måndag 4 november 2013

livsstilsändring

Måndagen är här men inte så illa faktiskt då det är ledig dag här. Har precis skuttat ut ur duschen efter min dagliga promenadoch nu är det dags för frukost på balkongen.

Måndagen för 2 veckor sedan började jag att träna efter 4 års uppehåll, en personlig tränare kommer till condot och hejar och peppar på mig att jobba ännu hårdare.
Det är precis vad jag behöver och så fantastiskt att det inte blir ett projekt att ta sig nånstans, det är det jag har svårt med, tidsmässigt att ta mig till en träningslokal, träna och ta mig hem...så detta funkar utmärkt för min del.

Denna gång ska jag inte fokusera på snabbt resultat utan se det mer som en livsstilsändring, där motion hör livet till och inte äta onödigt med socker under vardagarna utan unna mig i helgen.
Och det kan vara nog så utmanande då jag inte är den sportiga typen....men en sak i taget.

Nästa steg är att få ordning på matvanorna, då jag är vegetarian sedan 30 år men inte äter vegetarisk kost (mina väninnor tycker det är komiskt att jag inte äter bönor, tofu och knappt grönsaker haha) så det känns angeläget att ta tag i det också.
Men, om det blir för mycket som ska ändras på samtidigt är jag rädd att jag tappar lusten och det blir platt fall så nu fokuserar jag på att få in motionen på schemalagda tider, hålla dom och gärna någon extra promenad med dogmen. När det sitter SKA jag börja äta nyttig vegetarisk mat.

Senare blir det svensk tv, BRON, regnet öser ner och hmmmm, ska nog baka en rabarperpaj idag....hsssshhhh, en sak i taget var det va....

Tjing

2 kommentarer:

mammaxtre sa...

Vad kul med en PT!

Härligt med förändring som gör gott. Att motionera och äta sunt mår man ju bra av, så enkelt är det. En ny livsstil det är så man ska se det för att lyckas, tror jag.

Ha det gott

sophie coper sa...

hejsan! Just nu har jag ett erbjudande på min blogg där du kan läsa 3 fototidningar gratis av kamera & bild. Gratis inspiration är aldrig fel!

Ha en fortsatt bra dag!