fredag 31 juli 2009


Idag har vi flängt runt vår del av landet, åkt på småvägar, stannat och fikat och shoppat en del småsaker...hehe. Solen har varit framme hela dagen fram tills sista stoppet då himlen öppnade sig totalt, men jag hann precis hoppa in i bilen...
Vi är bjudna på middag hos svågern, just nu är jag proppmätt men mycket kan ju hända på 30 minuter...så dags att sticka iväg, tjingeling!

torsdag 30 juli 2009

Skansholmens sjökrog

Idag låter jag fotona tala för sig själva, ett typiskt svenskt sommarväder hade vi, satt med fleece filten om mig för att i nästa stund slänga den av mig när solen sken, för att i nästa stund...ja ni fattar. Ha en fin dag!




Today it´s all about the photos, no words needs to be said. Yesterday was a perfect Swedish evening, with sun and then clouds and then sun again...Have a great day!

onsdag 29 juli 2009

Jag är inte nån storälskare av kantareller, nej inte i svamp överhuvudtaget men jag gillar att gå i skogen...även om jag kanske helst sätter mig på en stubbe och mumsar i mig blåbär. Detta är gårdagens skörd av skogens guld, som maken och sonen plockat.

Idag ska jag ner en sväng på stan och köpa en present till min far som fyller 65 på lördag, och jisses vad ska man köpa till en man som anser sig ha allt han behöver...det blir en utmaning, minsann.

Idag tänker jag äta så lite som möjligt, för ikväll vankas det middag av hög kaliber
Skansholmens sjökrog, en skärgårdsrestaurang där råvarorna är av högsta kvalité och på uteserveringen kan man höra klucket från de inkommande vågorna under sommarfötterna.

Vågar man kanske hoppas på att sommar Sverige visar sig från sin bästa sida så att vi får möjlighet att njuta av solnedgång över segelbåtarna, ja det vore absolutely perfekt!

Nu ska jag gå och be till vädergudarna...Tjingeling!

Freshly picked chantarells from the forest behind my parents house, but I didn´t pick any, I prefer relaxing in the forest, maybe eating some blueberries. My husband and son enjoy "the big search" though...

Tonight we are going out eating at a Archipelago restaurant, Ohh I can´t wait, the food is heavenly and the athmosphere is breathtaking...actually the best food I´ve ever tasted and that ought to say it:). If I could ask for one more thing it would be, having a clearblue sky so we can see the sun set over the sailboats!


Enjoy your day!

tisdag 28 juli 2009

Nu är det 5 dagar kvar tills vi åker hem till Singapore och hemlängtan börjar smyga sig på...att få sova i min egen säng, pussa på hundarna och få en vardag igen, det längtar jag till, även om jag många gånger svär över den tråkiga vardagen...känns det igen?

Och det är verkligen hög tid att börja se över packningen, jag vill inte bli stoppad av tullpolisen som skeptiskt tittar på mitt handbagage som förra året, fniss. Jag blev t o m frågad om jag fått tillstånd av flygbolaget att ha så mycket handbagage, mina barn höll på att få dåndimpen, tänk om vi skulle bli nekade att gå ombord pga för mycket handbagage...vilken höjdare!

Men just den biten kringgår jag nog i år då jag igår köpte en resväska till, så nu har vi 4 stora och det borde väl räcka...eller?hjälp...

Nu är det frukostdags, varma krispiga frallor, mums...
Njut av livet! Kram

Only 5 days until we fly back to Singapore, and I can truly say that I´m now getting a bit homesick, slepp in my own bed, play with the dogs are things that I long for...
I think it´s better I start packing all our stuff, clothes and decorating things that I´ve bought as soon as possible, I´m a bit worried it all won´t fit in the suitcases...but all problems have a solution...right?

Take care!

måndag 27 juli 2009



Min helg i bilder. Det ska jag visa varje måndag med start idag, kanske inte så förskräckligt mycket nytänk i det, men för mig är det nytt då jag inte visat bilder från mitt privatliv tidigare.

Foto 1: Världens bästa pappa som förvånade oss alla med att laga en god middag i lördags, medans jag gjorde en sketen tacos i söndags, haha.

Foto 2: Lördagens fördrink, gjord på färska jordgubbar.


Foto 3: Mjukglass från Sibylla , ja hmm vad ska man säga...maken ser helt koko ut och jag...well, no comment!


Foto 4: Ett besök på Torekälberget (som är ett mini- mini-mini Kolmården) och en nyfiken kalv kikade rakt in i kameran.

Nu ska vi iväg och fira min svärfar som fyller år, det vankas smörgåståra, yummie. Efter firandet ska dottern permanenta sig, tycker att det är bäst att hon gör det här i Sverige då vårat blonda hårsvall chockar asiaterna med sin tunna och fina kvalité, skulle det göras i Singapore är jag rädd att hon skulle se ut som en skurmopp i håret...

Ha en alldeles underbar sommardag!

My weekend in photos, and please don´t confuse me and my husband with the cow..:)

söndag 26 juli 2009



Vår dotters stora passion i livet är hästar och hon har ridit sen hon var tre år gammal. Då vi flyttade till Singapore så red hon inte på två år men efter att hon återupptog ridandet efter nyår så är hon well, ganska så... manisk skulle jag vilja påstå...allt handlar om att vara i stallet och att få rida. Å andra sidan får jag vara tacksam att hon inte driver runt på stan utan har sitt intresse i stallet!

Och igår så fick hon äntligen rida ut i skogen som hon har längtat efter så länge (hon rider ut i djungeln i Singapore men jag tror nog att det är en alldeles speciell känsla att få galoppera i de svenska skogarna) och hon var glad hela kvällen efter det:).

Jag hoppas att ni har haft en bra helg! Själv ska jag sätta mig i skuggan och läsa min nya tidning "Skärgårdsliv" I wish!

lördag 25 juli 2009

Efter att vi lunchat (och shoppat lite på VeroModa, herregud jag har sponsrat en halv månadslön där i år) igår med min svåger och svägerska strosade vi runt på Stora torget och just igår var det torgdag och det annars så öde torget flödade av liv.

Jag önskar så att jag kunde ta med mig lite växter hem till Singapore, som lavendel eller hjärtan på tråd. Införselreglerna till landet är sådana att man inte får ta in plantor som har rötter, jag har faktiskt ringt till tullen i Singapore och frågat, känns lite onödigt att få tre månaders fängelse för smuggling av lavendel...

Igår, av någon outgrundlig anledning så har min man och mina föräldrar kommit på att var och en av oss ska laga mat varsin dag, igår var det makens tur som gjorde en räkcocktail till förrätt, hälleflundrafilé med färskpotatis och saffranssås till huvudrätt. Allt gott så långt tänkte jag, men idag är det min fars tur och låt mig säga så här: han är ingen Jamie Oliver i köket direkt, även om det inte är nåt fel på viljan...men mina barn fasade faktiskt mest för söndagen...när jag ska laga middagen! Då får mamma laga tacos, det är det enda hon kan, skrek sonen...

Så vad sitter jag här för...bäst att kolla in närmsta kokbok, haha och hoppas att ni får nåt gott till middag:).




fredag 24 juli 2009


Till Stockholm drog jag och maken igår på en liten shoppingrunda, han var väl måttligt förtjust men han svalde nog sina suckar. Jag kan på ett sätt förstå honom för när han vill gå in på ex. Claes Ohlsson då får jag kronisk värk i hela kroppen, jag verkligen avskyr att gå i såna affärer...även om jag tycker att det är en enorm skillnad att mysa omkring i fina inredningsbutiker jämfört med butiker med sladdar och avbytartångar...kvinna och man dilemma, kanske?

"Bruka" , "Koffert" och "Syster Lycklig" svepte vi snabbt förbi, det blev inga storhandlingar direkt, nej snarare småplock från varje butik, ja det ska vara från "Bruka" där vi handlade lite mer och jag såg faktiskt maken rafsa åt sig några grejer och det värmer en inredningsfanatiker som jag, haha.

Hos "Koffert" köpte jag äntligen min bräda från Ylva Skarp, min familj tittade på mig som om jag var galen som betalat så mycket pengar för en vitmålad bräda...min pappa erbjöd sig att vitmåla lite av de plank han har i garaget, ehhh, inte riktigt samma sak pappa, men tack ändå! Det som är riktigt komiskt är att de verkligen inte fattar skillnaden...men I love it!

Idag är det fredag och vi ska snart ut och äta lunch, så vitt jag vet har vi inga planer för helgen, men det kan ändras snabbt. Vad har du för planer för helgen?

I was out shopping in Stockholm yesterday, in and out quickly from my favourite stores, you see, my husband is not that keen on browsing around in decorating shops, so I tried to be as quick as I could:)


I finally found my board that says "Welcome" in Swedish, the rest of my family stared at me when I got home...thinking I was crazy paying that much money for a piece of wood...but Í love it!

Have a wonderful weekend!

torsdag 23 juli 2009


Igår sken solen och det var behagligt varmt, vi höll oss hemma och tog det lugnt, maken och sonen var ute en sväng och plockade svamp, det var väl det mest spännande som hände på hela dagen...
Grillen plockades fram tidig kväll och vi åt lax i folie, färskpotatis med Skagenröra och ett gott glas vin fick avrunda den lååånga dagen.

Idag åker jag och maken till Stockholm och barnen ska leka med kompisar på gamla hemorten, de kommer ha roligare med kompisarna än att att springa i inredningsbutiker med oss kan jag tänka.

Vi ska besöka Syster Lycklig, Bruka och Koffert, slutspurt på shoppingfronten är det nu och maken är så glá i att shoppa inrdningsprylar...ehhh, eller inte. Jag vill självklart passa på eftersom det dröjer ett år innan jag är här igen...kan tänkas att jag behöver köpa en resväska till för att få plats med alla grejer och kläder vi köpt, hmmm.

Hoppas att solen skiner på er!

onsdag 22 juli 2009

Min tanke var att all shopping skulle vara avklarad innan maken kom till Sverige, men så blev det tyvärr inte då det fina sommarvädret kom emellan...så man kan väl säga som så att jag ligger lite efter nu.

Tyvärr resulterade inte Köpenhamns besöket i någon härlig ny inredningsdetalj, jag fann helt enkelt inte någon inredningsbutik på lördagen och söndagar är hela stan stängd...

Sedan jag först såg dessa träskor från Calou för tre år sen har jag undrat varför jag tvekat och inte köpt dem, igår kunde jag helt enkelt inte längre stå emot längre, så nu klampar jag omkring hemma i mina nya träskor.

Min mamma tyckte jag skulle åka till Coop och köpa ett par träskor, suck, de är ju inte alls lika fina i min mening i varjefall...

Idag ska dottern upp till Gröna Lund och jag drar en lättnadens suck att jag inte behöver se på när hon fladdrar omkring i alla läskiga karuseller, vi andra i familjen har inga andra planer...än.

Ha en fin onsdag!

tisdag 21 juli 2009

Mellbystrand


Sista stoppet på vår lilla runda var Mellbystrand där maken har släkt. Vi hyrde in oss på vandrarhemmet Hallandsgården och sen tog vi en promenad på Sveriges längsta strand och den var helt klart imponerande.

Ett glas (eller okej då, två glas) Cava startade kvällen och sen var det dags för middag på restaurangen "Chill out" som ligger på sanddynerna, otroligt mysigt ställe med härlig atmosfär! Vi vuxna satt inne på restaurangen och de minsta barnen grävde ner varandra i sanden och alla var glad med det arrangemanget!

Efter ett par timmar och efter-maten- drinkar så begav vi oss till tillbaka till huset där vi umgicks med makens kusin med respektive, vi pratade länge och sen dansades det till efter tre på natten (då det lilla huset endast hade en transistorradio med inget kräm i kom jag på den alldeles ypperliga idén att vi skulle sätta oss i vår bil och digga...jag fick inte med mig nån....)

Trots att vi bara träffat makens kusin med respektive två gånger (första gången på 16 år var för två veckor sen) så känns det som om vi är gamla vänner! Och vi ser fram emot fler glada kvällar...

Det enda tråkiga med det hela var att jag glömde batteriladdaren till datorn på sängen och när vi lullade hem vid fyra tiden på morgonen råkade den lindas in i överkastet...där den blev liggande...så nu har jag köpt en ny, databeroende som man är, haha


Sista fotot är på mig och Pia dansandes till tidigare nämnda transistorradio, väldigt sent på natten...charmigt (nåja) var ordet...

söndag 19 juli 2009


Efter frukosten i morse (som för övrigt inte var nåt speciellt alls för att vara ett så pass dyrt och flashigt hotell i övrigt, de kanske har tänkt minimalistiskt även där...?) så tog vi oss till Tivoli och regnet stod som spö i backen så vi köpte oss ett par fula regnjackor, men som turist skäms man inte, haha.

Det var väldigt lite folk på "Tivoli" och knappt några köer så vi fick verkligen valuta för pengarna. Eller vi och vi, jag stod mest på backen med hjärtat i halsgropen medans de unga gav sig på karusellerna, den ena värre än den andra.
Jag och sonen åkte dock en berg och dalbana (t o m småbarn fick åka den) och jag blev smått nervös av den lilla och hade fjärilar i magen långt efteråt, herregud va man blivit sjåpig!


Maken och sonen i denna jättegunga, då höll jag på att få slag på backen, såg för mig hur sonen flög ur och landade i Sverige, hua!


Tyckte att det var lugnast när han höll sig på backen...

Nu kom dottern och kompisen tillbaks från Seven Eleven, godisinköpet är fixat för kvällen, vi är sega efter att ha åkt karuseller hela dagen, jag är nog mest psykiskt utmattad, det tar på krafterna att se på när barnen har roligt, haha

Ha en fin kväll!

lördag 18 juli 2009




I en perfekt värld skulle alla inredningsbutiker i Köpenhamn ligga på en och samma lättåtkomliga gata...men det vet ju alla att vi inte gör, så nu behöver jag snabbt ER hjälp!

Jag vill ha bra förslag på inredningsbutiker i Köpenhamns centrum, Ib Laursen, Madam Stoltz och andra danska inredningsgrejer (står helt still i hjärnkontoret kom inte på fler namn...)
Imorgon ska vi gå på Tivoli med barnen, jag kan säga att de blev som tokiga när vi åkte förbi Tivoli på väg till hotellet, så olikt mig som knappt vågar åka barnkarusellerna...nu hoppas vi bara på att vädret håller i sig med sol, sol och ännu mera sol!

Fotona är från Halmstad i morse vi tog en promenad i solskenet efter frukost, härlig start på dagen.

Nu ska vi klart filmen på tv och sen gå och sova...jag längtar till frukost, snälla gör mig inte besviken hatar dåliga hotellfrukostar, det är en skam att de inte är bättre när hotellpriserna är så höga...
Sov gott!

fredag 17 juli 2009

Det blev pannkaka i Halmstad...

Via ett snabbstopp i Ullared (säkert de enda som åkt därifrån utan att lätta på plånboken) drog vi till Varberg för lunch och sen vidare till Tylösand. Det visade sig att det var fullbokat på Hotell Tylösand och kanske var det lika bra för shit så hippt det var där, halvnakna, halvlulliga och ack så unga trendiga ungdomar var allt vi såg, har nog aldrig känt mig så gammal, haha, så vi drog till Halmstad istället.




Och jag kan meddela att öl och pannkaka inte är den bästa kombinationen...buffé ingick i hotellpriset och vi var inte särskilt hungriga så det körde vi på, av det som fanns att äta så var pannkaka det godaste...


Vår resa var ju ett oskrivet kapitel men nu har vi bestämt att vi ska dra till Köpenhamn idag och där ska vi bo på ett schysst hotell, shoppa och besöka Tivoli. Vi är redo för Danmark, "vi snakker dansk"...

Men först väntar hotellfrukost som antingen kan bli det bästa med hotellet eller det värsta om frukosten inte är nån höjdare...efter blir det lite shopping här i Halmstad (har sett att de har Lagerhaus, länge sen jag var in där) och innan vi styr kosan mot Copenhagen ska vi på äventyrs/badpark här (så att ungarna inte ruttnar helt...).


Må gott alla cybervänner!

torsdag 16 juli 2009

ÖREGRUND II


I en stressig vadag med alla måsten som följer, tror jag att det kommer att räcka med att plocka fram dessa foton för att jag ska hitta lugnet igen. Det är som bekant lätt att bli hemmablind, men jag hoppas att de som har möjlighet att bo så här, verkligen har öppet sinne och att de njuter varje dag med den fina naturen i deras närhet!




På de varma klipporna gick jag barfota medans solen sänkte sig mot vattenbrynet



Rekvisitan, nej förlåt, sonen ser ut över havet


Ja hmm, när det gäller go-carten håller jag rätt låg profil då....hmmm, jag blev rätt omkörd av maken...ett par gånger...han var nöjd, kan man väl säga...

Nu drar vi på semester, första anhalt blir nog Falkenberg, Halmstad eller kanske Varberg vi har inte riktigt bestämt oss, datorn följer med eftersom vi har två tonårsbarn med på resan som kanske vill kolla på film på hotellet....absolut inget annat skäl, haha

onsdag 15 juli 2009

När solen har smygit sig ner bakom träden och skymmningen har lagt sig, då smyger vi ner till jordgubbslandet, tar bort nätet och mumsar i oss jordgubbar direkt från plantan, det är så gott och överträffar alla köpta jordgubbar i både smak och känsla.


Så vad händer hos oss idag då? Jo, maken har fått för sig att vi alla ska köra go-cart...då jag vet hur jag blir (galen vid utmaningar) så fasar jag för livet...men det är väl dags att visa gubben vart skåpet ska stå...även vid ratten, haha!


På kvällen blir det av till en grekisk restaurang som heter Lemoni, och grekiskt är ju aldrig fel och ärligt talat så har vi inga höjdar greker i Singapore, så det är ju nästan som att äta svenskt...eller nåt sånt...gott ska det bli ivarjefall.

Sen drar vi iväg neråt landet på torsdag, och det är precis likt oss att inte planera överhuvudtaget, vi sätter oss i bilen och kör...kanske direkt till Danmark eller också stannar vi längs vägen. Varför ska man planera för såna petitesser som vart vi ska köra, eller sova, shoppa....äta...hrmmmm...kanske bäst att kolla kartan ivarjefall...

tisdag 14 juli 2009

ÖREGRUND


I söndags var vi i Öregrund och hälsade på makens tidigare kollega. Trots att vi har varit där förut och jag naturligtvis även då tyckte att det var en charmig stad så var det denna gång som gav ett bestående intryck på mig.

De mysiga skärgårdsrestaurangerna, segelbåtarna i hamnen, mysigt javisst! Men de slår inte på hästlängder klipporna vid havet...så rofyllt att jag inte kan beskriva det i ord. Att slå sig ner på klipporna med en tekopp en tidig morgon eller varför inte blicka ut över havet vid solnedgång, om inte det är livskvalitet, då vet jag inte vad som är det!

Ett svalkande rosévin före maten innan promenad till restaurang "Terassen" precis intill hamnen, supermysigt ställe med god mat. Svensk sommar i ett nötskal...

Det första jag gjorde efter vi parkerat bilen, efter att ha hälsat på värdparet naturligtvis, var att springa barfota på klipporna och en sådan underbar plats på jorden måste ju bara....fotograferas! Sonen var måttligt road då han har börjat inse att jag använder honom som rekvisita, haha...

Nu hör jag fotsteg i trappen, resten av familjen är på ingång och det betyder frukost! Jag tror vi får börja kalla våra frukostar för brunch eftersom vi på nåt sätt slår ihop dem ändå...
Njut av dagen!


måndag 13 juli 2009

Tack alla härliga människor därute för er respons på mitt förra inlägg, jag fick dock en känsla att "oj, så mycket annorlunda kanske inte bloggen blir, det är nog mer jag som kommer att känna skillnaden haha, vi får se...

Anyway, i helgen har det varit fullt ös kan jag meddela. I lördags var det kusinträff på min mans sida och i går var vi uppe o hälsa på en f d chef till mannen i Öregrund. Båda kvällarna var vi i säng efter klockan 2 på natten...damn vi börjar slappa till oss... (i ärlighetens namn var vi helt slut, fniss).

I lördags som sagt var det kusinträff, och jag hade så sjukt kul, vid minst 2 tillfällen skrattade jag så att jag fick håll, jag och min man har inte träffat kusinerna särskilt ofta (om man inte tycker att vart 15:e år är ofta) men det märktes inte alls, det var en skön avslappnad stämmning hela kvällen med fantastiskt trevliga och roliga människor!

Nu ska jag käka klart frukostmackan, hoppsan är klockan redan 12...och sen ska vi åka upp till Stockholm och hämta dottern som har spenderat en natt med kompisen på Singö ovanför Grisslehamn.

Ha en fin dag!


torsdag 9 juli 2009


Oki, här kommer dagens andra inlägg, hmm första gången som jag gör två inlägg på en dag.
Här kommer i varjefall en av de tunikor som köptes i går, då det såg för j---gt ut när jag hängde kläderna på en galge så fick jag vara "modell" men utan huvud, haha. Tunikan är från Vero Moda.

Då det regnade idag så drog vi ner på stan och hoppsan, hittade en skjorta till...nu får jag hejda mig restan av pengarna ska gå till inredningsprylar...om jag inte hittar nåt mer snyggt, förstås...

Jag har funderat lite kring hur jag ska fortsätta med mitt bloggandet, vilket jag ska...men i virken form är ännu ej bestämt. Jag ska fundera ett varv till...så att det känns rätt för min del menar jag.

Det ligger massor av påsar här bakom mig, kläder som vill bli upphängda, barnen kollar på "Vi hade ivarjefall tur med vädret 2", vilket vi inte alls hade idag...men det gör inget...då får man ju gå i affärer, fniss.

Ha en underbar kväll!

Ho ho ho, det blev varken Örebro eller Gävle för oss i går, nejdå vi åkte till Kista utanför Stockholm och shoppade istället, det blev inga inredningsgrejer men väl lite nya kläder (lustigt alla andra åker till Singapore o shoppar och jag gör tvärtom).

Jag som hellre lägger pengar på saker till hemmet gick bananas igår och köpte nya kläder, 1 tunika, 1 skjorta och 1 klänning/tunika, jag ska bara komma på ett sätta att fota dem utan att jag behöver vara med på bild....jag gör ju aldrig 2 inlägg på samma dag men så blir det nog idag, så håll utikik om ni vill ha lite shoppingtips, haha.

Idag ska det bara regna så vad ska man hitta på då, månntro? Jag känner för att gå på bio, filmerna i Singapore går en så kort tid så de aktuella filmer som jag vill se kommer att ha slutat gått när vi är tillbaka i Singapore...löjligt att bara visa filmer i 3 veckor man hinner ju knappt reagera på att de visas (vi är lite sena i starten...hmmm).

Nu ska jag äta frukost, hrmm, vi hade riktig sovmorgon i morse...det är ju nästan lunch...men vadå det är ju semester, fniss!

onsdag 8 juli 2009


Jag är mer än måttligt förvirrad dessa dagar, först trodde jag att Helena Skarp bodde i Örebro och var på väg att ta mig dit (ett antal mil bort), medans jag pratar med ovanstående i telefon uppdagas det att hon bor i Gävle....ok fine so far, vi bestämde att vi drar till dit i stället.

Mitt främsta mål med att åka till Skarp är de fina brädorna hon gör...i gårkväll när jag låg och snurrade innan sovdags fick jag en känsla av att "nej, det är nåt fel här". Och mycket riktigt, bräd- Skarp har ju sin butik nära Leksand och dit är det låååångt!

Så jag beställer på nätet istället...bräderna alltså!

Så vi får se hur vi gör med Gävle Skarpskan...eventuellt har vi vägarna förbi vid ett annat tillfälle i sommar och smiter in till henne då. Bäst att ringa och säga att virrpannan har strulat till det...igen...man få ju skämmas!

Ha en fin dag! Det ska jag försöka ha, oavsett vart vi hamnar...