tisdag 9 september 2008











Idag var vi ett 40-tal svenska kvinnor på high-tea, närmare bestämt på Raffles hotel här i Singapore. Mina foton gör verkligen inte detta underbara hotell rättvisa, men så går det när man är och förrekar på kvällstid *ler*.
Efter att ha ätit av buffén rullade jag praktiskt taget hem (varför äter jag alltid för mycket) och
hann precis hem tills sonen kom med skolbussen, in med en banan och sen iväg till taekwando träningen. Dottern kom precis hem från fotbollsträningen och vi har nu ätit nåt så exotiskt som stuvade makaroner och korv, ja det är allt lite Sverige känsla över den rätten *blink*.

Det är väl rätt märkligt ändå detta med mat, fantasin gick på sparlåga vad gällde vardagsmaten i Sverige, men tänkte att det är pga dåligt med tid, men kan klart konstatera att det inte är det som är problemet, jag har samma motivations dilemma här... Jag sitter fortfarande och funderar på vad jag ska komma på för ursäkt denna gång *blink*.

Må gott, kram Gunilla.


Today we had our annual high-tea at Raffles hotel here in Singapore, and about 40 women wanted to eat their lovely buffé. My photos don´t make this beautiful hotel justice, but that´s what happend when you take pictures some nights before in the dark *blink*.


After eating to much (as always) I went home to relax, or so I thought...well 10 minutes of resting anyway, my son came home from school, had a banana and off we went for his taekwando lesson. But I do enjoy watching my children doing sports and it makes me happy that they are so in to it! I am an extreme sport fanatic, maybe that helps...


Enjoy your day, hugs Gunilla

28 kommentarer:

Willewira sa...

Hej därborta!

Kom in och såg att jag missat massor av inlägg. Det är dilemmat med att ha bloggkoll. Det blir så många inlägg att man blir snurrig...

Hur som helst blev jag sååååå sugen på frukost!!! Förstår inte varför... din frestare där! ;)

Vilka tjejträffar ni har därborta i Singapore. Här hemma nöjer vi oss med 8 stycken hemma hos varandra... Men vi äter gott här också... Fast hotell är ju något annat. Helt klart!

Vilka fina grejer du visar! Och visst är det skillnad på lakan... kom inte säg något annat. Har ganska nyss konstaterat att de vi köpte för tre år sedan behöver bytas ut...

Titta gärna in till mig om du vill vara med i en utlottning.

Kramar Willewira

Birgitta sa...

Härligt att få se Raffels hotel, som är så sägenomspunnet och fyllt av exotiska och spännande historier. Korv och makaroner är gott och är ett säkert kort. Kram Birgitta

A Wild Thing sa...

Hello, I came over from High Desert Diva, a Swede in Singapore peaked my interest. What a beautiful home, family and life you have. I too love decorating and at age 59...it still goes strong...it's called addiction!

Have a wonderful day from across the pond.

Sharon-Iowa, USA

Nettan sa...

Ser ut av dina bilder & va ett riktigt flott hotell iallafall !!

Stuvade makaroner & korv...åh så hungrig jag vart ;0), har ju arbetstränat & nyss kommit hem !! Men nu har jag sådan huvudvärk att jag nog måste ta mig nått & äta...

Ha det gott..
Kram, Nettan

En mammas drömmar sa...

Halloj! Känner så mycket igen mig i det du skriver om vardagsmat. Jag får liksom ingen inspiration, det blir samma och samma hela tiden. Som tur är verkar barnen tycka om när de får just SAMMA mat, så det kanske inte är helt illa. Dock tråkigt för oss vuxna.
Kan dock tipsa om denna stora köttfärsbiffen. Superenkel och lätt, sås o allt i ett. Många i familjen. Dubblera mängden med låt koka liiite längre. Bara ett tips...
http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=18867

Kram
Kia

Victoria sa...

Wow, vilka fina bilder, vad sugen man blir på fika plötsligt!?! ;o)

Abacaxi & Hortelã sa...

Lovely high tea spot!
Haha, do you feel like a driver too? That's what I do the whole day, to and from school, to and from tennis, soccer, baseball... but I'm like you: I like (watching) sports and it's zo great to see how much the kids enjoy it (after a long school day!).
Have a great day!
Love, Chantal

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Men så maffigt det ser ut! Vad härligt med träffen!

Kram Annica

Therese sa...

Åh, så lekkert :) Det er morro å komme til nye steder som fenger alt man har av sanser. Jeg kan bli gående på slike steder lenge og bare se. Fine bilder, takk for titten :)

Home No.1 sa...

Hej ...ja det är smidigt och bra med makaroner ...hmm. men gott... nnja...fick nog när min fd. man lagade det han fick smeknamnet "KUngsörnen" hehe..
kram AnnicA.

Malin sa...

Du har nåt att hämta hos mig!

Mamma C sa...

Vilket hotell ni var på. Riktigt tjusigt ser det ut som. Ja detta matdilemma veckorna i ända. Man har bara ett antal rätter i huvudet som man varierar med.
Kram mamma C

Camillas nya hem sa...

Oj, det såg jättefint ut och lät väldigt flott! Vad roligt att ha träffar med andra svenskar också!

Jag har lagt till dig bland mina länkar också, hoppas det är okej!

ExPIAtriate sa...

Hoppas ni hade trevlig High Tea, maste saga att jag var lite avundsjuk pa er som fick sitta och njuta pa anrika Raffles. Har hemma regnar det och ar kallt. Ha det gott!

Kram
Pia

Sussie sa...

Ett sånt fint hotell, jag tycker bilderna är fina. Tänk sån tur att det finns korv och makaroner att ta till när matlagningsmotivationen är på botten :) Ha en fin kväll, kram

Vita hjärtan sa...

Hej!

Åhh...det ser helt underbart ut.....avundsjuk...?jag....?inte då...jag åt mussli och fil till frukost....mums ;-)

Ha en bra vecka!
Kram Annemari

sand mellan tårna sa...

Åhhhhh..... nu börjar Gunilla fotografera det Linda hade på request!!! HÄRLIGT!!!

Det är så vackert Raffles. fast vi satt bara i den baren som hade de där coola fläktarna med blad och drack ÖL!!? Hmm... inte så förtjust i en sling annars är väl det lite klassiskt va?

Underbara kort..... MERA!!!!!

Kram Linda

Camilla sa...

Härligt att få se lite bilde rpå detta omskrivna och fascinerande hotell! Det låter fantastiskt mysigt att ses på te! Ha det gott! :-)

Annika sa...

Hihi här var det makaroner o köttbullar.... vilket hotell.. förstår om du åt så magen stod i elva hörn:) Kram Annika

♥ Franska Liljan ♥ sa...

Hej Gunilla,
du har en överraskning att hämta på min blogg! Vilken underbar frukostträff!!!

kram Helena /Franska liljan

Sofie sa...

Vilket ställe! Kan förstå att det bjöds på mycket gott. Ja, det är nåt visst med makaroner och korv... kanske för att det är så typisk svensk vardagsmat :) Det var faktiskt den första rätten vi åt när vi kom hem från Thailand! Av all god mat vi hade frossat i där så var vi sugna på det... *ler* Ha det fint! Kram, Sofie

Synnøve. sa...

Hej Gunilla.
Tror jag kommer en sväng ner till dig. Det ser ju ut som ni har det gode liv där ialla fall.
Njuter av dina bilder.Här sitter jag nu och huttrar lite. Bara 6 grader ute.
Höstkylan har slagit grepp om oss.
Kram Synne.

Millie sa...

What a lovely way to spend an afternoon Gunilla! Raffles is such a fantastic place, I have enjoyed sitting on the verandah there with a cold drink many times & its always very special.
Millie ^_^

Annie - Annalunda sa...

Vilken dröm att få dricka te på Raffles hotell!!! Vilken miljö och känsla! tala om historia!!! Det är faktiskt en av mina drömmar att ha varit där... Tack för att du visade bilder!
Ja visst är det svårt med laga-mat-motivationen... så makaroner är väl inte alls dumt! Lätt att göra åtminstone...försöker äta lite nyttigt (ett tag iallafall) så idag blir det sallad och pastrami...

Kramis Annie

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,liker bloggen din veldig godt,og vil gjerne gi deg en award :0)
Den ligger og venter på deg hos meg!
Kjerstiklem ;0)

Anonym sa...

Hei Gunilla!
Så morsomt å få kommentar fra deg som er helt i Singapore.
Hvordan er det å bo der da? Og hvordan kom dere på å flytte dit? Jeg er nysgjerrig jeg:)
Joda, vi skal adoptere. Og vi venter og venter. En lang og tung prosess som forhåpentligvis blir helt glemt når ønskebarnet vårt kommer.
Har kikka litt i bloggen din og den er superfin da. Hvor i Sverige kommer du fra? Jeg drar til Kopparberg om et par uker. Skal på marknad og hilse på slektninger. Gleder meg masse.
Ha en flott dag videre Gunilla. Jeg legger deg til blogglista mi om det er greit for deg.
Klem Elin!

Anonym sa...

I can imagine 40 ladies gathering for high-tea ;-)
RH is a special place for me
bcos that's where my wedding dinner was held.

Anna, Fair and True sa...

Raffles hotel är ju känt!