måndag 21 juli 2008Klippning stod på schemat idag, för det behövdes verkligen. Medans jag fortfarande sitter och få varje hårstrå iordninglagt, knatar maken och sonen iväg för att fördriva tiden. I en av butikerna hittar maken denna t-shirt med ett citat av självaste Hans majestät konungen! Det gick ju bara inte att motstå, tyckte maken patriotiskt.
Sen står det nåt på tyska på baksidan, som vi inte har en aning om vad det betyder...men det borde inte stå nåt dumt....eller?:-). Kanske borde kolla upp det, innan sonen sätter på sig tröjan bland folk!

På tal om patriotiskt, här i Singapore förbereds det för fullt inför nationaldagsfirandet i augusti. Varje lördag i ett par veckors tid har det tränats för flyguppvisningen som ser helt livsfarlig ut därifrån vi står, man tror att de ska flyga in i varandra när planen gör sina loopar och hjärtan(!).
På balkonger hängs den singaporeanska flaggan ut och hela ön pyntas med rött och vitt, och trots att jag är stolt svensk, blir jag rörd och dras med i den singaporeanska livsglädjen. Jag är gäst i detta underbara land och känner mig hedrad att jag har möjlighet att få fira både den svenska och singporeanska nationaldagen. Jag anser att det är viktigt att man tar med sig sina egna traditioner men även att ta del av det nya landets traditioner!

Getting a haircut was on the schedule today, we needed it really bad. While I still sat and got my haircut, my husband and son wanders off. In one of the stores they found this this t-shirt with a quotation from His Majesty the King himself (Swedens)! Impossible to resist, thought my husband patriotic. Then it says something in German on the back, which we do not have a clue about what that means ... but it should not be something stupid .... or ?:-). Maybe check it, before our son puts on the sweater in public!

Speaking of patriotic, Singapore is preparing for the national day in August. Every Saturday for a couple of weeks' time, they have been training for the flight show that looks quite dangerous from were we stand, it looks like they´re gonna fly into one another when the plan makes its loops and hearts (!).

On the balconies all over Singapore the flag is been hung out and the whole island is decorated with red and white, and despite the fact that I am a proud Swede, I am moved and caught up in the Singapore joy. I am a guest in this wonderful country and feel honoured that I have the opportunity of celebrating both the Swedish and the Singporean national day. I think it is important that we take our own traditions but also to take part in the new country's traditions!Dags att packa väska igen, imorgon flyger jag till Kina (Peking)! Jag har aldrig varit där så det ska bli super spännande att få se en bit av det enorma landet!

Tomorrow I am flying to China (Beijing) I have never been there so I look forward to discover a tiny, tiny part of that enormous country!

Må gott!
Gunilla

28 kommentarer:

Cornelias Cottage sa...

Hoppas du får en härlig Kinatur! Själv ska jag ta en sväng till Jönköpng =) KRam

Anonym sa...

Tack vad rolilgt, måste säga detsamma!

mvh frubetty

Ofelias Hus sa...

Otroligt att det fanns en tröja med svensk text, jag förstår att din man köpte den, men ni måste nog be om en översättning av baksidan, det kanske är något pinsamt, hi-hi...
Vad skönt att få en genomgång av håret, det skulle jag också behöva.

Kram
Anette

junhe sa...

eftersom du svarat rätt i min tävling tillsammans med 7 andra, finns en utslagsfråga utlagd. lycka till och ha en bra dag/ junhe

Vardagstugg sa...

ha så kul i Kina! Säkert väldigt spännande och kul att få åka dit.

Annelie

Linda sa...

Tack..fin blogg DU har, fina bilder!

Elzie sa...

Kunde int elåta bli att skratta när jag läste den första kommentaren här! Om det hade varit Sveriges Peking hon skulle till ändå, ha, ha.
Hoppas du får en bra tur till det stora landet.
Kram Elzie

Anonym sa...

Var i Singapore med med föräldrar för ... lite mer än 10år sedan, måste säga att det är en av de vackraste platser jag varit på!

Kan du inte lägga ut på bloggen var det står på tröjjan ( det tyska ) så översätter jag ;)

( är halvtysk )

Ha det gott =)

www.frubettys.blogg.se

synne sa...

jag hade gärna följt med dig.
Kram mig.

Mamma C sa...

Klart man ska ta till sig lite av dess traditioner som finns i det land man bor i. Kina låter hur spännande som helst. Hoppas du visar bilder där ifrån.
Kram mamma c

Ullis/Leva på landet sa...

Kul att hitta en t-shirt med svensk text. man kan ju undra vad det står på baksidan. En tur till Kina låter väldigt spännande. Ska bli så intressant att höra därifrån.

kram Ullis

Plingen sa...

Kina, det har varit mitt önskeresmål i många år. Innan jag dör ska jag ha besökt landet har jag bestämt.
Kina och New Zeeland , sen gärna resten av världen.
Hoppas ni får en underbar resa!
kram Plingen

Renée sa...

Oj singapore var en bit bort! :P
Verkar spännande måste jag säga! Kul att du tittade in på min blogg.

Lottaspace sa...

Oj så du reser och far! Ha en trevlig resa!

Kram,Lotta

Candy sa...

You are so sweet!!! Thank you for the award :)

Hugs,
Candy

Birgitta sa...

Roligt att åka till Kina hoppas att du får det bra. Själva har vi varit i Smögen en vecka och på söndag åker vi till Trosa. Ska ju bli jätte fint väder här då får man sola och bada som jag älskar att göra.
Kram Björklyan

Anonym sa...

Kul att få lära känna ett annats land kultur förstår jag! Kina ska vara helt fantastiskt, min man var där innan jag träffade honom.

LISBETH---<-@ sa...

Hei på deg! hihi, en smule skummelt med t-shirts man ikke vet hva står på! Ønsker deg en super tur til Kina, åhh hvor spennende.
Kos deg masse så blogges vi.
Klem

Ele sa...

Dear Gunilla,

thanks so lot for visiting my blog and for your nice comment.
I wish you a good time in China
and take care.

Greetings
Gabriele

Crazy and Daisy sa...

Tänk vilka upplevelser du får, så långt borta hemifrån. Både Singapore och Kina måste vara häftigt att beskåda. Coolt med t-shirten, nästan surrealistiskt*L*

Kram/Marie-Louise

Hem och Lycka sa...

Vad kul med Kinaresan, nu blir min make sotis som alltid velat åka dit.. Ha en skön resa! kram

Rosa Hemmet sa...

Vad mysig det låter det där kul med traditioner! Tröjan var ju... i tiden ;) Ha det fint.

Snusilus o Sannibus sa...

Hehe undra vad det står på baksidan! Härliga bilder du visar! Ha det så härligt i Kina!

Kram, Susanne

Ragged Roses sa...

Have a wonderful time in China, how exciting. Enjoy too the festivities in Singapore
Kimx

Betty sa...

Tack söta du för din kommentar o tänk att den kom ända från Singapore !
ha det så trevligt på er resa.

Kram Betty

latara sa...

Hej superrara!

Det tog ett tag, men nu är jag tillbaka vid datorn, jätteglad för att jag fick en award av DIG och har satt ut den i ett nytt inlägg. Tack!

Jag hoppas att du har det riktigt bra. Vet du vad? Varje gång jag besöker din blogg svider det till lite i hjärtat, för ditt liv är så likt det liv jag drömmer om men inte lever.

Ta hand om dig!

Kram, Karin

Sublim Design sa...

Det låter ju hur kul som helst, med en trip till kina!
Hoppas du får en trevlig resa.
/S

Jeanettes hus sa...

Hej Gunilla,

Hoppas att Du blev fin i håret.
Tack för varm omtanke via kommentar.

Önskar dig en härlig tur till Kona.
Såg de vackra pärlorna på bilden på din sida, köpta i Singapore eller????

Har varit och köpt pärlor idag som min dotter skall göra ett halsband av. Hennes terapi på kvällarna när ungarna och maken sover.
Inte visste jag att det var så himla dyrt med pärlor, ojojoj
Kan tänka mig att det mycket billigare där borta i öster.

Gör du också halsband???

Är din tur till Kina en semester tripp???

Skriv gärna och berätta. Det är inte så ofta jag besöker din sida men nu får jag lägga upp den somen favorit så jag lättare hittar till dig..

Kramisar Jeanette
PS Vi har Singapore väder härhemma just nu, hur fuktigt som helst och varmt......
Härligt!!!!!