tisdag 17 november 2009


Foton på dottern o bästa kompisen

I dag händer det lite grejer för min del, först ska jag gå på SWEA bazaren, sedan följer ett extra arbetsmöte för att diskutera SWEAs framtid här i Singapore, hem för att plocka upp sonen som skall till fotbollsträning, vidare hem för middag och sist i kväll har vi "tonårsmammor" en träff för att ventilera och diskutera hur det är att vara tonårsmamma här i Singapore (första mötet för min del så jag vet inte riktigt vad jag kan förvänta mig).

Oavsett vart man bor så kan ju tonåren ha sina prövningar både för barnen men även för oss vuxna, jag känner mig ännu så länge förskonad (men så är ju min dotter nybliven tonåring, det kanske blir värre...) jag behöver inte sitta uppe och oroa mig på nätterna, jag vet att hon är hemma hos kompisar istället för att driva runt på stan eller ännu värre på klubbar.
Även om det kan ske snabba förändringar i en tonårings liv så kommer jag ALDRIG att tillåta att min dotter är ute på discon, för det är inte fritidsgården vi pratar om här...Jag menar, jag skulle ju aldrig tillåta att min 13-åring åkte upp till Stockholm för att gå på Spy Bar, så varför skulle det vara ok här??

Nåväl, nog tjatat om detta, alla får självklart göra som de vill, men detta är iallafall min åsikt.
Jag hoppas att ni får en toppendag!

Today I think about life as a teenage mom, I´m sure it´s gonna get a lot harder than it is right now, for both of us. As it is now I don´t have to sit up and worry during weekends where she is or when she´s coming home, and that feels good of course. And though I know that there can be quick changes in a teenagers life, I´m never gonna allow here to be out clubbing, I wouldn´t allow it in Sweden so why should I do it here?

Well, that´s just my thoughts, and everybody is entitled to their own opionion and that´s fine by me! Hugs!
(The photos btw is of my daughter and her best friend, Sam.)

10 kommentarer:

Andrea sa...

It is definitely hard to parent teenagers. I have lived through raising 4 and working on the 5th teenager. He will be 17 in January and so far he has been the easiest of all five. I pray it stays that way. Hang in there.
Blessings, andrea

Nattmia sa...

Tonåren är en jobbig tid för just tonåringen, händer mycket i kroppen och de är mitt emellan barn och vuxen.. Mina tonåringar har varit lugna.. Sambons dotter som är snart 14 har däremot ett humör som inte är av denna värld och kan vara allmänt sur och uppnosig.. Men det där med att hänga ute på stan har vi sluppit i vår familj, än så länge och det är ju skönt..

Ha en bra dag..

Kram
Mia

Photos by Storm sa...

Ja, den tiden har jag passerat (med tre söner). Det är en ganska tuff tid när man faktiskt inte får veta allt längre. Skönt att ha några andra tonårsmammor att prata med och jag hoppas din träff var bra. Ha det bra/Lis

Lotta sa...

Hej långt där borta..
Vad glad jag blev att du skrev en rad inne hos mig idag.
Tänk vad det är praktiskt med internet man kan nå vem som helst var som helst.
ja det var en otrolig helg.Vi har fyra vuxna barn plus 2 griffoner.
Vi hade en riktig mysig 60-års dag för vi fyller med 18 dagars mellanrum.
Först bjöd vi ut alla ungar med failjer på restaurang för vi hade undanbett oss uppvaktning.
Sen fick vi denna helgen av dem i present
Sonen var hemma och passade smågubbarna så att vi kunde åka. Vi hade aldrig varit på spa.
Oj,oj,oj så härligt det var.
Det är verkligen en helg att minnas.
Ha det nu riktigt gott och ha koll på sonen.Jag tycker du verkar vara en supermamma.
Vilken fin sida du har.
Vilken mall är det du har? Du har din bild i mitten längst upp min står till vänster och det ser sååå knäppt ut.
Snälla berätta...
En bamsekramizzz på dig.Lotta

Josephine Tale Peddler sa...

Motherhood can be filled with so much worry. I am not looking forward to those teenage years and having to worry about drugs and all the pressures young people face. My daughter is four and so I have a while to go yet but I can still worry about it now! I think it is good that you have structure and boundaries such as no nightlubs. xx

Fröken K sa...

Tack så mycket för din kommentar. Finfina bilder i din blogg. Detta ska läsas. :)

Jenny sa...

Hej!

Vilka fina bilder på dottern och hennes kompis!

Ha en bra dag:)

Kram Jenny

Mia sa...

Jag skulle för mitt liv inte låta en trettonåring dra till Stockholm på Disco, så du har min fulla förståelse. Jag hade min stuttonåring på heavy konsert i Oslo i lördags, behöver jag klippa naglarna dom kommande veckorna - nej! Nu bor jag bara några mil undan, men gud så skönt när han kom hem :)

Lissboden sa...

Jag håller fullständigt med dig om att en 13-åring inte skall gå på disco. Det hinner de med senare i livet. Jag tror på att de skall vara barn så länge som möjligt. Tids nog blir de stora med allt vad det innebär. Ju senare de börjar vara ute osv desto bättre är min åsikt.
Jag är börjar förresten bli lite orolig för min dotter som skall ut i världen och resa alldeles ensam. När de år 24 år har man inte så mycket att säga till om så det är bara att acceptera.
Ha det bra där borta. Ni behöver inte längta till Sverige för här står lågtrycken på kö och det regnar mest hela tiden.
Kram/Maria

pia sa...

Oj vad hon liknar Julie i desperate housewives på bilden! :)