söndag 21 september 2008



Igår var det äntligen dags för årets SWEA kräftskiva, vi var ca. 100 personer. Och vid så stora sammankomster är det svårt att göra alla nöjda, men det kändes som vårat koncept med kräftor och sprit verkade funka *ler*.

Det skålades och sjöngs (vrålades) snapsvisor hela kvällen lång, och sedan var det dags för discjockeyn att sätta fart på stället och det lyckades han sannerligen med, när jag gick hem vid 01.30 var det fortfarande många som rockade loss på dansgolvet! Ont i nacken har jag idag, det är väl märkligt att jag alltid glömmer att jag inte är 20 bast när jag står där och headbangar till Bon Jovi *fniss*.

Idag blev det brunch på Swissotel, de har en underbar italiensk brunch, passar perfekt en lat söndag som denna. Jag provade en ny variant på juice, morot, selleri och apelsin vilket lät så himla nyttigt att den var värd ett försök, och tro mig den var godare än det låter.

Då jag smyger omkring och tar mina foton på ex. hotell känner jag mig alltid lite skyldig, jag har en känsla av att personalen tror jag är "hotellspion" utsänd av ett konkurrerande hotell, men det är ju så oskyldigt det kan bli...fotona är ju bara till min blogg!

Yesterday me and 2 more girls arranged a swedish crayfish party for 100 people, it all went well and they all enjoyed themselves. My neck hurts today, not strange at all when I think of it, headbanging to Bon Jovi as I was 20 years again*laughs*.
Today we went for brunch in one of the hotels here in Singapore, they serve an italien buffeé, my favourite all categouries!
I feel a bit suspect when I sneak around with my camera in public places like I´m a spy or something, but it´s of course very innocent, I just want the photos for my blog:-












Jag hoppas att ni har haft en fin helg och att vädret varit snällt mot er.
Kram Gunilla

28 kommentarer:

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Åh vad trevlig att ni har sådana sammankomster! Kräftor och sprit?*skratt* ja det gillades nog av de flesta!

Skulle själv kunnat tänka mig att njuta av en härlig brunch sådär men än är barnen lite för små för att jag ska få njuta i lugn och ro.

Ha det gott
Kram Annica

Nostalgi och Rosor/ Linda sa...

Åhh va härligt... Jag undrar man kanske tycker de är roligare att ta vara på sina traditioner när man e så långt borta... va kul ni verkar haft de...
kram Linda

Pia sa...

Hvilke fine bilder du viser på bloggen - og tusind tak for den søde hilsen på min blog:-)

Kram Pia

S o F sa...

Jag skrattar igenkännande åt det här med att fotografera, lite här och där.

Men jag skulle tro att det snart är så vanligt, så att de bara tänker: Jaha där är en sån där bloggare igen.
(förhoppningsvis får vi gratis reklam nu)(och det får ju de). :)

Ha det bra därborta!

Johanna sa...

Hej,
Jag använde också det konceptet för ett par helger sedan. Det funkade även här uppe i norrland Någon som är förvånad? :-)
Ni verkar har roligt, 100 personer på fest, det kräver en del förberedelser kan jag tänka.
Ha det bra/Johanna

♥ mamman i huset ♥ sa...

Tack för påhälsningen inne i min lilla blogg. Du bjuder på härliga bilder som får mig att drömma mig lååååångt bort... Jag har inte varit utomlands på... 13 år, kan du tänka dig? Livet har varit nog spännande ändå med en massa flytter och en massa barnafödande
(3st!). Men nu börjar även jag känna att vissa främmande länder lockar. Ni gör ju bra reklam ni utlandssvenskar! Tack för det! Kram från nordligaste Sverige!

Ann sa...

Such nice images...I feel hungry now.

Anonym sa...

Va kul att du kikade in hos mig på www.pepparochvanilj.blogspot.com så att jag hittade till dig! Vädret här i Sverige har varit underbart i helgen, sol och varmt med en härligt klar höst luft!!! Det verkar "mysigt" med kräftor och sprit (kanske inte mysigt iof, men säkert kul;-))när man är i en så osvensk miljö... Jag kommer att komma tillbaka till dig fler gånger det lovar jag! Du och alla andra är hjärtligt välkomna att kika in hos mig närsom helst...

Ha det gott
Kram Tina

♥ Fyra årstider sa...

Vad roligt ni verkar haft och kul att få ha en riktig svensk fest.
Kram Lotta

chokladblomma sa...

Hej! Vad kul att du hittade mig! För då hittade jag tillbaka till dig!
I somras var jag inne på din blogg och sedan tappade jag bort namnet. Nu lägger jag den i min blogglista om det är ok?
Vill inte tappa bort dig igen!
Ha det så bra!
Kram A

Mallas sa...

Kul att ni är så många som håller ihop och arrangerar lite partaj med jämna mellanrum. Misstänker att ni inte behövde ha en backup plan för eventuellt dåligt väder?

Kram Malin

Grodmamman sa...

Härligt när det blir en bra fest! Och vem skulle inte vilja äta den där frukosten!=) Jag som tycker att frukosten är det bästa målet på hela dagen!=)
Kram

Malo sa...

Kul att du hittade till mig. Nu ska jag kolla lite hos dig!! Och Singapore låter ju inte så tokigt i ett höstigt och kallt sverige!

Kram
Malo

Kristin sa...

Hej! Tack för din gulliga kommentar hos mig. Wow, jag blir avundsjuk... först härlig kräftskiva och sedan brunch dagen därpå på hotell...! LYXIGT. Här ringde just S och sa att det var 25 grader varmt på Mallis och att han badat i havet (visserligen äcklig strand men ändå), jag kontrade med att jag mockat hela stallet på 15 min (raketfart) och att det var 12 grader här idag, och att M skrikit i en timme nu innan hon äntligen somnade. Jag tycker det är rätt trist att vara ensam hemma med barnen och djuren, jag saknar vuxet sällskap :-) men jag får fika hos vänner istället.

Ha det så bra ni också i "ensamheten"!

Kram Kristin

MeyBiMe sa...

Å dette så ut som en herlig fest :-)
Myyye godt på bordet her ja :-)
Ha en fin uke :-)

rosenskära sa...

Åh Gunilla, det känns som att jag hamnar mitt i en dröm varje gång jag läser dina inlägg!

Låter så lyxigt med SWEA-träffar och brunch på hotell. Jag tror helt enkelt jag har för lite lyx i mitt liv. Tack för att du delar med dig och stänker ut lite på mig!

Hur blev det förresten med din dotters namn? Har aldrig hört någon som heter så!

Kramar Lena

Lilla huset på prärien sa...

Mmmm... vilka fantastiska bilder! Det ser VERKLIGEN gott ut och väldigt trevligt. Säkert varmt o gott också... inte kallt och rått som här ;)

Kram Jenny

IKT i min vardag sa...

Hehehe...du verkar ha haft kul och livat i helgen :-)
Så gott och mysigt det är med brunch. Har själv varit på ett fantastiskt mysigt ställe idag och firat min far med just brunch. Jag ska visa bilder därifrån sedan...

Ha det gott!

Kram Linda

Malin sa...

Åh, vad mysigt med brunch!!!
Ser smaskigt ut! =)
Ska verkligen ta mig till ett brunchställe snart.
Hade det som tradetion att en gång i månaden gick vi ett gäng varje söndag åt åt. Hur mysigt som helst.

ANETTESHUS.COM sa...

Oj, oj, dette hørtes kjempe-hyggelig ut:) Lekker mat!

Ha det så bra!
Klem Anette

Sallys hus sa...

Hallå där!
Oj vad länge sedan det är som jag kikade in till dig....
Jag läser ju att du har det toppen......fniss...kan riktigt se er framför mig där på dansgolvet.....fniss....
Det ser verkligen jätte smaskens ut....
Ha en ny härlig vecka!
Kraaaaam

Gry sa...

Så koselig sammenkomst, fine bilder har du også tatt. De kakene så gode ut... og rekene.
Ha en fin uke!
Klem Gry : )

Mamma C sa...

Så kul att det blev en lyckad kräftskiva och brunchen såg inte så illa ut den heller. Snacket går om svenskan med kameran i högsta hugg på varje hotel. Hmmmm vem jobbar åt, vilken kedja kan det vara månne. Det är inte bara inredning hon fotar även maten, det är mystiskt som tusan. Ha en bra vecka.
Kram mamma c

Veronica sa...

Jaha, här har det festats minsan! Åhh så avundsjuk jag BLIR!!! Ni verkar ha det roligt för jämnan, och besöka em massa härliga ställen.... Vilket hotell!Tror jag flyttar ner jag oxå. Behövs det förskollärare och montörer??? Hi hi hi hi! ;o)

Ha det bra!

Kram veronica

charm design sa...

Hørtes ut som en kjempe gøyal fest.Men man merker jo dagen der på at man ikke er 20 år lenger......Jeg bruker som regel 2-3 dager på å komme til meg selv igjen.Men der er jo så himla gøy når det pågår,og jeg er desverre som regel den siste som går å legger meg.du får legge deg tidlig i dag,så du er utvilt og opplagt til i morgen.god natt

mali-mo sa...

Åååh, akkurat dette misunner jeg virkelig dere "svenskene", disse krepselagene. Ser aldeles herlig ut!

Living by Milla sa...

Vilka mysiga bilder. Kul att kräftskivan blev lyckad!

Här är vädret strålande med sol i dag så jag ska ta mig en skogspromenad.

kram Camilla

Wantobeme sa...

Mmm... Headbangat till Jompa :)... Det var längesen...
Kul att kräftskivan blev lyckad! Hoppas du får lika kul på AoB-konserten!!

Snart ses vi - kul!!
KRAM Anna