tisdag 30 juni 2009



Livet är rätt stiltje just nu, med tanke på vädret blir det inte mycket annat gjort än sol och bad dagarna i ända...

Men igår tog jag mig en tur till IKEA där jag inte handlade nånting...en märklig känsla. Jag hittade en liten KNODD hink i vitt som jag ville ha, men insåg rätt snabbt hur poppis jag skulle bli på flygplanet om jag kom bärandes på en hink...


Tidigare på dagen var jag nere på butiken Inspirera (tidigare DUKA i vår stad) och köpte denna rosa skönhet från Iittala, jag har även tingat en röd skål för senare avhämtning, perfekt att ha knäcken i till jul...



Nu ska jag ta en promenad i sommarsolen,
Ha en skön dag!

måndag 29 juni 2009


Myror hör sommaren till men jag undrar varför de måste krypa in i min bullpåse när jag har picknick eller klättra upp för saftglasen?
Och varför i hela fridens namn ska de upp på min filt och knata omkring, varför håller de sig inte på gräset? Ser de inte att det sitter jättar på filten...

Nu ska myrorna vara glada att det inte var en grogg i glasen utan bara lite harmlös apelsinsaft...eller var det kanske groggen de var ute efter?

Igår såg jag reprisen av "Sommar med Ernst" (såg på fotboll när ordinarie program sändes, sorry Ernst) och han gör ju sååå fint, av alla dessa inredare som har tv-program så är
Ernst den som jag aldrig skulle tveka att låta invadera mitt hem för lite fixing, jag vet att han skulle göra det precis så som jag vill ha det!

Suget efter en egen sommarstuga att fixa iordning efter all inspiration som bubblar iombords är ännu större nu...Ha en fin solig dag!

söndag 28 juni 2009



Sommar, sol och värme, är inte livet härligt just nu? Nu visar sommar-Sverige upp sig från sin bästa sida, minsann. Picknick på stranden och grillning till kvällen och inte en mygga i sikte...lovely. Och det ser ju ut som om den fin-fina värmen ska hålla i sig kommande vecka, detta är kanske den sommar som vi får i år så det gäller att njuta i fulla drag!
Söndagen är ett oskrivet blad, men känner på mig att den blir toppen!

I´m enjoying life in Sweden at the moment, we are having lovely weather this past few days and more to come:).
Have a wonderful Sunday out there!

fredag 26 juni 2009


Idag åkte jag, sonen och mina föräldrar för att ta ett dopp i havet, det var svalkande (minst sagt) men jag doppade mig faktiskt flera gånger men att säga att jag simmade är en stark överdrift...sonen gör allt precis som morfar och han är en riktig viking som slänger sig i vattnet utan att känna efter att benen domnar efter ett tag!

Efteratt vi plaskat och simmat åkte vi till Skansholmens sjökrog och tog oss en glass och tittade på menyn (Pär Morberg var där och lagade mat i veckans avsnitt av "Vad blir det för mat") när maken kommer ska vi ta oss dit för en mysig middag i solnedgången!

Dagar som denna är helt perfekta, solen skiner och i kväll spelar Sverige mot England i U21 EM, jag försökte få biljetter till matchen i Göteborg men de var slutsålda, nu är det upp till bevis Götet om ni kan få fram samma stämmning som i Malmö tidigare i veckan!

Heja Sverige!

torsdag 25 juni 2009




Jag föll direkt för Miljögårdens kakfat som jag hittade hos Jerners Rum i Mariefred. Jag älskar ju alltid att äta fikabröd, men det blir ännu trevligare med ett fint fat att servera på. Nu är det dags att ställa undan kakfatet....kakorna är slut...

Idag har vi varit och badat eller barnen har badat och jag har tittat på snarare, det är lite för kallt för mig men jag gick faktiskt ut och doppade benen det är ju ett framsteg...i morgon kanske jag går ut till midjan...
Nu ska jag äta jordgubbar med mjölk!

onsdag 24 juni 2009





Idag har vi haft födelsedag. Sonen har fyllt 9 år och han kunde inte ha valt ett bättre tillfälle, när gästerna kom låg vi och svalkade oss i poolen...casual greetings kanske det kallas:).

Och mitt utlovade kakfat blev det ingenting av, man kan tro att saften min var spetsad med alkoholhaltiga drycker för alla foton blev suddiga...

Nu är det Miss Marple dax, vi syns i morgon....med ett kakfat!

tisdag 23 juni 2009


Ibland är jag ett sånt nöt...vädret har varit närmast höstlikt med regn och blåst sedan jag kom till Sverige. Men den första dagen med sommarvärme för min del ja då bestämmer jag mig för att gå inomhus i affärer...hmmm, hur tänkte jag egentligen? Inte alls, förmodligen.

Med andra ord, det blev ingen tur till Stockholm igår, jag väntar tills det inte är högsommar värme, jag njöt av en mjukglass i Mariefred istället.
Småstadcharmen har mig i ett säkert grepp, jag tycker det är underbart att vandra i lilla hamnen med Gripsholms slott i bakgrunden och titta på segelbåtarna, strosa vidare in mot stadskärnan och slinka in på valda butiker, stan är inte stor men den är naggande god!


Jag köpte mig ett kakfat (visar det i morgon) samt denna doftpåse med initialerna GR för Gripsholm.

Nu ska jag äta en sen frukost, bege mig ner på stan och köpa födelsedagspresenter till sonen som fyller 9 år i morgon, därefter ska jag njuta av solen! Kram

måndag 22 juni 2009





Solen skiner, fåglarna kvittrar och det växer så det knakar i min fars lilla land, igår tog vi upp några rädisor för provsmakning, de var helt perfekta, inte för starka och inte för mesiga. Nu ska vi se till att vi sätter lite fler frön i jorden så vi kan njuta av nyplockade rädisor hela sommaren!

Jag fick många fina tips på inredningsbutiker i Stockholm och idag sticker jag och sonen på en shoppingrunda dit (behövde inte ens muta lillkillen...inte för att jag tillämpar det i min barnuppfostran...host, host).

Jag hoppas på god shoppinglycka, ett förkläde från GreenGate och träskor från Calou står högst på inköpslistan men ingen blir förvånad om det följer med lite fler grejer hem på pendeltåget!

Shoppingen ska nämligen vara avklarad tills gubben min landar i Sverige, att springa i inredningsbutiker är nåt han inte kommer att prioritera under sina fyra veckor här...och då är jag en god hustru som ordnar det innan...att jag får handla fritt utan kommentarer och synpunkter är ju helt irrelevant...fniss

söndag 21 juni 2009


Jag har varit seg på shoppingfronten så här långt in på min semester i Sverige, min mamma är helt chockad faktiskt. Det jag hitills har lagt mest pengar på är...jordgubbar! Lite otippat vá, fniss.

Jag fullkomligt älskar de söta härligt röda bären och skulle kunna leva enbart på svenska jordgubbar. Jag tycker nog att priserna varit i dyraste laget så här på försommaren men igår när jag for iväg för att köpa glass, så stannade jag givetvis till vid lilla jordgubbsståndet, och höll på att smälla av när ståndgubben ville ha 50 spänn, men vad gör man jo betalar snällt, kan ju inte lägga tillbaks kartongen igen, haha.






Hittade en våg från min farmors kök som fortfarande fungerar

lördag 20 juni 2009

Fotot är taget på en äng på midsommaraftons morgon.

Okej, dagen efter midsommarafton och med facit i handen gjorde vi helt rätt som åt på den inglasade balkongen istället för utomhus, det hade blivit som i den där reklamfilmen som gick för några år sedan när familjen sprang fram och tillbaka med matbordet så fort solen behagade kika fram...

Pga regn blev det varken femkamp eller kubbspel, varje gång vi var på väg ut och småkillarna jublade så kom det en ny regnskur. Till slut när småkillarna kom och sa -"Nu kan vi spela kubb"! så satt vi vuxna kvar fem minuter och...javisst så kom regnet!

Men nu vänder det, sommarvärmen är på väg (och det tackar jag särskilt för så mina händer får en chans att tina, har svårt att använda tangentbordet för mina stelfrusna händer och jag överdriver inte) och jag letar aktiviteter för mig och sonen kommande vecka, en tripp till Stockholm (hmmm, hur ska jag lyckas lura med sonen på en shoppingtripp, tro..), Kolmården eller kryssning till Åland? Vi får se vadan det blir....nåt kuligt ska vi väl komma på!

Nämen, se solen kikar fram mellan molnen...dags för upptining!

Sonen på midsommarfirandet i Västerljung

fredag 19 juni 2009

vill jag önskar Er alla!
Hoppas att Er midsommarafton blir underbar oavsett hur ni firar, med vänner, tjocka släkten eller i lugnan ro med partnern. Nu får vi hålla alla tummar (och tår) att solen skiner på oss så att vi får njuta av sommarens ljusaste natt.

Om det inte vore för att jag redan hittat mannen i mitt liv så skulle jag plocka sju sorters blommor och lägga under huvudkudden men det överlåter jag varmt till er andra, fniss.
Just mannen i mitt liv samt min älskade dotter är kvar i Singapore och idag saknar jag Er så oerhört mycket...

Men nu ska jag tänka happy tankar så nu väntar dans kring midsommarstången, se upp alla dansanta människor därute, här kommer jag!


torsdag 18 juni 2009


Snapsen ligger på kylning och Midsommarstången står redo för lövning, vi ser fram emot Midsommarfirande!

Några viktiga frågetecken kvarstår dock, vart ska vi duka långbordet, vem gör blomsterkransarna och hur blir det nu med femkampen? då alla har olika regler är det nog bäst att reda ut det före vi startar, fniss.

Jag och sonen firar Midsommar med min bror m. familj, de bor i Dalarna och de lämnar meckat för midsommarfirande och tar sig ner till oss, så vi stockholmare får väl försöka skapa stämmning så gott vi kan...no pressure at all!

Hur ska ni fira den svenskaste av alla dagar?

onsdag 17 juni 2009





Äntligen! så skiner solen igen. Idag ska jag absolut inte klaga på vädret, solen skiner och och vinden är ljummen (nåja). Om ändå detta kunde hålla i sig över midsommar, hoppas hoppas!

Jag visade min första nyinlöpta receptbok förra veckan, "Sommarens söta" var den andra jag köpte och den är verkligen helt underbar! Jag har dock ännu inte bakat nåt ur den, jag har mest roat mig med att bläddra och njutit av de fina fotona! Jag kanske ska slå på stort och baka nåt till midsommar...

Nej nu ska jag inte sitta inne längre, solstolen väntar! Kram

tisdag 16 juni 2009

Regn, vinterjacka, solglimt = hopp om livet....regn igen...svensk sommar när den är soooom.. sämst...baaaahhhh!
Höörrö där uppe ge oss ett break nu, är du snäll!


Men trots att det inte är mer än ett par plusgrader ute så blomstrar det i trädgården och jag gillar det vildvuxna, såsom prästkragar, lupiner och blåklockor! Det kan ju ha att göra med att jag är lite bekväm eller rättare sagt
lat och gillar blomster som jag inte behöver vattna och prata med för att de ska må bra, men jag låtsas att det främsta skälet är att de är så vackra, vildblommorna!



måndag 15 juni 2009


Kan tala om att efter att sonen fick den här "Svärburken" förra veckan så har vi alla här i huset blivit lite fattigare, ja alla utom sonen, han visste vad han gjorde, jag hann inte ens ut på motorvägen innan jag var skyldig 2 kronor...suck!

Denna midsommarvecka börjar med sonens fotbollsskola, som han igår inte skulle gå på för vi inte hittade benskydden....hmmm, leta, leta, tyckte bestämt att de blev nerplockade i resväskan....muttrandes letade jag lite mer och till slut hittade jag dem...ibland är det bra att ha en mamma ändå! Och då blev det väldigt kul med fotbollsskola igen...inte alltid en stackars mamma hänger med i humörsvängarna!

Jaa ni, vad säger man om vädret, tycker inte jag har höga krav men att skippa vinterjackan i juni vore ju skönt, efter helgens regn ska jag nu gå och be till vädergudarna...hjälper ni till?

lördag 13 juni 2009

Trosa marknad har vi varit på idag, det som säljs i stånden är väl inte längre min stil riktigt, men det hör sommaren till (speciellt för en utlandssvensk) att besöka minst en marknad.
Mamma min handlade desto mer: kokosbollar, grillnät, korv, ost m.m.

Jag däremot, hittade ett fint armband i en av butikerna som jag helt enkelt inte kunde stå emot! När solen återvänder och jag får lite färg på mina elfelbensvita armar, kommer det ljusa armbandet stå sig fint!

Nu är det dags för avfärd till min ena svåger, det bjuds på middag, tjingeling!

fredag 12 juni 2009



Om ni har vägarna förbi södra Stockholm i sommar, ja då ska ni besöka denna ljuvliga butik i Rönninge, strax norr om Södertälje. De har många välkända märken såsom Himla, GreenGate, Snö of Sweden och IB Laursen m.fl.

När jag besöker en inredningsbutik där ljuvligheterna avlöser varandra i korgar, på hyllor och krokar, ja då blir jag sådär skönt lugn i kroppen, ingenting kan störa mig då (inte ens tjatiga barn) och lyckan är total när man hittar den perfekta detaljen som fattats hemmet.

Ett varningens tecken bara om ni besöker butiken, om ni har ni unga damer i familjen då lovar jag att ni kommer att få bära ut dem ur butiken, den hörnan är full av härliga inredningsdetaljer för små prinsessrum!


Lycka och välgång till er alla!
Tillägg: Butiken heter alltså White Living, därav den stora rubriken, men det kanske bara var tydligt för mig, fniss.

onsdag 10 juni 2009









Vandrade sakta runt på stan och tittade på sommarklädda människor(!), njöt av en mjukglass med chokladströssel, strosade vidare in på Akademibokhandeln när blicken fastnade för denna ljuvlig receptbok, bara namnet "Njut en liten smula" gör mig köpsugen. Känslan i fotografierna är inte lika klockren som i "Leila bakar", men kompenseras av de smaskiga recepten.

Igår kväll träffade jag två vänner som jag inte sett på länge, många skratt och mycket härligt skvaller, blandat med en lagom dos invecklade släktförhållanden, en perfekt kväll helt enkelt! Jag hade ju hoppats att solen skulle skina från en klarblå himmel, men den gömde sig troget bakom de mörka molnen, kanske nästa gång vi ses istället?


Ha en sagolikt bra dag!

tisdag 9 juni 2009




Vissa skulle kalla lupiner för ogräs, men för egen del är det helt klar min favorit bland sommarblomster, den alldeles underbara lupinen. Jag minns barndomssomrar då jag ivrigt plockade de härligt färgade stänglerna utmed vägkanten under turen till sommarstugan.
En midsommar utan lupiner är ingen midsommar värd att nämnas...hoppas, hoppas att de inte är överblommade då!

Nu har jag vaknat ur min koma, fram tills igår hade jag bara slappat hemma och tagit långa skogspromenader. Och vad är det första man gör när man har vaknat ur en koma? Shoppar, förstås!
Tanken var att jag skulle åka till en av mina favorit affärer igår, eller rättare sagt jag åkte dit men fick snopet vända kosan hemåt för de hade måndagsstängt, tji fick jag. Men då åkte jag istället ner på stan och köpte två nya härliga receptböcker, tror minsann att Leila får passa sig, det finns fler talanger ute i vårt avlånga land!

Och hoppsan, det blev visst en tunnbrödrulle till lunch...kebab igår...det är nästan så man kan tro att jag hetsäter...suck!

En av böckerna visar jag i morgon, välkomna tillbaka då!

måndag 8 juni 2009


Att fuska eller inte fuska det är frågan.

Eller det kanske inte är fusk, bara lite harmlös bildmanipulation, det är upp till var och en att bedöma. Foto nummer ett är à la naturell, medans på foto nummer två har jag arbetet lite i Photoshop Element, det jag har gjort är att jag har lagt på lite färg och något ökad fokus. Jag har svårt att bestämma mig vilken av dem jag gillar mest, den softa naturella eller den mer färgstarka?

Vilken theburk från GreenGate gillar du bäst?

Jag kan nu, efter fem dagar i Sverige börja känna hur det börjar rycka i shoppingnerven, tror minsann att det drar ihop sig till en tripp till vår huvudstad snart! Butiktips mottages tacksamt.
Ha en fin måndag!

söndag 7 juni 2009




Jag fick ett macro objektiv till min Canon kamera i förra veckan, och nu kommer jag kunna ta häftiga närbilder! För att undvika suddiga foton krävs en stadig hand (eller objektiv) men övning ger väl som vanligt färdighet *hoppas*.

Humlorna verkar inte alls bry sig om den kalla svenska sommaren, de njuter av sin nektar ändå. Så har jag fått nämna den kalla svenska sommaren i ännu ett inlägg...

Tittade på fotbollen Sverige-Danmark i går med min pappa och sonen, min mamma tyckte vi levde om lite väl mycket så hon gick och la sig, våra hejarop (blandat med en hel del svordomar om jag ska vara helt ärlig) räckte inte till för en seger för vårt blå-gula landslag och nu är det en lång uppförsbacke till ett VM för Sverige nästa sommar, tyvärr!


Ha en härlig söndag, hittar ni på nåt kul idag?