fredag 21 mars 2008

Phuket semester

Semester avfärdJag visste att svenskarna älskar Thailand men hade inte ens i min vildaste fantasi en aning om hur många svenskar som äger barer, skrädderier och restauranger här i Phuket/Patong området!

Imorgon visar bilder på det fina fatet jag köpt här. Innan vi åker härifrån ska jag gå in på shopen de har på hotellet och köpa tvålbehållare (nej det kan det väl aldrig heta:-) Jaja, jag visar kort på dem också imorgon.

Trots att det varit en bra vecka längtar jag faktiskt hem, skillnaden mellan Thailand och Singapore är ju inte så stor, så jag har ju möjlighet att njuta av värmen även där.

En av alla svenska restauranger i KataHotellreceptionen, där man kan ligga i hänggungan


Den italienska restaurangen på hotelletThailändare gillar verkligen sin rökelse, lite varstans står det rökelsebord som sprider härlig doft

GLAD PÅSK!

torsdag 20 mars 2008

Semester

Semester kompott

För ett detaljfreak som jag är, så är detta hotell ett paradis! Jag brukar vanligtvis bara ta kort på barnen och kanske nåt på poolen men aldrig att jag har tagit så många kort på inredningsdetaljer på ett hotell:-)

Jag är en rätt svårimponerad person när det gäller hotell:-) men jag är supernöjd med detta, inte för att det är superlyxigt utan snarare för att fokus har varit på att skapa en oerhört romantisk och avkopplande stämning, man blir t o m glad när man ska gå på toaletten, men inte av den anledning som ni kanske tror, utan för att det är så fint!

En sak jag har lärt mig är att när man tittar på hotells hemsidor eller resekataloger så ser allting så otroligt vackert ut och när man väl kommer fram så visst det är "fint" men inte riktigt som det såg ut på bilderna.
Detta är restroom (låter trevligare än toalett:-)) precis utanför frukosten
For a detail freak as I am, this hotel is a paradise! I usually only take a photos of the children and maybe some of the pool, but never that I have taken so many photos of the interior fittings in a hotel :-) I am a difficult person impressed in the case of hotels, but I am super happy with this one, not because it is super luxury, but rather that focus has been on creating an extremely romantic and relaxing atmosphere, even the rest rooms are extraordinary!
One thing I have learned is that when you look at the hotel's website everything looks so incredibly beautiful, and once you arrives it is "fine" but not quite as it looked at the pictures.
The rest room below


Detta är entrén till hotellet, sedan kommer...Så här ser det ut på kvällen!


Det var allt för idag, må gott!

onsdag 19 mars 2008

Semester

Semester
Jaha, ännu en dag med strålande sol, upptäckte vi när vi drog ifrån gardinerna på hotellrummet, och dagen börjar åter igen med hotellfrukost.

Jag är en frukostmänniska och när jag går och lägger mig på kvällarna längtar jag alltid tills det är morgon så jag får äta frukost igen!:-).

Till min mans förvåning var det lång kö till juicebuffén (ca 15 färskpressade, slurp) imorse, men det var visst inte juicen de var ute efter, märkte maken, det är inte bara juice som serveras utan även hotellets mousserande vin.

Min man tog ett glas för att fira att hans kollega med fru ska flytta till Singapore nu i Juni, man måste ha legitim anledning att dricka vin kl. 10 på morgon:-)!

Jag är mest förvånad över att min man inte hade sett det på 4 morgnar:-)!

Jag ska ut och släcka törsten med en god drink nu, jag kanske kommer tillbaka senare, så det blir ett kort inlägg idag, jag visar lite bilder från en av poolerna, dröm er gärna bort!
tisdag 18 mars 2008

Semester Phuket

Semester...


(Bilden är tagen från vårt frukostbord)

Vi bor på Evason hotell, där miljötänket genomsyrar hela hotellet, de odlar sina egna ekologiska örter och sallad, och så långt som det är möjligt används naturmaterial till allt. Det är verkligen imponerande att se hur de anstränger sig för att bevara miljön.

När jag bokade resan var jag mycket noga med mina krav, ett var att vi skulle ha en fin badstrand i anslutning till hotellet...Hmm, gissa vår förvåning, dagen vi anlände, skulle ner och kolla på stranden. För det första hittade vi den knappt...och den stranden vi hittade var full av klippor, inga solstolar, ja jag skulle inte ens kalla den för badstrand, buhu!

Men det gick strax upp för oss att vi var tvungna att ta en båt 15 minuter ut till hotellets ö, så det gjorde vi igår. Där fanns alla möjligheter till snorkling, spa och bra lunch, så det hela blev rätt bra ändå!

På kvällen åkte vi in till Patong, förutom en liten smärre incident i bilen, sonen blir lätt åksjuk:-), så gick resan bra och tog ca 30 minuter.
Lite överallt såg vi barer som hette "Stockholm", "Eriks bar" osv, Aftonbladet o svenskt snus gick att köpa lite varstans, så den svenska influensen är stor. Patong var dock ingen höjdare, det luktade sopor och avgaser så vi åkte snabbt hem.
Vi ansåg att det var bäst att ta en Tuk-tuk hem, då vi inte ville ha fler olyckor i en bil, men thailändare är ju inte direkt kända för att köra lugnt, så jag var allt lite orolig, men vår förare var av det försiktigare slaget så vi kom hem hela!

Innan vi åkte från Patong hittade jag ett jättefint fat i rostfritt stål, och hotellet sålde det för 8000 baht, men maken prutade så väldans bra att vi fick det för 3000 bath! That´s my man!

Väl framme på hotellet beställde vi movie popcorn och kollade på film, hela familjen i sängen! Mysigt...

Idag visar jag lite bilder från hotellrummet, som jag verkligen är nöjd med!
Ha en härlig tisdag!

torsdag 6 mars 2008

OOMPHATICÓS!

OOMPHATICÓS!

Jaha, tänker ni, vad betyder då detta? Har hon snubblat över tangentbordet igen?
Nejdå, det är namnet på ett jättesött café som jag sprang på idag, här är det annars väldigt ovanligt att sticka ut från Starbucks träsket. Men detta var nåt helt annat...
Jag gick in och pratade med personalen och nämnde då att stilen verkade så svensk! Varpå de nämnde att ägaren till SIA butikerna (SIA ingår i kedjan "I wanna go home") i Singapore också äger det nyöppnade cafeét!
Jag frågade om det fanns möjlighet att ta några bilder (också det ovanligt, det råder fotografiförbud i princip överallt) antingen var han ny eller också fick man faktiskt ta kort där:-). Oavsett vilket, jag tog tillfället i akt och nedan ser ni hur fint och läckert det är.
Nästa gång jag går förbi, kanske jag måste ta en fika:-)

Supertorsdag önskar jag er!