söndag 28 december 2008



Middagen som vi bjöd på verkade vara till våra gästers belåtenhet, Skagenröra hade de aldrig ätit tidigare, kul men nervöst att bjuda gäster på nya smaker, eller hur!
Nu är det hög tid att börja planera för Nyårsmiddagen...vad ska ni äta för gott på årets sista dag?

På fotot ovan visar jag en bit av vår damm där det simmar stora Koi fiskar, tanken är att även uteplatsen ska inredas och bli mysig så småningom.
Ha en fin söndagkväll!

Our guest seemed to enjoy the Boxing day dinner, it´s always nervous to serve new dishes, you always hope that they will like it, but you never know..It´s now about time to start planning for New Years Eve, you want something really yummie to eat.

On the photo today I show you a pieca of our pond where Koi fishes swim, it´s quite peacefully to watch, actually. The outdoor will also be decorated, but it will happen more slowly than the inside:-
Have a great day!

15 kommentarer:

Mamma C sa...

så kul att det blev en lyckad middag med en massa nyheter för gästerna. jag vet faktiskt inte ännu vad vi ska äta på nyår. Men det är tre dagar kvar :-)
Kram Mamma C

Susanne sa...

Hejsan!
Jättekul att hitta din sida. En härligt vacker bloggsida med massor av vackra bilder och annat härligt. Spännande att läsa om livet på en annan del av jordklotet.
Mvh Susanne i Västerås

Lallis - liv och leverne sa...

Härligt att det gick bra och blev lyckat! Och så mysigt med egen damm!
Kram Lallis

White Season sa...

Ni verkar ha det så mysigt långt där borta.. Nyår är vi tre par med alla trollungar dvs 7 st så en gör förrätt och värden gör huvudrätt och vi åker på att göra dessert, tyvärr börjar det bli så att alla gör två rätter var...hm så vi är mätta och trötta redan kl.23 :-)
Tänkte göra hallonparfait som jag hade på receptet i min blogg...den var jätte god och ganska lätt.
Tusen kramar och gott nytt år om vi inte hörs innan dess.. Malin

Ullis/Leva på landet sa...

Kul att det blev en lyckad middag. Alltid lite spännande att bjuda på sådant som är nyttt för gästera.

Ha det bra!
Kram Ullis

Elzie sa...

Det kan jag tänka mig att det var en annorlunda smakupplevelse. Har inte bara tänkt på vad vi ska ha på onsdag. Får väl se vad det kan bli.
Hoppas du haft en skön helg och får en bra måndag.
Kram Elzie

Anonym sa...

åh vad häftigt med en egen dam moch koifiskar i den!

Minmill sa...

Leste litt om din julemiddag, og det var jo fint at gjestene likte maten. Skagenrøre har jeg heller ikke smakt, men det er sikkert godt.
Ha en fin romjul videre.

Dicksonska våningen sa...

En nyårsmiddag grillade vi kött på grillen ute i snön. Sedan gjorde vi en enkel potatisgratäng till. Alltid uppskattat och gott med en fräsch sallad till.
Vi ska bort på nyårsafton så jag slipper fundera på menyn. Vilken lyx!
Kram Annika

Tulipa sa...

Hej!
God fortsättning!
Vad gott det lät med jordgubbar!
Har ingen planerad nyårsmeny ännu...önskar att jag hade satt mig in i det nu, för man vill ju verkligen lyxa till det denna festliga dag!
Gott nytt år!
Kram Tulipa

Nallebr.. sa...

hittade äntligen tillbaka hit:)
kikade in på din sida för säkert 6 månade sen och hittade nu tillbaka.. skoj!! god fortsättning önskar jag dig!!

Veronica sa...

Läckert med fiskar i dammen! Själv sitter jag och tittar ut över en frostigt och kall gräsmatta. Inte fullt så läckert ;o)

Kram Veronica

Galleri Hönshuset sa...

Hej. Vad spännande med nya smaker som du kan bjuda på.

Det måste vara riktigt kul med koj fiskar, (om jag inte är helt ute o cyklar är det väl dem där stora orangea och vita "guldfiskarna"??? )Såg skänken du har målat vit, riktigt fin blev den...nu blev jag sugen på o måla möbler igen =)

ha det gott. Kram Pirre

.. sa...

Gunilla, I wish you the best for the next year!!
Hugs♥♥

Hjärtat Mitt sa...

Mmm, det kan ju gå hur som helst när det är helt nytt för gästerna. Tur att det blev bra :)
Vi har som tradition att alltid ha cour de filét provencale och till efterrätt marängsuisse. Gott!

Kram Mari i Marieholm