fredag 5 september 2008



Idag har jag varit på ett medicinskt spa, är inte så insatt i skillnaden behandlingsmässigt mot ett "vanligt" spa, det var nog lite striktare, vitt, vitt, vitt överallt och inte ett doftljus så långt ögat nådde. Spat påminde om ett sånt där terapirum där man på vintern kan få lite uppiggande ljusterapi, behandlingsrummet var svalt inrett, men ändå ombonat.

Hotblanket stod först på tur, jaha ska jag bli inrullad i en sån där varm (läs: kvävande) filt och ligga ombonat och koppla av (läs: bygga upp paniken att jag inte kan röra mig, tänk om det börjar brinna...)

Hotblanket, ja man ska inte lida av alltför allvarlig form av klaustrofobi (jag ligger nog bara på medel...okej övre medel då) behandlingen sägs ha detoxiferande effekt, åh nog känns byxorna lite lösare nu...(inbillning kallas det med ett fint ord).

Efter att ha svettats, kändes det intressant att pröva på Airnergy, man får andas frisk luft och det låter ju helt sjukt att behöva betala för det, haha, i Sverige går man ut i trädgår´n, men här får vi betala dyra slantar för det. Kanske en ny affärsidé, frisk luft på burk?

Ja mycket ska man få uppleva i sina dar...
Sory, inga bilder därifrån, glömde kamera uslingen hemma..

Today, I went to a medical spa, treatment wise I don´t know the difference to a "normal" spa, the feeling where not so harmonious, not a scent candle, or a a cup of ginger thé as far as the eye reached and it was almost clinically white. The whole spa reminded of a therapi room which in winter you can go to and get some light therapie.
Up first was Hotblanket, OK, I will be sweapt in this hot (read: suffocating) blanket and relax (read: build up panic that I can not move...) Hotblanket, if you have a severe form of Claustrophobia, you might have a problem with this treatment (I am middle claustrophobic... okay maybe more) but it´s said to have detoxifying effect, ahh I feel the difference already...

After sweating, I found it interesting to try Airnergy, we breathe fresh air and it sounds strange having to pay for it, haha, you just walk out to your garden, but here we must pay for it. Maybe a new business idea, fresh air in a jar?
Hoppas att ni har möjlighet att njuta av helgen!
Gunilla

27 kommentarer:

Från A till O med Jenny sa...

mmmm...låter mysigt men jag hade nog kunnat hoppa över den där filten
Ha en bra helg
kram

Mer av allt sa...

Det lät som en bra inledning på helgen, att ta hand om sig lite. Fast jag är inte avundsjuk på klaustrofobifilten. Annars är det ju underbart med spa.

Ha en trevlig helg!

Kerstin sa...

Jag säger som de andra; jag hoppar över filten. ;)
Ha en bra dag.

Sussen sa...

Hei hei!
Så kult at du bor i Singapore!!! Det er min favorittby i hele verden. Var der sist for halvannet år siden. Jeg vokste opp i Asia forstår du.
Vi bodde på The Oriental sist, helt nydelig. Rom 1111 husker jeg(enkelt), og jeg fikk en fantastisk spa-dag der;-)
Håper du trives kjempegodt.
Et tips er MOS Burger. Bestill Teriyaki burger uten majo, det er det beste jeg noensinne har spist. Egentlig en japansk fastfood kjede, men de har visst avdelinger i Singapore også.
Savner fugleparken, Orchard Road, og selvfølgelig The Raffles...
Gleder meg til å lese mer i bloggen din!
Vakre bilder forresten!
Klemmer, Sussen

Vecka - Vecka sa...

Det lät ju spännande det där!

Ha en skön helg!

Kram,Lotta

(kom på att alltid då du kommenterat min banner så har jag just planerat att byta.. det har nog bara varit en slump! Jag tröttnar så snabbt!)

Anonym sa...

Det låter jätteskönt! Men jag som är klaustrofobisk vete tusan om jag skulle våga ...

Ha en skön helg du också!

♥ mamman i huset ♥ sa...

Tack, jag ska försöka ha en härlig hösthelg här i norra Sverige. Hoppas att du också får det bra!

Kram till dig!

sand mellan tårna sa...

Hej Gunilla....

När jag funderade på dagens inlägg, tänkte jag att det var länge sedan jag fotade i badrummet. Nystädat var det också, så lite piffing och sedan fram med kameran.... Rubriken blev "hemmaspa"

Kan lugnt säga att våra inlägg påminner om varandras idag.... fast dina frangipaniblommor är förståss äkta, och mina inhandlade i Thailand...... på kort ser de äkta ut, men de vissnar aldrig!

Ha en härlig helg!

Kram Linda från ett svalt höstigt Sverige, bara att gå ut och andas frisk luft..... i badrummet därimot, kan jag andas fukt och ånga efter mitt heta bad.... hihi

Tantbruns sa...

Stort grattis till andra pris inne hos mig!
Maila mig din adress så kommer det ett paket inom kort!
anette.engstrand@hotmail.com
Kramar A

JULIEK sa...

Ha en fin helg du også. Hørtes så skønt ut med spa behandling : )

Ullis/Leva på landet sa...

Härligt med att få koppla av med spa. Det där med oljan lät ju så avkopplande. Det skulle jag också gillat. Att ligga inrullad i en filt skulle jag nog ha svårt för. Härliga bilder från Sverige.


Ha en riktigt bra helg!
Kram Ullis

stina sa...

Låter mysigt men lite läskigt det där med filten! Synd att du glömde kameran för det hade varit kul att se en bild (nu får man ju fantisera en...)
Kram Stina

Anonym sa...

Filten kanske jag hoppar över - men oj vad skönt det skulle vara med en spa-weekend!

Anonym sa...

Lusigt det där...att det som skall vara avkopplande och skönt kan skapa andra känslor som klaustrofobin i filten. Jag och maken var på spa när vi var utomlands sist...in visas vi i en mysig spamiljö men när det är dags för behandling kommer det in en "rysk brottardrottning" ifrån forna Sovjetstaten, vi talar 70-tal (sett dem på film) och trycker ner maken och mig i vattnet, masserar så tänderna skallrar...jag trodde hon tänkte dränka mig och önskade panikslaget att vi skulle överleva!

Önskar dig och din familj en skön helg!
Kram,
Bella

Synnøve. sa...

Låter skönt, men även om du haft kameren med så har du ju inte kunnat fota när du låg där som en kåldolme.
Jag hade nog fått panik tror jag.
Måste kunna få röra mig lite.
Känner du dig piggare nu alltså hehe.
Kram på dig.
synne.

h.espe sa...

Heisann, da er jeg tilbake igjen..!!

De to ukene på Kos gikk så alt for fort, skulle ønske jeg hadde myyyye lengre tid der nede. Men, slik er det! Fikk iallfall koooooosa meg masse. Ble positivt overrasket over byen, og reiser veildig gjerne tilbake. Var masse å se og oppleve, flott tilrettelagt for sykkelturer og gamlebyen var kjempeKOS. Blir vel litt på bloggen fremover, men først må jeg oppdatere meg litt "rundtomkring"... Dere har jo vært så flinke mens jeg har vært borte, så jeg har "hauevis" med herlige innelegg å titte igjennom....

Ha en super helg, så hørs vi snart :-)

Klemmer fra Hildegunn :o)

Design-Shimmer sa...

Herlig å lese, Elsker SPA, denne behandlingen hørtes spesiell ut. Var på Spa ferie i sommer MALTA, det var helt fantastisk.
Ha en underbar helg.

Snusilus o Sannibus sa...

Låter som en trevlig dag :) Men jo man kan ju undra om det faktiskt fungerar med filten :P

Ha en fin helg!

Kram, Susanne

Livet i Gläntan sa...

Härligt med Spa, men man är för dålig på att unna sig det. Man borde göra det mycket oftare. Ha en mysig helg! Kram jessica

Annas skattkammare sa...

Låter intressant och väldigt skönt att unna sig spa.. men visst känns det lite panikartat att känna sig som om man inte kan röra sig, jag tycker det går bra när människan är kvar i rummet. Jag fick en lerinpackning för ett par år sen, och medan jag låg inpackad fick jag massage på huvudet, jag somnade nästan! Gud så avslappnande det var! Men frisk luft behandling lät lite udda, vad har ni egentligen för luft där borta? =) Ha en fin helg! Kram /Anna

Lilla sa...

Hei :)
Det ligger en award til deg på min blogg.

Ha en fin fin helg!

Klem fra Irene

Mizty sa...

Antiken: "S P A" ristades ofta in i marmorn på de offentliga badhusen och skall tolkas som "Salus Per Aqua": Latin för "Hälsa/Läkning genom vatten".

Nutidens SPA kan innebära allt möjligt, huvudsaken är ju att det är avstressande och skönt och att man går därifrån som NY *L*

Kram Mizty

Malin sa...

Spa, det hade jag verkligen inte tackat nej till. Låter som en toppendag!

Lykkehuset sa...

Takk for kommentaren ang. bollene. Vi kosa oss. Ha det topp!

Design i tid och rum sa...

hej! alla slags spa ska mant tacka ja till...hihi
kram Dadda!

Ekebo sa...

Låter skönt med SPA, och spännande att testa på något nytt. Ha det så bra. Kram Malin

Millie sa...

Oh Gunilla, this sounds so wonderful! I definitely need the same treatment after our very big weekend of celebrations for MOTH's special birthday - too much indulgence!
Millie ^_^