tisdag 29 september 2009

Autumn afternoons

It´s hot


Sneglade på termometern innan jag gick ut med hundarna i går eftermiddag. 35 grader och sol.
När jag steg upp på altanen för att ta fotot brände jag fötterna.



It´s hot, freakin hot right now. The temperature is almost pushing 40 degrees Celsius...puh!

måndag 28 september 2009

Min helg i bilder
Ännu en helg till ända! Det känns som om jag inte gör annat än rapporterar om mina helger...
Nåväl, here I go again:).

Helgen har varit av blandad kompott, vi har softat hemma med film, beställt hem kinesmat, bakat, käkat frukost ute, skjutsat barn till kompisar, lunchat på "vår" American diner (de har så coola menyer i tidningsformat, se nedan) ätit kräftor och söndagen toppades med två go-kart race mellan de övriga familjemedlemmarna (nån måste ju fota...eller hur?).
Jag är obotligt ointresserad av motorsport men i går tittade vi faktiskt på F1 på tv som kördes här i Singapore, kanske blev jag smittad av nåt bilvirus från tidigare på dagen...?







My weekend in photos, it feels like I don´t do much else than show that, but here I go again:).

Baking, lunches out on town, relaxing at home and some go-kart on Sunday between the family members (not me, somebody has to take shots of the event...right?). The lunch on Saturday was on our favourite American diner where they have the coolest menus ever.


I hope you will have a great week to come!

lördag 26 september 2009

Fredagsbak


Baking


Jag och sonen bakade en sockerkaka i går. Sen slogs vi om vem som fick sista smeten...jag vann...mohahahaha. Nejdå, han fick också smaka...men inte lika mycket:).

Ha en fin lördag!

BakingBaking


Friday baking with my son. He enjoys it as much as I do...almost:).

fredag 25 september 2009

Lite mer sovrum



Visar sista fotona från vårt sovrum, lite mer detaljbilder än i går. Två av väggarna i sovrummet är i mörkt trä (ena träväggen har massvis med hyllor för böcker) för att lätta upp det mörka i rummet så kör jag resten av inredningen i ljusa kulörer, gärna vitt.

Helg igen, vart tar veckorna vägen egentligen, det är ju snart jul! Nåja, kanske inte riktigt än, men man får väl börja längta så smått redan nu...





More photos from my bedroom. Enjoy your weekend!

torsdag 24 september 2009

Bedroom

Teddy

På min fråga vad ni ville se mer av på bloggen var det flera som skrev, mer inredning. Och eftersom vardagsrummet är stökigt så blir det foton från mitt sovrum *ler*.
En kvarglömd teddybjörn efter sonens nattliga promenad.
Och min vita bamboo klädhängare, som samlar upp rejäla högar med kläder som smyger sig fram!

sov

Photos from my bedroom. Just a little sneak peek of it. A forgotten teddy bear after our sons night walk. And my white bamboo clothes hanger.

tisdag 22 september 2009

LangkawiLangkawi

Foton från hotell "Four Seasons" på Langkawi, en magisk plats!
Photos from "Four Seasons" Langkawi, such a magical place!

PS Cafe

Här kommer några foton från PS Café, som helt klart är min favorit här i Singapore. Jag är ju lite av en sucker för såna här ställen, jag har ju en outtalad dröm att få driva mitt eget café kombinerat med en inredningsdel, men ack, det lär få fortsätta som en dröm...men vad vore livet utan drömmar?

PS Cafe

I dag ska jag till Spa Botanica (utnämnt som ett av världens bästa spa) och köpa ett presentkort. Tanken är inte att jag själv denna gång ska få njuta av lugnet, de härliga behandlingarna och rogivande atmosfären...men om jag har tur får jag möjlighet att ta några fina foton!

Önskar er en fin dag!

PS Cafe


More photos from my favourite café, I´m such a sucker for places like this, maybe because I have had a secret dream of owning my own café? Well, well time will tell...
I wish you a wonderful day!

måndag 21 september 2009

Min helg i bilder
Som vanligt på måndagar presenterar jag min helg i bilder, som har varit lugn och kravlös, med god mat och myskvällar med massor av godis. Vi har ledig dag här i Singapore, så sonen och maken ska iväg och åka go-cart, jag ska stanna hemma och läsa en bok....perfekt fördelning!
Dottern som varit i Penang över helgen kommer hem i dag, så det blir en tur till flygplatsen senare, vi har saknat henne, men tveksamt om hon har saknat oss, haha.

Ha en fin start på veckan!

Foto 1) Sockerbullar efter frukosten i lördags, så gott....

bul

Foto 2) Ett besök på IKEA som resulterade i kräftor och godis, men ingen inredning...

ikea

Foto 3) Lite dramatik hade vi allt i helgen, ett bamsestort träd föll precis utanför vårt hus, där vår bil vanligtvis står parkerad, kan ju säga att den hade blivit mos då...

004

Foto 4) En liten ödlekamrat satt på bilen när vi for iväg till IKEA, men som snabbt fladdrade iväg när vi ökade farten....hmmm...

wi


My weekend in photos. A visit to IKEA, some baking, a falling tree (!) and a lizzard (?) on the car.
Have a great Monday!

söndag 20 september 2009

My cook book


Bläddrar i min kakbok. Har en lugn och avslappnad söndag.
Njut av din dag!


My cook book

My cook book.

lördag 19 september 2009

Bracelets


Jag kan ju passa på att visa vad jag köpte på Thai marknaden också, det fanns rätt mycket krafs men jag hittade två armband som jag inte kunde stå emot, nästan gratis var de också...

Lördag förmiddag och jag ligger och drar mig i sängen när maken kommer upp och säger -"Vad sägs om att flyga till Phuket, planet går om 3 timmar"?
Nog för att vi kan vara familjen Spontan, men att hinna gå upp, äta frukost och packa på 1 timme där går liksom min gräns...
Samtidigt när jag tittar ut nu när det SPÖREGNAR så känns ju Phuket rätt lockande...

Men jag tror nog att vi kollar på att flyga till Krabi på torsdag istället, där har vi heller aldrig varit så det kan vara spännande. Nån som har varit där och kan ge mig lite tips?

När regnet ger sig (får vi hoppas) ska vi gå på bio, vilken film är ännu ej bestämt och inte heller om sonen och hans kompis ska med, de hade tänkt att åka till ett vattenland i dag, men när regnet öser ner är det liksom inte läge.
Må gott!

At the Thai market, I bought some bracelets among all the crap that they were selling, it was almost free also!
Today it´s raining like crazy here, we are just waiting for the rain to stop so we can go out and do something fun...
Have a great weekend!

fredag 18 september 2009

Marknad i Singapore





Tack för hjälpen i går! Det var intressant att läsa era kommentarer, det var rätt många som ville att jag skulle visa mer inredningsbilder, jag har ju försökt jobba lite bort från det då bloggen tills helt nyligen var en inredningsblogg. Men jag kollade in mina flikar och såg att fotona från vardagsrummet nästan var 1 år gamla, så kanske dags att visa nåt nytt...inte för att det har hänt så mycket där...

Andra ville att jag skulle visa mer av det jag gör på dagarna så i dag är jag wild and crazy och visar foton från en Thai marknad jag var på för ett par veckor sedan, det första fotot är Singapores favoritfrukt nummer 1, Durian. När man tar bort skalet luktar det som vår svenska surströmming! Damen på sista fotot var hon som gav mig en snabb massage, tanken var en hals och ryggmassage men jag tyckte nog hon mest masserade andra områden...men skönt var det.

Fredag igen, vår dotter ska flyga till Penang med en kompis tidigt i morgon bitti, de kommer nog få en toppenhelg, vad vi andra hittar på är ett oskrivet blad.
Vad ska ni göra i helgen?

Photos from a Thai market a couple of weeks ago, the first photo is Singapores favourite fruit number 1, it smells really bad when you peel it off.

torsdag 17 september 2009

HJÄLP!

vintage

Jag skulle vilja veta vad ni vill se mer av i min blogg. När jag tittar tillbaks på mina inlägg så är det mest foton av blommor och mat, sen lite mer mat och en och annan kaka, är det kul det? Jag är ju inte sådär väldans bra på att visa foton av det jag gör på dagarna av en massa olika anledningar. Så please, ge mig lite feedbacka på detta.

Oki, dagens planer har ändrats lite, meningen var att jag och 2 tjejer till skulle ha ett lunchmöte med en av ägarna till restaurang IndoChine, men det blev hastigt avbokat så istället för lunchMÖTE kör vi enbart lunch på en vegetarisk restaurang som heter OriginalSin.

Efter skolan i dag ska sonen börja att träna ishockey, jag som är hockeytokig tycker förstås att det är en toppenidé och förhoppningsvis gör sonen det också *ler*.

Verkar ju dumt att chocka er med att visa nåt annat foto än blommor och mat, så dagens foto, voilá....en blomma...

Ha en fin dag!

Today I´m asking for help, what do you want to see here in my blog? When I look back at my posts it´s mostly flowers, food and some more flowers, how fun is that for you?
So please let me know what you want to read about and what kind of phtotos you want!
Have a great day!

onsdag 16 september 2009

PS Cafe

Foton från ett urmysigt café här i Singapore, som serverar både god mat och underbara bakverk, deras morotskaka fyller upp en större tallrik.
Jag var där tidigare i veckan för en god lunch och lite härligt tjejsnack, det ligger så fint inbäddat i grönska vilket kan vara lite svårt att hitta här annars, och det gör ett besök där ännu trevligare.

Idag ska jag och de andra tjejerna som arrangerade kräftskivan, ha ett uppföljningsmöte med restaurangen, på det stora hela var det en lyckad fest, men några saker känner vi att vi måste få lyfta fram som inte gick helt enligt planerna.

Och senare i kväll ska jag till ambassadörens residens för att ha en informationskväll för de svenskar som flyttat hit under 2009, alla de svenska organisationerna här i Singapore är där för att presentera sig. Vi blir ca 50 personer så det blir mycket härligt mingel.

Hoppas att ni får en bra dag!

PS Cafe

PS Cafe


Some photos from a lovely café here in Singapore (PS Café) it has a great location in lush grren surroundings wich is quite rare to find here. Their carrot cake is BIG! Just the way I like it:):
Have a great day!

tisdag 15 september 2009

Foto tips


foton

Favorit foton uppsatta runt dörrkarmen i sovrummet.
My favourite photos around the door frame in my bedroom.

måndag 14 september 2009

Min helg i foton VII


Waffles and milkshakes Yummie
Helgen har i princip enbart kretsat kring, före-kräftskivan och efter-kräftskivan (den långa söndagen). Vaknade upp i söndags och mådde bra (helt otroligt jag vet) men kroppen skrek "Vad gjorde du i går"?

Nacken var knappt vridbar, armarna värkte och för att inte tala om höfterna, ont, ont ont...hmmm det är ju inte för inte som jag undrar hur jag ser ut när jag dansar egentligen, alla kroppsdelar hänger och flänger...och att man aldrig lär sig att man inte är purung längre, det GÖR ont dagen efter, på det ena eller andra viset, haha. Foton från helgen, förutom kräftskivan har det ju inte hänt så mycket...ätit mest ser jag nu, haha

Foto 1) Brunch på ett café i närheten, mycket välbehövligt
Foto 2) Vi köpte hem mini-donuts i lördags, så smarriga

Ha en fin start på veckan!

My weekend photos, except for the big party Saturday nothing much has happened, mostly eating as you see, waffles and donuts, yummie.
Have a good start to the week!

söndag 13 september 2009



Söndag och dagen efter kräftskivan. Det kändes som om det var en lyckad kväll och att vår DJ kunde sitt jobb, han matade hela kvällen med gamla godingar och nya hits, just the way we like it!

Roligaste kommentaren i går, kom från kvällens "sångledare" som innan första snapsen, visade hur man ska äta en kräfta, klorna togs bort osv och så den härliga kommentaren: och så suger vi allihopa....hmmmm, eller det kan ju vara så att det bara är jag som tyckte det var roligt sagt, haha

Det blev inga tjusiga foton i går från bordsdukningen, eller flashiga foton överhuvudtaget, jag koncentrerade mig på att fota människor till SWEAs hemsida och tidning, så ni får hålla till goda med detta foto, inte det roligaste jag vet!

Så i dag blir det lite välbehövlig vila och eventuellt (eller snarare högst troligt) lördagsmys, fast söndagsmys, om ni fattar. Jag såg minsann att det fanns Vienetta glass i frysen...

Nu ska jag gå och leta efter den där glassen, må gott!

It´s the day after the big party, and I apologize for the boring photo of me...no fancy photon taken at all yesterday, I was focusing on the gusests.
Enjoy your Sunday!

lördag 12 september 2009

1 (2)

Äntligen dags för kräftskiva!
Kräftorna och snapsarna är på plats, sånghäftena är upptryckta och DJ är bokad (och dyker förhoppningsvis upp också) det här kommer att bli en toppenkväll, det känner jag på mig!

Dags för frukost och sen en kik in i garderoben, kanske har jag nåt att sätta på mig också...att organisera en fest för 100 pers är ju inga problem men det går inte att se till att man själv har nåt vettigt att sätta på sig...nåväl, det kommer att vara mörkt ute,haha.

Ha en underbar lördag!

Tonight´s the big night in the Swedish community, our annual crayfish party. Just need to make sure that I have something to wear...that´s the tricky part...not arranging a party for 100 guests...hmmm
Have a nice Saturday!

fredag 11 september 2009

Little India

Banana Leaf, Singapore Banana Leaf, Singapore
I går var hela familjen sugen på indiskt, så vi drog iväg till Little India och till den restaurang jag först vågade (ja ni läste rätt, jag är urfeg på att testa nya matsmaker) prövade att äta indisk mat för 6 år sedan! Efter det har jag blivit något bättre på att våga prova, jag är dock lite osäker på om min make håller med mig om det...men jag tycker att jag är jättemodig!

Jag kan meddela att jag föll pladask för den indiska maten, ris, naan-bröd, krämiga såser och curry, yummie, det är verkligen nåt som mina smaklökar gillar.

Fredag igen, och det betyder absolut sista förberedelserna inför kräftskivan för 100 personer i morgon, vi ska till IKEA och hämta 80 kg kräftor och ett gäng snapsar som senare på dagen ska överlämnas till restaurangen för upptining respektive kylning.



Yesterday we had some great Indian food. My taste buds like it...a lot!
Have the best weekend ever!!

torsdag 10 september 2009

katt katt2

En trött liten kattrackare...som väntar på ett samtal.
A tired litte cat...

onsdag 9 september 2009


orchid

Jag är en omöjlig människa, har jag precis insett, vissa andra kanske har tyckt det länge, hehe. När dagarna är fulla av saker att göra så muttrar jag över det, så kommer då en dag när jag inte behöver lämna huset utan kan njuta av att vara hemma och ta det lugnt, jamen då är jag inte nöjd med det utan sitter då halva dan och klurar på vad jag ska hitta på...konstig är ju bara förnamnet!

Men i dag borde jag då vara nöjd (kanske) då precis hela dagen är uppbokad. Först är det välkomstfika för nykomna svenskor, efter fikat är vi ju givetvis hungriga så då blir det lunch. Och direkt efter sätter vi igång med bordsplaceringen inför kräftskivan, som av erfarenhet tar många timmar. Så då är jag väl hemma lagom tills barnen kommer hem från skolan och då blir det läxläsning. Så tummen upp för min dag, eller nåt sånt...

tisdag 8 september 2009

Borneo

Borneo

Foton tagna på Borneo 2009.
Photos taken in Borneo 2009.