söndag 5 oktober 2008



Idag har vi varit runt och tittat på hus och radhus. Det finns ett stort utbud men som alltid har man ju vissa kriterier som man helst inte vill släppa på. Men det är hög tid för oss att börja titta runt nu, till skillnad mot i januari jag tyckte att det är väl bra med framförhållning:-
Vi tittade först på ett radhus (se bild ovan) som ännu inte är färdigbyggt, därav de illustrerade bilderna, det var fint men vi saknade en uteplats. Och det fanns ingen grind som håller vår katt från att springa in till grannen och hundarna från att svalka sig i poolen..

Today we´ve been looking at houses and cluster houses, it´s fun but it will be hard to decide later on. But it´s about time we start looking now, rather then in Januari when I wanted to go house hunting:-.
The first object was a newbuilt cluster house (pic above) it´s so new that they don´t have any photos up on the Internet yet. The house was lovely, but we want a piece of yard and there were no gate to keep the cat from running in to our neighbours house, and from preventing the dogs to cool down in the pool...

Nästa objekt var ett fristående hus, närmare city. På nätet ser det sååå fint ut, ljust och fräscht med modern köksinredning, me like!
Men detta hus har vi bara sett på utsidan, men vi ska ringa till mäklaren för jag är mycket intresserad av att titta närmare på detta hus.

Next was a house closer to the city, I have only seen this house from outside and on the property agency, but I must look at this house, it´s bright and fairly newbuilt and the kitchen is modern, me like!





På tisdag flyger jag till SydKorea tillsammans med 16 andra svenska tjejer från Singapore, det ska bli jättekul.
Men det är nog läge att börja kolla vad jag ska ha med mig, då det är Sverigetemperaturer där, flipflops och t-shirt funkar alltså inte...
Hmmmm, har jag nån varm tröja och var sjutton ligger strumporna nånstans?

On Tuesday I´m flying to SouthKorea, together with 16 other girls from Singapore, that will be a lot of fun, but I need to start packing it´s quite cold there now so flip flops and t-shirt is not recommended.
Hmmmm, do I have a sweater and where are those socks?


Ha en fin söndag
Många kramar
Gunilla

27 kommentarer:

Anonym sa...

Vad spännande att kolla på hus!

Veronica sa...

Hej tjejjen!!

Så roligt att åka på en liten "semester" med tjejjerna. Hoppas ni har det kul!! Husletande, det låter spännande, snacka om att de ser annorlunda ut mot de vi nordbor är vana med. De där panoramafönsterväggarna ( oj långt ord) vore enormt prakisika i tex Kalix om vintern. ;o)
Ja just ja! Passa på att julklappsschoppa lite på en gång, det ska finnas mycket roligt och billigt till barnen där har jag hört.

Kram Veronica

På min gatan i stan sa...

Fy sjutton va fint!!! Gött med pool! :-)

Kul att träffa en massa svenska tjejer!!! Hoppas ni får det riktigt trevligt!

kram!

VITT, ZINK OCH SILVER sa...

Åh vad härligt det ser ut där...vitt och luftigt :)
Lycka till med husjakten!
Kram Therese

MiaMaria sa...

Hej!

Vad kul med nytt boende...

och en tripp till Korea låter ju inte så dumt!!!

Trevlig resa!
MiaMaria

Mamma C sa...

Det ser fint ut på bilderna får hoppas att det är líka fint i verkligheten. Kul att titta på hus och drömma och planera lite. Du ska ha det så bra på din resa och hoppas du hittar strumpor och tjocktröja :-) Här i sverige går det åt både det ena och andra. För det blåser och regnar så in i baljan.
Ha en bra vecka
Kram mamma C

No.15 sa...

Alltid spännande att titta på hus.Skillnad på väder om man säger så...vi har blåst och regn.Jag hade gärna varit där du är!
Må gott!

♥ Fyra årstider sa...

Så ni ska bli permanenta bosättare. Hur kom det sig att ni flyttade. Huste ser underbart ut. Lycka till.
Kram Lotta

Anonym sa...

Hejsan!

Det var ett tag sedan jag kikade in hos dig.

Vad spännande med husköp. Ska bli kul att se vart det landar för din del.

Just nu skulle jag gärna vara där du är. Här är det blåsigt (läst typ storm), regnigt och såå grått.

Hösten är vacker och skön somliga dagar men andra dagar är det kura i soffan väder....

Kram LEna

ANETTESHUS.COM sa...

Ja, kalt og surt vær er vel neppe et problem for dere! Høres nyyydelig ut å gå rundti flip-flop og T-shirt hver dag!!

Masse lykke til med jakten på ny leilighet!!

Klem Anette:)

Malin sa...

Oj, vad spännande med radhus/hus!
Bkir nyfiken på hur länge ni varit där borta? Är tanken att återvända till Sverige, eller blir ni kvar tror du?

Härligt med en minisemester med bara tjejer, synd att det inte är varmare kansek..eller?

Ha det så fint!

Anonym sa...

Hejsan!
Vad roligt att ni kollar på hus. Vad kul att du ska iväg på liten resa med andra svenska kvinnor. Ha så himla kul!
Strumporna ja, här vet man absolut var de är fniss.
Här dekoreras med pumpor under hela hösten det tillhör höst dekorering och de håller sig länge om du inte har karvat i dem.
Halloween är ju i slutet av oktober men vet faktiskt inte hur det infaller i år.
Ha en skön söndag.
Kram Bodil.

Radhusdrömmar sa...

Kul med hustittande, hoppas att ni hittar det ni letar efter.

Vad roligt med tjejsemester, du får ha det så bra!!!

Kram Johanna

Kamomilla sa...

Det är alltid spännande att titta på hus! lycka till, hoppas ni hittar något!

IKT i min vardag sa...

Det är både roligt och frustrerande att titta på hus. Vi letar också och det är alltid något det faller på. Nu senast hittade jag det mest underbara hus i rätt prisklass...och det ligger långt ut i buschen, alltså likamed kört:-/ Spännade med ett resmål som Nordkorea. Förstår om inte vädret lockar där ;-)

Ha det gott!

Kramis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vad kul med husletandet:)

Kram Annica

rosenskära sa...

Mycket spännande som händer för dig, husköp och resa till Sydkorea! Intressant att höra att temperaturen där skiljer sig så mot Singapore. Ska bli jätteroigt att höra ett litet resereportage därifrån så småningom!

Och tack för att du delar med dig av husletandet!

Lena

Ellas Inspiration sa...

Åh va mysigt det låter och här sitter jag i höstmörket och lyssnar på regnet utanför...

Kram Karin

Unknown sa...

Hej!
Jag blir så avundsjuk på dig som får vistas i underbara Asien, här hemma är det regn och översvämmningar. Jag ville ge dig ett nytt inredningstips på post order H&M och ZARA helt otippat, men gud vad mycket fint det finns. Det är en kompis till mig, som har en syster som jobbar med detta, hon har varit designer åt ROOM.Gå in på http://www.zarahome.com eller besök min blogg och tjuvtitta på bilderna. http://radhusochstuga.blogspot.com
Ha det gott Annelie i exotiska Sundsvall

Ullis/Leva på landet sa...

Så kul att titta på hus. Hoppas verkligen att ni hittar något som ni gillar. ska bli spännande att se hur det går. Härligt att få åka på en liten semester.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Therese sa...

Hei. Huff, nå er det lenge siden jeg har vært innom deg. Så det var på høy tid. Så morro at dere ser på hus. Eier eller leier dere der dere bor nå da?

charm design sa...

Så spennende med husjakt.Blir gøy å følge med på.god tur på ferie med de svenske jentene.

...med tiden som hjälp-Linda sa...

Hej! Oj, vad jag har missat mycket härinne!!! Orkide'plockning!!! Wow!! Kan ju inte låta bli att bli avis heller av kommentaren , _Var sjutton har jag strumporna!!! ;o)

Just ikväll har vi 8 grader, stormvindar och regn. Inte ens katterna vill gå ut. Dina poolbilder kan jag lätt drömma mej bort i !!!//Linda

Adoridarling sa...

Hej!
Tack för din kommentar hos mig, håller egentligen med, det ÄR skönt att rå om sig själv, jag brukade se fram emot egentiden innan vi fick lilla D. Nuförtiden blir det förstås annorlunda då jag ju måste ta hela "ansvaret" (ett kärt ansvar så klart!) då han är borta och jobbar.
Vad härligt ni verkar ha det därborta, framstår för mig som semester hela tiden att ha pool på gården, tropsikt klimat osv..(jaa, jag är HELT övertygad om att när man bor utomlands så känns det som att man är på ständig semester, jag tror INTE att det blir vardag där också=)..)Här hemma så är det kallt, blåsigt och regn regn regn!
/M

sand mellan tårna sa...

Spännande med hus.... ser fint ut....

Du får leta tjock tröja och jag skall leta upp bikinin, för snart åker jag till..... har en tävling ute om det på min blogg, så jag kan ju inte avslöja destination.... men, bikinin skall med!

Vi hörs!

Kram L

Millie sa...

Enjoy your trip to Sth. Korea Gunilla, how exciting for you! Yes, you will need to find those warm clothes quickly!
Millie ^_^

Deleine sa...

Oh så spännande, vad ska ni göra i Sydkorea??? Personligen skulle jag vilja åka till Nordkorea men tror inte jag skulle våga.... Jag är så feg och hemmakär.