötänket genomsyrar hela hotellet, de odlar sina egna ekologiska örter och sallad, och så långt som det är möjligt används naturmaterial till allt. Det är verkligen imponerande att se hur de anstränger sig för att bevara miljön.

När jag bokade resan var jag mycket noga med mina krav, ett var att vi skulle ha en fin badstrand i anslutning till hotellet...Hmm, gissa vår förvåning, dagen vi anlände, skulle ner och kolla på stranden. För det första hittade vi den knappt...och den stranden vi hittade var full av klippor, inga solstolar, ja jag skulle inte ens kalla den för badstrand, buhu!

Men det gick strax upp för oss att vi var tvungna att ta en båt 15 minuter ut till hotellets ö, så det gjorde vi igår. Där fanns alla möjligheter till snorkling, spa och bra lunch, så det hela blev rätt bra ändå!

På kvällen åkte vi in till Patong, förutom en liten smärre incident i bilen, sonen blir lätt åksjuk:-), så gick resan bra och tog ca 30 minuter.
Lite överallt såg vi barer som hette "Stockholm", "Eriks bar" osv, Aftonbladet o svenskt snus gick att köpa lite varstans, så den svenska influensen är stor. Patong var dock ingen höjdare, det luktade sopor och avgaser så vi åkte snabbt hem.
Vi ansåg att det var bäst att ta en Tuk-tuk hem, då vi inte ville ha fler olyckor i en bil, men thailändare är ju inte direkt kända för att köra lugnt, så jag var allt lite orolig, men vår förare var av det försiktigare slaget så vi kom hem hela!

Innan vi åkte från Patong hittade jag ett jättefint fat i rostfritt stål, och hotellet sålde det för 8000 baht, men maken prutade så väldans bra att vi fick det för 3000 bath! That´s my man!

Väl framme på hotellet beställde vi movie popcorn och kollade på film, hela familjen i sängen! Mysigt...

Idag visar jag lite bilder från hotellrummet, som jag verkligen är nöjd med!
Ha en härlig tisdag!

6 kommentarer:

snusilus o sannibus sa...

Hej!
Vilka vackra bilder, ser jättemysigt ut!! Ha en fortsatt härlig semester! :)
Kram, Susanne

ColonialEast sa...

Vad härligt det verkar! Håller med, Patong är ingen höjdare. Önskar er en jättetrevlig semester!

jennys hus sa...

Härliga bilder!! Blir avis här hemma:) Kram/jenny

Monkan sa...

Jag har ju precis hittat till din blogg så jag missade det där med att ni flyttat utomlands. Vad spännande!

Men kanske lite väl mycket spänning om du får stötar av tangentbordet ;-)

Ann-Catrin / finthemma sa...

Oj oj så mysigt de
Vad duktig dinman är på att pruta..ja är helt kass på sånt!!
Kram a-C

svartataket sa...

Åhhhhhh!!Mer bilder ;)Nä jag måste fråga henne om jag får säga hennes namn också! Trist när man inte får vad man beställt. Men en ö låter inte helt fel!!! Hoppas ni har det jättebra!

Kram