torsdag 31 december 2009

VÄLKOMMEN 2010!

002_edited-3

Julgodiset är slut förutom polkagrisstången, men det är nog bara en tidsfråga...

Jag hoppas att ni inte har alltför ont i huvudet i dag (eller kroppen som jag brukar ha, hehe) efter nyårsnatten. Själv blev det ett lugnt nyår, jag och K" firade 17 år tillsammans, vi träffades på nyårsafton 1992 och förlovade oss 2 år senare. Förhoppningsvis sitter vi om 17 år igen och filosoferar "Nu har vi varit tillsammans i 34 år..."Och inte blev det nåt nyårslöfte heller för min del, men de brukar dyka upp några stycken såna under året ändå!

Nåväl, i dag åker alla julsaker och vår numera rätt bruna julgran (varje gång hundarna går förbi den och viftar med svansarna så blir julgranen halvt kal) ut! Känns som en fräsch nystart att få ut allt juligt.

Dags att ta fram dammsugaren och få bort resterna av julen, tänk det ser ut som en barrskog här hemma!
GOD FORTSÄTTNING PÅ DET NYA ÅRET!

Welcome 2010! I hope you´ve had a great New Years Eve and that you feel energized towards the new decade! Today all the Christmas things in our house is being put away for this time, it feels so fresh to start the new year without all the Christmas stuff. Our Christmas tree is just a memory now, I have been vacuuming all morning to remove the traces of it...

Have a wonderful first day of the Year!


Jag får alltid en övermäktig känsla inför årets sista dag, det känns alltid lika stort att övergå i ett nytt år! Inför 2010 har jag en väldans bra magkänsla, många intressant upplevelser är att vänta och nya spännande människor att träffa, stora som små. Jag är laddad, skulle man kunna säga:).
Jag klurar fortfarande på vad jag ska ha för nyårslöfte (inte för att jag brukar hålla dem men vadå det är tradition) jag hade ett nyårslöfte men jag har redan glömt vad det var för nåt, så dags att fnula ut ett nytt...
Jag passar på att önska er en fin avslutning på 2009 och en underbar start på 2010!




A new year is coming and I have a good gut feeling about 2010. New experiences and interesting people to meet, it´s gonna be a great year! Do you have any New Year resolutions yet? I wish you a wonderful end of 2009 at a fabolous start of 2010! Hugs.

onsdag 30 december 2009

We love pink Pinkish beauty

Det är ju så att man blir både gladare och lättare i sinnet att ha blomsterfägring omkring sig och jag är sen en tid tillbaka en riktig sucker för just rosa blomster. Och nu efter en kort period med julfärger som rött och hyacinter i olika färger är nu ordningen återställd och jag kan återigen njuta av mildare färger.



Dagen är ett oskrivet kapitel, vilket känns omåttligt härligt då jag var ute och flängde hela dagen igår känner jag bara för att vara hemma och softa...så får det bli! Tjingeling


Pinkish love, after Christmas I can let myself go back to one of my favourite colours again. Christmas feelings is about to leave our house and I´m looking forward to a new year!

tisdag 29 december 2009

I LOVE iMAC



Det är inte bara barnen som fått julkappar i år, jag och "K" köpte oss en egen liten julklapp, en Mac. Jag spenderar (oroväckande ?) mycket tid framför datorn och mitt foto intresse har stadigt ökat det senaste året, så att nu ha en Mac hemma känns superkul. Även om jag alltid varit en PC-människa har jag länge sneglat drömmande bort mot Macens underbara värld och nu behöver jag inte drömma längre, hehe.

Utmaningen nu ligger dock i att lära sig ett helt nytt program, men det ska nog går bra, viljan finns ju där...men jag är ju inte världens mest tålmodiga person direkt...

I dag ska jag iväg och få mina naglar fixade igen, de är gräsligt långa just nu och senare i kväll ska vi till hotell Hyatt för en middag med nya bekantskaper, men jag undrar jag vad jag ska ha på mig...hmmmm....nåväl i slutändan löser det sig säkert, jag kan ju inte gärna gå med en säck över huvudet...
Önskar er en fin dag!

Merry Christmas to me, this year we bought us a MAC computer, now I just need to learn a new program, since I´ve always been a PC-person, hehe. Enjoy your day!

måndag 28 december 2009

FAVORITER 2009

Evening walk
Pink love




Så här de allra sista dagarna innan 2009 övergår i ett nytt oskrivet år, kikade jag tillbaks i min folder med foton och har valt ut några av mina favoriter från 2009. Det är en blandad kompott, några foton är från Sverige och en del är tagna under våra resor. Det som fotona har gemensamt är att jag blir glad av att se på dem för de frambringar så många minnen hos mig!


I morgon tänkte jag visa vad jag och gubben köpte till oss själva i julklapp (en ledtråd: julklappen gör att jag kan mixtra ännu mer med mina foton, jippie) så kika gärna in då! Ha en underbart fin dag!


2009 is soon to be 2010, I had a quick look back in my photo folder, and decided to show you a few of my favourite photos this year. What they have in common is that they make me happy, they bring out so many nice memories!

söndag 27 december 2009

vintage

Det är härligt att ha hela familjen hemma nu under jullovet, det blir många sena kvällar och sköna sovmorgnar! Fri tid att spendera precis som man vill och vill vi bara softa hemma så gör vi det. Lycka!

Det är ett intressant liv med en nybliven tonårsdotter i huset, man vet aldrig om hon vill följa med oss på grejer eller om hon ska vara med sina vänner...men igår fick vi äran att hon följde med oss på bio, vi ska såg "Alvin and the Chipmunks 2". Jag vet inte om det finns i Sverige, men här finns möjligheten att sitta i skönare fåtöljer och man kan även beställa mat, godis och dricka under själva filmen, ett lite lyxigare alternativ som vi emellanåt unnar oss, lite dyrare men helt klart värt det!


Vad har ni pysslat med i mellandagarna?



We are enjoying lazy days together the whole family, many late nights and lovely sleep ins! Yesterday we went for a movie "Alvin and the Chipmunks 2" even our teenage daughter taged along, that doesn´t happen that often anymore, so it was extra nice. I wish you a great day!

lördag 26 december 2009

JULGODIS


X-mas candyX-mas candy

Min mormor brukade alltid göra marsipangodisar, helt enkelt marsipan doppat i choklad och en valnöt på toppen. Det är inte ofta jag äter marsipan men just till jul tycker jag det passar in. På gott och ont är jag den enda i min familj som gillar dem...Och vem kan vara utan den klassiska knäcken? Så gott så man blir knäsvag...
Vilket godis är din favorit i jul?

Christmas home made candy, the first chocolat one is from my grandmothers cook book, she used to make it when I was a little girl. It´s just marsipan dipped in chocolat with a walnut on top. The Swedish "knäck" I don´t think there is a English word for it, is tradition to eat during Christmas!
What candy is your favourite during Christmas? Have a wonderful day!

fredag 25 december 2009

Julafton är över för detta år, vi hade en mysig dag med god julmat, Kalle Anka och yummie godis:). Och kan ni tänka er att vi hade en sån tur för det regnade hela förmiddagen här vilket gjorde att det var mysigt mörkt inne, på morgonen gick jag ner till ett hav av tända ljus och till tonerna av "Stilla natt", julafton kunde inte börjat bättre!

I dag startade rean i alla butiker, så maken väckte oss tidigt för frukost på hotell Hyatt för att sedan dra vidare till Miss Sixty butiken, vi skulle byta ett par jeans som dottern fick i julklap. Då vi var ute i god tid hann vi med lite annan shopping också före resten av nationen hittade ut på stan, det är ju rätt kul att handla på rea när man inte behöver stånga sig fram till kassan...



Jag sa till dottern att titta efter foträta skor, hon tyckte annorlunda...Andra fotot är på väg från bilen in till oss, ser nu att mobilen lyser upp med sitt härligt gula överdrag, herregud nån kan ju messa, så det är bäst att vara förberedd och ha den i handen...suck!


Sonen och dottern spelar PS3 tillsammans, jag är mest chockad att de faktiskt är sams (!) och jag ska sätta på mig mysbyxorna och äta lite knäck, jag hoppas att ni hade en underbar julafton och att den blev precis så som ni planerat!

Christmas Eve is over, we had a joyful time together and the children really enjoyed opening their Christmas gifts, today the BIG sale started in all the stores so after a breakfast at hotel Hyatt we were excited to do some good shopping.

On the first photo I told my daughter that I wanted her to buy flat shoes...she didn´t agree, haha. The second photo is her with shopping bags on the way to our house.

I hope you have a lovely Christmas time, hugs!

onsdag 23 december 2009

NU ÄR DET JUL!

Christmas!

I dag har vi varit ute hela dagen och faktiskt fick vi med dotterna också, det var riktigt mysigt. Frukost åt vi ute, sen blev det lite shopping inför morgondagen, och nu så är vi redo för julafton! Vi är rätt ensamma om att fira i morgon, här är ju den stora dagen den 25:e december, men då får vi väl hitta på nåt annat skojsigt:).

Nu är det dags att fylla på knäckförrådet, jag trodde att jag ensam skulle tugga i mig knäcken, men det var tydligen fler som var sugna på det, fram med grytan! Men allra först ska jag åka till "L" och hämta "Kalle Ankas jul", som vi ska se klockan 3 i morgon, fniss, vad gör man inte för julstämmningen!?

Hoppas att ni får en underbar jul, precis som NI vill ha den tillsammans med släkt eller goda vänner! GOD JUL!

We just came home after a day with the whole family, doing some last minute errands before we celebrate Christmas tomorrow (yes we celebrate on the s4th). MERRY CHRISTMAS!!

tisdag 22 december 2009

EN VRÅ



Hyllan ovanför vår matplats är dekorerad, vi tog det vi hade hemma, sonen la t.ex dit polkagrisstänger och granris. Tidigare hade jag satt en hyacint i min stora thékopp från Bruka (vad gör man när man har vasbrist, hehe).

Kort inlägg i dag, har en del som står på julschemat....ingen stress....ingen stress...andas...Kram!

Photos from my kitchen corner, the little shelf is decorated for Christmas, nothing special but still different from before. Have a great day!

måndag 21 december 2009

KATTEN "FERDINAND"

Smelling
Jaaa, vi har ingen tjur men väl en katt som gillar att lukta på blommorna....

3 dagar kvar till julafton, hjälp vad tiden går fort! Jag har en besynnerlig förmåga att skjuta upp saker och ting, ja inte bara nu i jultider utan under hela året.

Vi skulle ha kokat knäck, bakat pepparkakor samt mormors marsipangodisar i lördags hela familjen, åh så mysigt, men sen blev det ändrat till söndag för att dottern hade andra planer på lördagen och det var väl ok, vi gör det på söndag bestämdes det.

Men när vi väl kom hem från vår lilla shoppingrunda i söndags var det absolut ingen som ville baka nåt alls...så vi satte på en film istället, hehe.

Ska nog gå igenom min "att-göra-i jul-lista" nu...Julfrid till er alla:)!


Our cat that loves to smell the flowers, is that odd or what?

söndag 20 december 2009

Christmas flower Hyacinth
Det har varit en lång jaktpå hyacinter denna jul, jag har visserligen hittat stjälkhyacinter, men det är inte samma sak och de har inte riktigt samma doft som lökhyacinter. Jag hade dock förlikat mig med tanken att det var stjälkhyacinter som gällde i år, så i veckan åkte jag till blomsteraffären för att inhandla dessa.
Men ibland har man tur här i livet, när jag plockat på mig det jag skulle ha och gick jag till kassan för att betala, så hade kvinnan före mig köpt lökhyacinter. Snabbt frågade jag vart hon hittat dem, sprang dit och roffade åt mig 4 stycken. Hade jag ställt mig i kön 1 minut senare så hade jag inte sett kvinnan med hyacinterna och då hade jag fått vara utan...lycka!


I dag ska vi ut och köpa julklappar, nu börjar det likna tidigare år när vi är ute i sista minuten...Ha en härlig advent!

I found some lovely hyacinths this week, wich is a flower that I really have a desire for during Christmas, it´s a huge Christmas flower in Sweden and has a deep tradition with people. It´s lovely smell and strange looks makes it one of my favourite flowers! Hugs to you all!

lördag 19 december 2009


Picnik collage3

Det är inget som mina barn längre frågar efter, sonen 9-år kan man inte längre få att tro på tomten, han kommer så väl ihåg julen då vår granne var jultomte, ungen kände inte igen rösten men skorna...men allt har väl sin tid, antar jag.

Jag funderade häromdagen på det faktum att jag har haft lite svårt att hitta den rätta julkänslan (som alltid inföll sig per automatik i Sverige så fort inträdet till december månad var gjord) här i tropikerna. Dekorationerna är ju desamma och vi bakar lussebullar och dricker julmust och kämpar med att få knäcken i formarna, njuter av hyacinter och en härligt doftande julgran och förbereder julskinkan och Janssons frestelse till julbordet. Så vad är då den största orsaken till saknad julkänsla tidigare år? Jo, vädret, kom jag fram till. Urfånigt egentligen, är det nåt man inte kan rå på så är det just vädret...

Så medans ni i Sverige hoppas på en vit jul önskar jag mig här en julafton med regn! Då känns det åtminstone lite som i Sverige...sen sätter vi på air-con och drar ner persiennerna så det nästan blir lika mörkt också:). Ha en fin lördag!

When is Santa coming? That is a question that I will not hear this year, the kids are too big for that unfortunately...The whole house is now in it´s best Christmas outfit, and I wish December would never end, so better enjoy it while I can:). Have a great Saturday!

fredag 18 december 2009

HANDBUREN SPEGEL

Jag har länge suktat efter en kaminspegel, men aldrig riktigt lyckats förmå mig att tänka tanken att handbära den till och från flygplatser och mellan flygplanen, när jag har haft så mycket annat att handbära. Men nu när jag var hemma i november/december så visste jag att jag max skulle bära på 2 kassar, så då slog jag till!

Jag var ordentligt orolig om spegeln skulle klara sig som handbagage när alla andra passagerare vräkte in sitt handbagage (det ska få plats, putt, putt längre in, krasch ajdå) så jag bad flygvärdinnorna att placera spegeln samt mitt Mateusfat i ett stående förvaringsutrymme, det gjorde mig lite lugnare, jag menar hur kul är det att spendera pengar på en grej, bära och kånka och så under flygning så går det sönder...nää, då tar jag det säkra före det osäkra, lita på det!

I dag har barnen börjat (lite smygstart, egentligen är det skola i dag) sitt jullov, 3 veckor av långa sovmornar, sena nätter och bus med kompisarna, härligt!



I bought a new mirror when I was in Sweden this autumm, and I hand carried it (don´t trust my suitcase) better to be safe than sorry, right. I have longed for this mirror for such a long time, so I couldn´t resist it this time:). Enjoy your day!

torsdag 17 december 2009

FRI TOLKNING



Mojitos in Summer lightAutumm feeling
Foton tagna under 2009.

Min egen lilla tolkning av ordet kyla. Det hjälpte till att åka till Sverige, för det är inte lätt att hitta passande foton här i tropikerna.

Tidigt i morse hämtade vi dottern på flygplatsen, det var härligt att se henne igen, efter att hon varit i Australien i en vecka, nu släpper jag inte ut henne förrän efter jul...hehe. I wish...

Senare i dag ska jag äta lunch med SWEAs programgrupp, vi brukar göra det efter varje termin som en liten termin avslutning, senare ska jag ska gå igenom alla tusentals foto jag har och deleta de som inte håller måttet, samt sätta in dem i olika foldrar, det lär ta sin lilla tid, blir knappast klar i dag . Men det gör absolut ingenting för jag är en riktig hemmaloppa, särskilt nu när det är sån härlig julstämmning hemma!

Hoppas att ni alla mår fint och inte stressar för mycket nu i juletider! Kram till er!

My photos today are cold and I can tell you it wasn´t easy finding that here in the tropics, so it helped going to Sweden:). I hope you are enjoying this stress free time of year...:) yeah right!
Photos taken under 2009.

onsdag 16 december 2009

KANSKE DAGS ATT...

001_edited-1025

skriva några julkort, det börjar ju verkligen lacka mot jul. Jag tänker då främst på postgången till Sverige, den kan ju ta ett par dagar på sig. Lika bra att sätta fart med en gång, in på Eniro och kolla adresser.

Jag behöver åka till IKEA, det är ett väldigt springande där nuförtiden, men sill ska införskaffas till vårt lilla julbord och sen är lingonsylten slut, hehe. Så ikväll blir det köttbullar med gräddsås och lingonsylt, självklart:).



It´s about time I write some Christmas cards, it might take a few days for the post to reach Sweden now during Christmas, so I better get started right away! Hugs!

tisdag 15 december 2009

NO CHRISTMAS BAKING



Jag gillar att baka (eller snarare jag gillar att äta det jag har bakat). Jag gör aldrig sällan nåt avancerat, det blir mest kanelbullar, sockerkaka några småkakor och i går en Toscakaka, som faktiskt är gubbens favorit, eller ja ivarjefall den som min mamma bakar, den gillar han skarpt, min tycker han väl är sådär, haha...Men min går nog ner den också....får jag hoppas! Annars vet jag nån som kan hjälpa till *ler oskyldigt*.

Må gott och ta hand om Er!

Yesterdays baking, voilá, a Tosca cake, it´s one of my husbands favourites, or actually he really likes my mothers Tosca cake, he thinks mine is OK *smiles*. But hopefully he can eat mine...I hope! Otherwise I know someone who can help out...

måndag 14 december 2009

DET ÄR MYCKET JUL NU...

Picnik collage1

Men så är det nog för oss alla, antar jag. Fokus på julen i hemmet och på bloggarna. Men det är ju en så intensiv och härlig månad, så det känns helt rätt, tycker jag.

I lördags pyntade vi granen, eller ja övriga familjemedlemmar undrade vart resten av dekorationerna var, när jag hade lagt fram allt som skulle hängas i granen..."-Vart är alla röda kulor, mamma", "-Vi måste få in lite glädje i granen, ta fram de röda kulorna, mamma". Jag tyckte ju att vi hade rött i granen i form av de röda strutarna, men det var tydligen inte tillräckligt...Men som jag tidigare bestämt, gran au naturell är det som gäller hemma hos oss i år!

I dag ska jag iväg och köpa nya hyacinter och mer julmust samt utföra några småärenden (tråkiga men nödvändiga) sen när mörkret lagt sig, så tänder vi i julgranen och julstjärnorna och alla de små värmeljusen och bara myser över julstämmningen hemma! Kram på er!

We decorated our Christmas tree this Saturday, but the rest of the family things that the tree needs more "life", more colours, but I had already decided to keep the tree this year "au naturell". I am happy, happy with it, thought:) Hugs to you all!

söndag 13 december 2009

009_edited-3 004_edited-3
Nu så har mitt indiska skåp hittat sin plats hemma hos oss. Det var faktiskt makens idé att flytta på det ljusa IKEA skåpet till en annan del av vardagsrummet, jag kan väl erkänna att jag var lite tveksam till ändringeni början, men det blev faktiskt en klar förbättring...ibland får de sina snilleblixtrar, våra män...

Jag har precis satt på ugnen för här ska hela familjen baka pepparkakor, (ja inte dottern då som är i Perth) bäst att gå och kolla så att inte den goda degen är uppäten.... Trevlig Lucia!

My new Indian cabinet has finally found it´s place in our living room. It was actually my husbands idea to move the the white IKEA cabinet to another corner in the room, I admit I wasn´t that keen of the change to begin with, but it´s actually a big improvement! Sometimes he has some good ideas:).

The oven is on, we are baking ginger bread the whole family (well not our daughter, she´s in Australia) it´s a nice Christmas preparation!

lördag 12 december 2009

ÄNDRADE PLANER...

2Baked

Det blir ingen julshopping i dag, känner mig hängig och snuvan jag dragits med på nätterna är nu fullt märkbar även dagtid...
Så jag roar mig med att rensa gamla inredningstidningar (då jag tror att jag hittat min stil sparar jag inte tidningar som för mig inte innehåller nåt spännande) och dricker en kopp thé...och till det måste man ju ha nåt gott, så det bidde en dammsugare.

Oj, pling plong på dörren, nu kommer julgranen! Over and out from Singapore!

No shopping for us today, I feel that I´m getting down with something, I now have a cold that I better take care of, so instead of shopping I´m going through my interior design magazines and throwing some of them away (some are as old as 5 years so it´s about time) and enjoying a cup of tea and a cookie. Enjoy your Saturday!