söndag 19 juli 2009


Efter frukosten i morse (som för övrigt inte var nåt speciellt alls för att vara ett så pass dyrt och flashigt hotell i övrigt, de kanske har tänkt minimalistiskt även där...?) så tog vi oss till Tivoli och regnet stod som spö i backen så vi köpte oss ett par fula regnjackor, men som turist skäms man inte, haha.

Det var väldigt lite folk på "Tivoli" och knappt några köer så vi fick verkligen valuta för pengarna. Eller vi och vi, jag stod mest på backen med hjärtat i halsgropen medans de unga gav sig på karusellerna, den ena värre än den andra.
Jag och sonen åkte dock en berg och dalbana (t o m småbarn fick åka den) och jag blev smått nervös av den lilla och hade fjärilar i magen långt efteråt, herregud va man blivit sjåpig!


Maken och sonen i denna jättegunga, då höll jag på att få slag på backen, såg för mig hur sonen flög ur och landade i Sverige, hua!


Tyckte att det var lugnast när han höll sig på backen...

Nu kom dottern och kompisen tillbaks från Seven Eleven, godisinköpet är fixat för kvällen, vi är sega efter att ha åkt karuseller hela dagen, jag är nog mest psykiskt utmattad, det tar på krafterna att se på när barnen har roligt, haha

Ha en fin kväll!

20 kommentarer:

Rosie o Harry sa...

Ja den gungan såg inte trevlig ut förstår att du fick andan i halsen. Våra barn älskar också karuseller men jag på äldre dar tycker inte att de är lika roliga.
Synd att det regnade men ändå kanske inte eftersom ni slapp dessa köer.
Hoppas eran kväll blir toppen den med, kjamisar

P.s Tack för komentaren:)

Mammatilda sa...

Åh jag älskar tivoli! Trivs mycket bättre där än på Liseberg och Gröna Lund. Kanske beror på att jag har så många barndomsminnen därifrån!?

Ja, att rida ut en sväng en sommarmorgon, då blir jag nästar religiös. Det är sådana stunder som gör att man orkar med vintern. Vilket blir nästa stopp på resan?

Hoppas det är ok att jag länkar till dig?

♥Mitt Lilla Krypin♥ sa...

Låter, trots regnet, som att ni hade en trevlig dag! Älskar själv karuseller. Blir som ett litet barn på nytt!!! Men den där gungan såg ganska skrämmande ut! Önskar dig en fortsatt trevlig helg.
Kram Carolina

Mor Penna sa...

Det ser ut som ni har det härligt trots regn.
Jag kommer inte låta mina barn gå utanför dörren, när de blir gamla nog att göra sådana läskiga saker hahaha.
Kram Katja

Made in Persbo...Carina sa...

Hej!
Vilka läckra bilder du tar!
Jag håller med, visst blir man harigare med åren! Jag håller mig också mest på landbacken numera. Min son är dock så liten än att nivån på åkattraktionerna vi tål är ungefär desamma men snart går han förbi mig där :)

Ha det gott!
Kram, Carina

Ulle sa...

Å vilken underbar blogg, bra språk och otroligt vackra bilder. Hit kommer jag gärna tillbaka.

Roligt med tivolit, jag är som du står helst på marken och oroar mig för barnen : )

Anonym sa...

Hej! Vad kul att du hittat till min blogg. Titta gärna in igen. Antar att du njuter av din tid hemma i Sverige på semester. När bär det av till Singapore igen? Ha en skön kväll! /Sofia

Annika palm sa...

Hej. JAg har läst din blogg iett år nu tycker den är mycket bra, med många fina bilder.Jag har endast lämnat en kommentar sorry, Jag vill bara säga att jag är en av de lyckligt lottade som får bo i Öregrund. Jag tänker på det varje dag och njuter av Öregrund ialla väder och årstider. Asien är fint det med. men på ett
annat sätt. Kram Annika PAlm

Lantligt i stan sa...

Så mysigt ni ser ut att ha där på Tivoli! Fast någon karusellmänniska är jag inte, fick nog av att åka "Fritt fall" förra sommaren, jag som knappt kan stå på en stol utan att bli höjdrädd! Barnen åker däremot och jag är nöjd med att titta på. Ha en fortsatt trevlig semester!
Kram Anki

MaHi sa...

Åh, vilken fin blogg du har. Du skriver underbart inspirerande och dina bilder är så bra. Du får till en fantastisk atmosfär som får en att vilja vara med och veta mer.

Fröken Isakson sa...

Åh gud vilken läskig gunga! Men härligt sockervadd :). kram Linda

nea i det gula huset sa...

Fy vilken hemsk karusell! :/
Du och jag är nog ganska lika där. Åker helst inte karusell men ibland blir jag övertalad och jag ångrar mig alltid när jag sitter där. Varför är det så obehagligt när der ser så roligt ut?

Det låter som ni har det mysigt på er semester. Hoppas ni hittade några bra inredningsaffärer i Köpenhavn!

Kram nea

Grodmamman sa...

Härliga bilder!
Håller med dig, mina ungar är mer vilda än tama när vi är på Liseberg. Dottern är nästan värst!:) Och jag står bredvid med hjärtat i halsgropen och vågar knappt titta!:)
Kram

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh är ni i underbara Köpenhamn? Vi brukar alltid hamna där men i år så bidde det visst inte så...

Har ni besökt Bakken? Dit älskar våra barn att åka och själva tycker vi det är bättre än Tivoli:)

Kram Annica

Lissboden sa...

Vilka härliga semesterbilder du har tagit och visar oss.
Jag älskar Halmstad och baden runt omkring. Jag hoppas att vädret var bra så att ni provade något av dem.
Köpenhamn verkar också mysigt, tivolit ser lite läskigt ut om jag får tycka något men jag är nog lite off.
Ha en fortsatt bra resa!
Kram/Maria

Home No.1 sa...

hej ja man vet hur det är att ha fjärilar i magen men jag fick snällt åka med på både det ena och det andra...kram Annica.

Anonym sa...

Hej1 Är du kvar i Köpenhamn, så vill du kanske ha ett tips på en inredningsbutik där? Fil de Fer på Store Kongensgade 83A. De har även en nätbutik www.fildefer.dk om du skulle missa det! Fler tips på inredningsbutiker i Skåne från senaste numret av Femina är; Miloii Butik på Friisgatan 12 i Malmö, Fideli & Konungen www.fideliokonungen.se på Stora Nygatan 27 i Malmö, Västra Ströö www.vastrastro39.se i Eslöv och Levande Hem på Storgatan 1 i Ystad. Hoppas du hittar något du gillar! Kram från Carin på andra sidan Sundet!

alegni sa...

ja usch, det tar verkligen på krafterna att gå på nöjesfält eftersom man få gå omkring o ha hjärtat i halsgropen hela tiden ;)
kram
ingela

Floralis sa...

Hej Gunilla!
Tack för besöket på min sida så att jag hittade till din... : )
Hmmm... när jag såg den där gungan så förstår jag att du var lite orolig. Jag hade nog också stannat på marknivå istället. Älskar karuseller men ju äldre man blir desto "svagare" i huvudet blir man också. : ))
Idag räcker det med att man står på en stege för att få svindel. Tihii! Är född i Oxens tecken så jag ska nog ha mina fötter på jorden... och lukta på blommorna.
Ha det gott!
/Anneli

Roya sa...

Hej!

Vad rolig att du tycker om min blogg.
Jag älskar dina bilder!!! Alla bilder!!

ska följa på bloglovin' ♥

kram