söndag 31 maj 2009

Lördagsbak





Igår gjorde jag en efterrätt som min "köksgudinna" Nigella Lawson har komponerat, desserten består av maränger, grädde och jordgubbar, superduper enkel att göra och sååå god.

Efter att jag bakat mina maränger mixade jag ihop dem med grädden och de färska jordgubbarna, yummie!

Jag hoppas att ni haft en en härlig helg, i vanlig ordning har den gått alldeles för fort, men nu gör det inget för på onsdag flyger jag till Sverige, tjoho!

fredag 29 maj 2009


Du ljuvliga tonårstid, välkommen! Jaha, nu så har de kommit...kvällarna när man dundertrött sitter uppe och väntar på att dottern ska komma hem, lååångt efter min läggningstid, gäsp!

Lördagen startade med en joggingtur, men med två stora blåsor på fötterna sprang jag varken fort eller särskilt långt...lagom tills jag kom hem stod det hembakat bröd och en rykande kopp te på bordet, mumma!

Pigg som en mört var jag när vi gav oss av till skolavslutningen, barnen var så duktiga, spralliga och fulla av liv. Jag har lätt att hitta tillbaks till yngre dagar och hur det kändes på skolavslutningarna och det gör väl mig lite extra känslosam kanske...snyft!

Jag fick två grytunderlägg av "L" i form av Dalahästar, jag tycker de är så fina!

Skiner solen på er?

Helgen står för dörren och det känns helt underbart!

Imorgon är det skolavslutning i svenska skolan, då får jag gråta en skvätt till Idas sommarvisa...som vanligt med andra ord. Skolavslutningen är inte i en vacker kyrka (som tradition var i Sverige) men det är stämmningsfullt ändå, finklädda, glada barn som har ett långt och kravfritt sommarlov framför sig! En härlig känsla...

Idag är det fullt ös, kan jag meddela. Vi startar dagen med en långpromenad, därefter börjar jakten på en sommarklänning till dottern (skolavslutning i slitna jeans...tror inte det) jag ska beställa kräftor, snaps och hårdost av IKEA till vår stora kräftskiva för 100 pers i september och jag ska skriva kontrakt med Dj som ska spela då.
Storhandla är så tråkigt så det tror jag att jag gör en annan dag...

Vi har två hundar som brukar sitta och titta på med bedjande,
bruna hundögon när jag bakar, men helt uppenbart har de fått konkurrens av katten Prins...

Njut av fredagen!

torsdag 28 maj 2009


Det här enkla sidobordet har stått ett tag och väntat på att få ett lager vitfärg på sig, men nu så äntligen är det vitmålat (ibland är jag verkligen segare än segast..).
Jag har ingen aning om vad jag ska använda bordet till (grannen skulle slänga bordet så då norpade jag det, hysch hysch säg inget till gubben, han tycker jag är sååå pinsam).

Bordet står nu i ingången till köket men det kan lika gärna hamna ute i trädgården, möblerna flyttas ju konstant runt, så time will tell.

Jahapp, så vad händer idag då? Inte mycket här kan jag meddela, efter flera intensiva veckor med fullspäckat schema är det idag helt tomt i almanackan men det är ju ännu bara morgon, vänta ett par timmar till så.... *fniss*.



tisdag 26 maj 2009

Sommarlovslunch





När vårsäsongen börjar närma sig sitt slut och de flesta av oss börjar blicka mot en semester i Sverige avslutar SWEA vårterminen med en sommarlovslunch. Det är en tradition som är mycket uppskattad och i dag var vi 50 tjejer som alla var på ett sprudlande glatt humör, detta är vår avslutning och alla vet ju hur det brukar kännas:).

Sommarlovslunchen betyder också att för en del är det hej då till sina vänner i Singapore, de ger sig av mot nya äventyr i Sverige eller någon annanstans i världen


och lika traditionsenligt som själva lunchen är att starta med lite bubbel!

måndag 25 maj 2009

What kind of myskväll is this?
utbrast sonen när vi inte tagit fram godis och läsk tills dess att favoritprogrammet startade i lördags...härligt med tvåspråkiga barn som blandar hej vilt som de känner för.

Och på tal om sonen, så tror jag min passion för rosa har smittat av sig på honom (eller så är han fortfarande lydig och gör som jag säger, hmmm).

Den nyinköpta skjortan från ESPRIT passar fint till de somrigt vita shortsen. Redo för sommarlek i Sverige...

Alldeles nyss kom den nyinflyttade grannen från England med en flaska Champagne (man tackar) för att de renoverat huset och byggjobbarna fört oväsen, så jag kanske ska ställa in den planerade promenaden och lägga mig i ett skumbad och dricka skumpa istället...

Vad hade du valt, promenad eller bubbeldrickat?


lördag 23 maj 2009




När vi tjejer förberedde (läs: sminkade) oss före vårfesten hemma hos A-K så drack vi champagne och åt pizza, en oslagbar kombination kan jag meddela...*ler*.

Anyway, jag har ju lovat foton från festen och jag är tydligen väldigt sen i starten för det har dröjt en hel vecka...det beror på att jag ej fått tag på fotografen som tog foton under festen. Så nu visar jag er mina egna, tagna i all hast före festen, medans de andra tjejerna fixade det sista inför festen sprang jag omkring och fotograferade, så det fick gå snabbt så jag kunde återgå till mina åtaganden *skamsen*.

Jag vill poängtera att silverklänningarne mest var en kul grej och passade bra in i festens feeling, det var inte det att vi tyckte att det var de snyggast klänningar vi sett *fniss*.










fredag 22 maj 2009


Fotot är taget på en varm badbrygga i Thailand.
Photo taken in Thailand

torsdag 21 maj 2009


Jag tycker om att ta en promenix när skymmningen har lagt sig och alla ljud blir tystare. Jag går i min egen värld och tittar in i husen jag passerar. Oftast skrålar nån kinesisk dokusåpa på tv:n medans familjen i huset äter middag och jag blir konstant utskälld av husens hundar...

En mindre trevlig sak med skymmning är dock att djur som tack o lov sover på dagarna, vaknar till liv och jag har ju tidigare nämnt att jag är rädd för allt som slingrar sig men jag är kroniskt skräckslagen för bats, hua jag ryser bara jag tänker på de flygande läderlapparna...

Igår passerade jag tre palmer som verkar vare ett populärt tillhåll för många bats, och tyckte nog att de flög oroväckande nära mig...panik! De hade kunnat flyga flera mil ovanför mitt huvud...hade ändå tyckt att de var för nära!

Så som en annan mindre sansad människa började jag att knäppa med fingrarna, klappa i händerna och sjunga samtidigt som jag sprang därifrån, för till råga på allt är de ju blinda så de ser ju inte mig i mörkret...

För uppstressade människor (som jag efter min kvällspromenad) rekommenderar jag dessa doftoljor från BodyShop, de doftar helt ljuvligt och precis lagom mycket!

Nu ska jag iväg och storhandla, ha en härligt ledig dag!

onsdag 20 maj 2009

Idag är det två veckor kvar tills sonen och jag flyger till Sverige på semester!!

Vi har en stark hemlängtan vi två och pratar ofta om allt gott vi ska äta, allt roligt vi ska hitta på och att vi ska mysa varje dag.

Jag längtar enormt efter promenader i skogen och sval sommarluft, efter filmjölk och Skogaholmslimpa, träffa vänner och njuta av ett svenskt sommarregn!

En liten kommentar till gårdagens inlägg: vi joggar inte konstant i två timmar i djungeln, det pallar jag absolut inte! Och igår blev det faktiskt ingen jogging alls, för L hade ont i ryggen men det gjorde mig absolut ingenting för jag gillar egentligen inte att jogga, jag gör det som variation emellanåt, en gång i halvåret eller så...

Jag kommer att visa min outfit från i lördags. Jag har pratat med vårfestens fotograf, men ännu inte fått nåt foto, men den kommer...snart, promise!

Nu har barnen precis satt sig på skolbussen, jag ska ta min morgon promenix och sedan har jag ett lunchmöte, vi har uppföljning på vårfesten, avsluta och gå vidare helt enkelt...så skönt!

Jag önskar er en härligt solig dag, kram!

Two weeks until my son and I leave for our summer vacation in Sweden! We are desperately longing, and we talk about it a lot:)-

Have a sunny day, hugs!

söndag 17 maj 2009

Så här dagen efter vårfesten känner jag mig som katten, avslappnad och lugn!

Det var en super härlig kväll och som det såg ut hade alla en trevligt, när jag gick hem strax efter kl 2 på natten var det fortfarande fullt av dansande svenskar på dansgolvet, ett gott betyg till Clabbe!

Nu blir det inget mer festplanerande på ett tag, eller ivarjefall inte förrän nästa vecka när vi ska börja planera kräftskivan i september...men det är a piece of cake jämfört med att planera vårfesten, sån det är luuuugnt!

Idag ska vi hyra en film och äta godis, imorgon återgår allt till det normala igen, gubben flyger till Indien, jag ska fortsätta med mina långpromenader och inget godis, suck...så jag passar väl på idag istället *skratt*.

Ha en underbar söndag!!

fredag 15 maj 2009



De här sandalerna passar perfekt till min vårfestklänning, nu ska jag bara klara av att gå i dem också, jag är ingen hejare på att knalla omkring i högklackat...speciellt inte efter ett par glas vin! Men det får väl bära eller brista, snygga är dom i alla fall!

I går kväll mötte vi upp Clabbe med fru Nina på hotel Ritz-Carlton, för att senare ta oss till middag på IndoChine där vi ska ha vårfesten på lördag. Det var väldigt trevligt och atmosfären på IndoChine är makalöst härlig, nedan ser ni utsikten från restaurangen.

Det blev lite väl mycket Champagne igår, som jag tyvärr får lida av idag, men det är väl inget som inte en huvudvärkstablett kan bota antar jag, har inte tid att sitta här och tycka synd om mig själv, ska iväg på lunch med festkommitén.

Jag önskar er en underbar helg!


torsdag 14 maj 2009



Bladen från orkidén tar jag tillvara på.
Orchid leafs

onsdag 13 maj 2009

Bling Bling...




De här armbanden ska jag ha på mig på vårfesten, armbanden passar fint till både temat (glitter o glamour) och klänningen!


Oki, det var dagens "vårfest tema" inget mer om det nu...jag byter spår!

Igår gick jag en promenad från kl. 08.30 till 18 på kvällen! Vi stannade till och åt lunch men inte så mycket mer än så, när jag kom hem var jag ju lite mör i kroppen och kände att"nu vill jag bara ta det lugnt", men vet ni vad som händer då...strömproppen går så hela huset blir kolsvart, barnen blev rädda och jag blev såååå trött....inte nog med det,när jag så väl får igång strömmen igen, då kraschar datorn....ja ni hör ju vilken toppenkväll jag fick!

Så det blir väl till att lämna in datorn på lagning, jag tänker på alla foton som jag har tagit på barnen och alla våra resor, för så smart att jag tagit en back-up har jag ju inte varit...suck!

Datorn som jag använder nu är så fruktansvärt långsam att jag hinner ta en långpromenad medans den kopplar upp och jag blir så frustrerad, jag vill ha min dator!!

Ha en bra dag och hörrni, gör en back-up!


tisdag 12 maj 2009



Varför ska man alltid krångla till det med avancerande måltider när en grekisk sallad är lätt och gott...En pefekt tzatziki och nybakt baguette, ja då är himlen nära!






Greek sallad and hubbys homemade tzatziki, a warm baguette with butter..yummie! And true happines isn´t far away.

måndag 11 maj 2009


SWEAs styrelsemöten måste vara bland de trevligaste möten man kan ha, vi inom styrelsen turas om att träffas hemma hos varandra på våra frukostmöten, en härlig frukost bjuds medans vi småpratar om ditt och datt. När vi så börjar bli mätta är det dags att sätta fart med själva mötet:). Idag var vi hemma hos "C" som bjöd på nybakat frukostbröd, mumma! Tack för det.

Vi går också in i vårfest veckan, på torsdag landar Clabbe med sin fru Nina och sedan följer flera intensiva dagar eller ja snarare kvällar! Ursäkta, om jag tjatar om vårfesten hela tiden, men nu är det ju äntligen dags efter nästan 6 månaders planering!

På tal om planering, jag är en sån som måste boka tid med mig själv för att få saker gjort på det personliga planet (ja, jag vet patetiskt) annars går tiden och ingenting blir av!

Och med tanke på hur mycket som händer denna vecka så tänkte jag att det var lika bra att ta tjuren vid hornen och sätta fart, så idag har jag fått min nagelförlängning (som jag skulle ha gjort för 6 veckor sen!). Tack snälla "T", du är så gullig och snäll och naglarna är toppenfina!

Ha en underbar dag!


We are entering the Spring Party week, the DJ arrives from Sweden on Thursday with his wife Nina. 3 days (or rather nights) after that awaits us, but it´s all nice things happening so it´s all good. My personal preparations has started as well, today I got my nails done by "T", and they look gorgeous, just a bit thicker and longer than my own:).

Have a great week ahead!

fredag 8 maj 2009


Färgrann orkidé, plockad i trädgården.
Colourful orchid.

torsdag 7 maj 2009

Igår var jag på shopping humör, gick förbi en smyckesaffär och tänkte "nog behöver jag väl fler armband"? Jooo, Gunilla visst gör du det! Expediten var såååå hjälpsam så jag köpte några andra också som kommer att passa perfekt till min outfit på vårfesten! Visar dem en annan dag....och örhängena jag köpte också.

Sitter vid datorn varje kväll nu och fixar och trixar inför vårfesten, trodde nog att allt var klart såhär en dryg vecka kvar, men icke det dyker upp nya problem att lösa hela tiden. Skönt är att vi idag är 120 gäster anmälda, det är alltid oroligt i början, kommer vi att fylla restaurangen? Nu har vi kanske det omvända problemet att vi kommer behöva säga "tyvärr festen är full" till de som skickar in anmälan sent...inte roligt det heller!

Nu kanske jag ska se till att jag får nåt i magen innan det är dags att gå och sova:).
Ha en trevlig kväll!


I was in shopping mood yesterday, and a woman always needs more bracelets, right? I also bought another pair that will fit perfectly with my Spring party outfit next Saturday! I show you them later:).

I sit for hours every night ffixing with the last details of the Spring Party, the good news is that as of today we are 120 guests, and the bad news is that we will problably have to reject the ones that send in their answers late this time, that is not a fun thing to do.

But we will rock IndoChine to the ground next Saturday!
Have a nice evening!