fredag 19 februari 2010

darling
Ett hjärta i sanden...

Satt en stund i går och funderade över mitt intresse gällande fotografering och hur jag ska gå vidare inom det. Det är så många saker jag vill lära mig, experimentera med och upptäcka att jag blir alldeles nipprig...vart ska jag börja någonstans? När varenda fiber i kroppen skriker att jag vill, vill, vill fota men inte får utlopp för det, ja då förvandlas inspiration till frustration istället.

Visst, till viss del är det ju bara upp till mig, det är väl bara att gå ut och knäppa några kort på blommor (har ju knappt gjort annat känns det som) eller på människor, kanske ni tänker...hur svårt kan det vara?
Så sant, så sant om man vill stå och stampa och inte utvecklas och inte heller följa hjärtats röst om vad jag egentligen vill fota...om jag nu ens vet det...ja ni ser hur förvirrad jag är *ler*.

Det kanske allra viktigaste som jag borde komma till insikt med är att jag inte ska jämföra mig med alla duktiga fotografer därute som har fotat i flera år, det är ju helt klart inte rimligt att jag skulle kunna hålla jämna steg med dem...bank, bank, banka in det i min tröga hjärna *fniss*.

Nåväl, antar att allting i livet har sina cycler och är något som enbart måste accepteras, dags att ta ett vidare kliv in i fotograferandets värld...på nåt sätt *ler*.

Önskar er en fin fredag!

I had some time yesterday to think what I want with my photographing, what is the next step for me? What direction should I take? There are so many things I want to experiment, deepen and develop and I´m so passionately fond of taking photos that it´s kinda loony *smiles*.

Well, I guess life has its cycles and is something entirely to accept, but now it´s time for me to take a wider step into the art of photographing...I just need to find out how...

Enjoy your Friday!

36 kommentarer:

N'tash - Focus On Big City Life sa...

Det är aldrig försent att bli en fotograf!;) Det är många som skaffar sig en kamera och kan ta kort, men det är sällan att det blir BRA kort. Jag är säker att det är många som skulle vilja ta lika bra kort som du gör.
Lycka till!

edwin tan sa...

hi! thanks for visiting my blog, nice blog you have too! keep in touch and bravo!

Freedomtravel sa...

Vilken vacker bild!
Om man känner att det finns något man verkligen vill göra trr jag att det är jätteviktigt att försöka! Annars kommer man att ångra sig. Och du har ju definitivt talang för fotografering!

louisebah sa...

your pictures are amazing! i love the macros on clothes, an addition to the family! that's so great! :) the mexican food pics look fantastic

wowowowowow!

Beatrice sa...

Jag tycker då att du redan är JÄTTEDUKTIG på att fotografera :-). Det låter kul att gå vidare och lära sig ännu mer, hoppas att du följer dina drömmar!

Kramar
Beatrice

Charlotte - FO² sa...

Du er en superflink fotograf, trodde det var en del av jobben din jeg. Jeg elsker og bla bakover å se de ekspotiske og fargerike bildene dine :) Hopp i det ;)

Gratulerer med baby i magen, magen har vokst en del også så jeg litt ned her, kjempe flott :)

klem

alegni sa...

det där med att inte jämföra sig med andra, det är verkligen svårt.
anyway tycker jag du är jätteduktig med kameran!
trevlig helg och kram
ingela

Japa sa...

You've got good grasp of your subjects. Very nice shots. Will take note of your blog.

pudelflicka sa...

Förstår hur du tänker. Känner också så men har inte tagit steget vidare. Tycker det är roligt med fotograferingen och alla minnen man får genom just bilden. Nu när du är utomlands så hoppa på en form för utbildning och prova dig fram.
Lycka till!

Pilo sa...

Varför måste du jämföra dig? Jämför dig bara med dig själv!

Ha en fin helg.

Anna på Smultronbacken sa...

Du ÄR redan en duktig fotograf!

Som du själv skriver så är det inte ok eller rättvist att jämföra sig själv med människor som kanske inte gjort något annat under myyycket längre tid. Dina blomfoton med mera är jättefina men om det börjar kännas "same same" så tänker jag att du ju förmodligen snart får ett annat favoritobjekt framför macroobjektivet. Bebben... Och varför "specialisera" sig, när blandningen är så härlig!

Kram.

mammaxtre sa...

Förvisso är jag en amatör men jag finner dina bilder väldigt fina. Jag drömmer om en systemkamera och att gå en fotokurs. Jag skulle idag bli den bästa pensionären :-)

Du kommer säkert på vad nästa steg blir. Snart blir det till att ta bilder på bebisen.

Therése sa...

Jag är absolut ingen duktig fotograf själv men kan ändå bedöma så pass mycket så jag kan säga att dina bilder är helt i klass med vad många proffs presterar! Om foto är din passion kanske det är något som du ska satsa på att jobba med på heltid? Det kan vara värt ett försök i alla fall, som sagt jag tror på dig!

Jag känner igen känslan av frustration, man vill så mycket så man kan bli galen av det... I mitt fall handlar frustrationen dock snarast om min längtan efter att resa, ibland känns vardagen och mitt fyrkantiga kontor nästan som ett fängelse. Världen är så stor och det finns så mycket mer att upptäcka....

Malin sa...

Man ska inte jämföra sig med andra, man ska köra efter sitt eget huvud!!! Och du är ju jätteduktig så GO FOR IT.... Tjing Malla

Mattias sa...

Underbar bild, man utvecklas hela tiden när man fotograferar och det är samtidigt kul att se hur andra gör vilket också inspirerar en själv!

Pearl Maple sa...

Fabulous photos you have on your blog space, thanks for sharing a peek in to your pretty part of the world.

monika manowska sa...

Du ska fota som du känner i hjärtat, som jag gör, visst man tittar på andra och får inspiration men till slut kommer det fram saker ur dig som bara du känner och kan visa :-)
En jätte kram från kalla Spanien, brrrrrrrrrrr

Anna sa...

Jag förstår precis vad du menar med frustration! Ibland känner man att man bara står still och inget händer... Men jag lovar att det vänder. Snart vet du precis vad du vill utveckla lite till, eller kanske starta ett nytt projekt? Gör som jag och börja jobba lite smått som fotograf, gör en utställning, tävla med ett par bilder... det är bara du själv som sätter gränserna...

PS, underbart härlig bild!

jean luc sa...

i'm really happy to discover your blog and your beautiful pics !

great job , Bravo !

Camilla sa...

Om du har knäppt detta kort är du ju helt fantastisk duktig.
Jätte fin kort.
Ha en underbar fredag och kram på dig!

Hemmabloggaren sa...

Men hörrö, nu tycker jag att du nedvärderar dig själv. Du är grym och enligt mig fotar du redan som ett proffs. Skulle anlita dig any time.

Hoppas du får en härlig helg. Kram.

E M M A - foto&mer. sa...

SV: Haha, ja precis&det var det verkligen!
Kram

ELISABETH ALMIGHTY sa...

Du er jo superflink! Synes du skal fortsette å eksperimentere ; )

Magnolia sa...

Jat tycker iaf att du tar riktigt bra kort!

JENNY VENNBERG sa...

Fruktansvärt härlig bild !

S o F sa...

Tänk vad våra tankar ställer till det för oss...

Jag tycker att du är superduktig på att fota och (om du vill) kan du mycket väl jämföra dig med vem som helst. Så bra är du!

Jaget/Egot håller ständigt på med automatiska och repetativa tankar och ofta är de negativa. En inre ström av tankar som säger att vi inte duger.
Du/vi är så mycket större än våra tankar - det gäller bara att bli medveten om vad som pågår.

Trevlig Helg du fina!

Anonym sa...

I certainly hope you continue blogging your photography, because I just I've found your page. Your photos are incredibly beautiful! I'm following your blog so I can come back often

Thanks so much for visiting & commenting on my page... much appreciated!

Ulrica sa...

Vilken underbart vacker bild.

Dominique sa...

you are very talented, go for it! Is that your golden retriever? We too have one called Toffee, such a gorgeous breed!

Synnøve. sa...

Det är kul att lära sig och utvecklas. Men jag tror man ska lära sig var sak ordentligt och inte gå för fort fram.

Men dina bilder är ju helt underbara så du kan nog nästan kalla dig för proffs ju...
Klems Synnöve.

Frida-FantastiskaMamman sa...

Jag är imponerad av dina foton, din skärpa & dina motiv ger mig alltid en sån fin känsla.
Ha en fin helg!!
Kramar<3

Anonym sa...

Hej
Tror vi alla då och då hamnar i det som du beskriver.

Jag har gått en distanskurs på Högskolan i Jönköping gällande bildbehandling. De har även en kurs i visuell kommunikation ("lära sig bli en mer medveten och skicklig fotograf") som jag tänkt söka till hösten. Kanske kan vara nåt för att komma vidare?

Man kan ju sitta var som helst i världen med tanke på att föreläsningarna sker via webben och man ser dom när man själv har tid/lust och gör kursen i den takt man själv hinner.

http://www.moderskeppet.se/distans/

Ha en fortsatt skön helg och tack för en jättetrevlig blogg!!
Mvh Helena

Fyra årstider ♥ Fotoblogg sa...

Så är det för mig med. Jag kan inte allt inom att fotografera och änså har jag många uppdrag som fotograf. Det gäller att ha firma för att kunna sälja bilder.
Kram Lotta

Pia sa...

Hej Gunilla!
Åh, vad jag känner igen mig i Din beskrivning och frustration.

Det jag kommit fram till är att om jag ska jämföra mig med andra så kan jag lika gärna sluta fotografera på en gång! Därför försöker jag att inte göra det även om det är svårt, för sluta fota det tänker jag aldrig göra.

Förresten tycker jag att Du tar underbara foton, så Du är jätteduktig.

Varm kram,
Pia

Blissitydoodah sa...

I have an idea you might like!
This lady teaches us photography (and lots of other amazing things...) She is just a mother but she knows her photography!

http://thepioneerwoman.com

(click on photography of course but don't miss out on the other fun too!)

Em! sa...

himlen är grym.