lördag 8 augusti 2009

Servicen här i Singapore är av högsta kvalité, folk är vänliga och har hög ambitionsnivå. Även på de enklaste av ex. matställen serveras maten alltid med ett leende!

En sak är dock något irriterande och det är att människor här är lite låsta, ett bra ex. hände igår vid lunchen:

Vi sitter och beställer mat då jag nämner för servitrisen att jag hellre vill ha spagetti istället för penne till min pastasås. Varpå hon tittar med flackande blick på mig "herregud hon vill ändra på menyn", men hon går ändå in till kocken och frågar.

Hon kommer minuten senare ut och säger att det tyvärr inte går att ändra...hur var det där med att kunden alltid har rätt, tänker jag. Jag visar tydligt att jag inte är nöjd med det svaret och säger att jag vill ha spagetti och att jag som kund borde kunna bestämma det själv, haha, men icke. Jag fick snällt äta min pastasås med penne...suck.


Har ni stött på nån fyrkantigt tänkande servitris eller blivit dåligt bemötta, please, berätta!

Nu sitter jag och pillar på nya kameran, känner att jag måste läsa på lite när det gäller alla kamerainställningar...när jag egentligen bara vill ut och fota, fota, fota!
Maken har beställt käk från "the big M", himla smidigt att bara ringa och beställa när man som vi är lata på lördagkvällen, pling, plong MacDelivery!

Kram!

10 kommentarer:

Moster sa...

Hi, jag har också köpt en Canon 500D för någon vecka sedan. Killen min kunde mera finesser på bara någon timme än vad jag kunde efter en vecka. ärkte genast att jag nog behöver köpa en extra zoom för den som kommen räcker inte för mina behov.
Är själv servitör till yrket fast jag inte jobbat som det mera än som sommar jobb. Kommer nog inte ihåg att jag någonsin skulle ha hört att man inte fått byta ut tex pastan eller annars ändra på portionen. Vilket konstigt system.
Kram Moster

linn sa...

tack så mycket! detsamma :)

Spessartin sa...

Jadå, jag har allt stött på dåligt bemötande på restaurang här hemma när jag, min sambo och min bror skulle äta ute för att fira min brors födelsedag. Vi valde ett ställe för att de hade en skylt ute på gatan där de annonserade om någon entrecote eller nåt, så vi gick in, och när servitrisen kom till bordet och vi beställde det på skylten, så meddelade hon att det var slut, men att det fanns andra liknande rätter för nästan dubbla priset. Hon stod och hängde över oss när vi läste menyerna och stampade otåligt i golvet för att vi skulle bestämma oss. Till slut sade jag att vi behövde tid och då gick hon iväg, vilket vi också gjorde, till en enkel och anspråkslös kinakrog men med utmärkt service och mat!

Mer av allt sa...

Det brukar ju aldrig vara några problem att byta ut saker i menyn så det verkar väldigt konstigt att inte kunna ordna detta. Vilka jättefina bilder du tar med den nya kameran! Jag trodde att du fick lämna knoppbrädan på flygplatsen men ser att du satt upp den. Kramar från mig

bikim sa...

Wow living in singapure. That must be really great. lovely blog. have a great time. Take care, Rosa from Portugal

Nattmia sa...

Klart du vill fota, att läsa instruktioner är ju inte så kul men välbehövligt ibland.. Min handbok finns alltid med i kameraväskan..

Att det skulle vara så svårt att få spaghetti istället för penne..

Ha nu en bra söndag..

Kram
Mia

melanie sa...

haha, va dumt! det brukar väl aldrig vara ngt problem - någonstans! ;)

Tjocka Kockan sa...

När det gäller så enkla saker som vilken sorts pasta som är till maten så har jag aldrig varit med om att det varit några problem.

Däremot verkar många restauranger ha väldigt svårt att förstå att man inte vill ha ris/pasta/potatis överhuvudtaget utan sniker alltid med lite på tallriken ändå.

När jag jobbade så försökte vi alltid tillmötesgå gästens önskemål om det inte kostade alltför mkt tid och pengar.

Nya grejer tar alltid en massa tid att lära sig men enklast brukar för mig vara att testa lite först och sen läsa på och så testa igen och läsa, så håller jag på. Försöker lära mig att både fotografera och använda photoshop samtidigt. Kansek inte världens bästa plan.

Ika sa...

Lånade en Canon 350D ett tag o skaffade mig nyss en 400D. 500D var lite för dyr för det lilla jag fotade. Men visst är det skoj att bege sig ut med en ny kamera o fotaloss.

Vera Photo sa...

Vilken härlig blogg du har! Och tack för de fina orden om mina bilder! =)

Kram Vera!