onsdag 28 januari 2009

Okej gott folk detta är bilden från gårdagens liondance. Kortfattat kan man säga att de driver ut onda andar och sprider lycka och rikedom. Alla länder har sina seder och under Kinesiska nyåret är detta vanligt förekommande. Medans lejondansarna gick runt och igenom huset så trummades och bankades det rejält i en rytmisk takt, som var öronbedövande.
Efteråt blev det mat, jag tycker att det är så kul med knytis för variationen blir så stor. Trevligt sällskap och god dryck gjorde att kvällen blev sen...

This photo is from yesterdays liondance. It´s usually performed as a ceremony to exorcise evil spirits and to summon luck. Every country has it´s own unique custom and during Chinese New Year the lion dance is very common. The lion dancers went around and through the house and while they did that the other men were drummin....loudly! It was really entertaining to watch it so closely!
Afterwards we enjoyed the food, every one brought something to share and it was a lovely mix, yummie! Lovely company and good drinks made the night into early morning...

18 kommentarer:

Kerstin sa...

Hej!

Vad kul att du hittat till mig, så att jag hittade till dig!

Vilket spännande liv du verkar leva, så långt borta där på andra sidan jorden. Tänk så fantastiskt Internet är egentligen, att man kan vara så långt bort, men ändå tyckas väldigt nära. Men, det har du säkert tänkt på massor av gånger, vid närmare eftertanke.

Hursomhelst så måste jag säga att jag tycker att du skriver, formulerar dig otroligt bra, jag tycker om att läsa det du skrivit. Vidare har jag samma ambitioner som du, att driva en inredningsblogg. Dock spretar den iväg åt alla möjliga håll hela tiden, och så mycket inredning vet jag inte om det blir precis! Däremot vet jag att mina favoritbloggar består av en skön mix av inredning och massor av annat - välskrivet - just som din blogg! Jag lägger till dig på bloggkoll!!

Ha en fin dag, eller kväll eller vad det nu kan tänkas vara där du befinner dig! Här hos mig är klockan 05:44 och jag ska strax gå hem från jobbet och sooova!

Kram på dig!!

Leamarlené sa...

Vad spännande...vilken upplevelse du får vara med om.

Kram, Marlene

Mia sa...

Wow, vilken grej att få uppleva det Kinesiska nyåret med så annorlunda traditioner (jämfört med här hemma i Sverige). Jag tycker de är fina, lejonen!

Såg också skålen i tidigare inlägg, pirattugg... så sött! :)

Kram Mia

Photos by Storm sa...

Fantastiskt att få möjligheten att uppleva en helt annan kultur. Väldigt olik vår. Vackra bilder och bra information. Ha det bra/Lis

Solange sa...

oh, you experience so many intesting things in singapore. How long have you lived there and do you stay there forever?
I wish you a nice day!


solange

Hemmalycka sa...

Du verkar leva ett så spännande liv och vara med om så mycket roligt, det är kul att titta in hos dig.
Kram Åsa

Veronica Tingvall sa...

Jag såg i tidningen igår att Linköping hade haft sin egen liondance som anordandes av någon kulturell förening tror jag. det hade varit kul att se. Men det blir ju inte lika färgsprakande här där det mörkgråa vädret breder ut sig och nästan äter upp alla färger som finns.

Hoppas du får en fin dag
Kram/veronica

oumberligating sa...

Visst är det kul, precis som du säger "det svänger" hej vilt, man har en idé om hur bloggen ska vara uppbyggd så helt plötsligt så händer det någonting annat, en tanke ett infall, precis det som det innebär att vara människa.
Ja, vad är jag nu för lirare som skriver till en vilt främmande kvinna, Singapore lockade själfallet i din rubrik, var påväg dit för många år sedan, jobbade då extra på en Kina restaurang och fick lite nya vänner, men så träffade jag min Fru och livet bytte riktning så det blev aldrig av och kanske jag faktiskt aldrig hamnar där, för i blogg sammanhang så kallar jag min fru för "Lilla Frun"(hon vill vara lite anonym, svårt när man är gift med mig) Ja, till saken hon har en svår ryggskada och klarar pga det inte att flyga, vi åker i gengäld runt med vår husbil som längst blir det Medelhavsområdet, men hoppas kan man göra, operationsmetoderna utvecklas och smärtforskningen likaså.
Den här bloggen började som en inrednings, design och antik blogg men blev lite allt möjligt men nu har jag börjat styra upp den igen(tror jag, ler). Kanske egentligen inte så viktigt, men en dag så tröttnade jag på alla prylar och la in ett inlägg om ett vattenrningsrör utvecklat för tredje världen, vips så blev det lite upprörd stämning. En kvinna bad genast om att få bli borttagen från min blogg och alla länkar till hennes företag skulle bort..omedelbums som hon uttryckte sig hon ville vidare inte synas på en "biståndsblogg" som hon uttryckte det, vad säger man????
Nu ska jag inte plåga dig mer med mer text Ha en bra dag mvh från Peter, fast för dig så blir det väl trevlig kväll istället?

Duracellmamman sa...

Vilken rolig blogg!! Så kul att du var inne hos mig och lämnade en fin kommentar, annars hade jag aldrig hittat hit!!

Måste ju nyfiket fråga hur Ni hamnade i Singapore??! Vi själva förbereder ju oss som bäst på några utlandsår själva för stunden, alltid kul att hitta fler, ja som just nu lever i det som vi kallas för Pandoras ask! :-D

Älskar ditt sätt att skriva på!! Återkommer utan tvekan tillbaka in till dig! Tror bestämt att du på en gång hamnar bland mina favoriter, hoppas att det är ok. Annars får du hojta till!!

Önskar dig en helt underbar dag!!

Massa kramar!!

Inredning,kaos och tistlar! sa...

Det låter som en kanon fest!

Vad kul att du hittade till mig!(tycker jag minns att vi "nosat" på varandra nån gång tidigare)...:)

Kram Sanna

Engelska Villan sa...

Hej!
Vilken spännande blogg jag hittade här! Jag kommer säkerligen tillbaka
Tänkte bara lämna ett litet avtryck :)
Ha en bra onsdag!
Kram Anna

Engelska Villan sa...

Fast din onsdag är väl snart slut, kom jag på...

ALEGNI sa...

ni får uppleva en massa häftiga saker där borta!

Hagens Vita Vardag sa...

Hallå där(borta)!

Vilket äventyr ni är iväg på.. Fastnade i din blogg och har verkligen fått ta del av härliga vardagsberättelser och underbara bilder!
Sexy girl, ha ha ja det är just ett namn på en häst..?!*ler*
Är lite nyfiken på hur det kom sig att ni flyttade till Singapore, kunde inte hitta det i dina tidigare inlägg?
Hur som hels måste jag absolut fortsätta följa er spännande resa "far away"!
Ha de gott
Kram Anna

Sjabbig men chic sa...

Precis vad jag skulle behöva! Något som driver bort onda andar och sprider lycka och rikedom!!

Kram Lisa

Stjärnor & Champagne sa...

Jag vet inte så mycket om olika kulturer i öst så det är verkligen kul att läsa lite om det. Maten är ju så god i öst tycker jag...Kan tänka mig att det är många läckerheter som dukades upp.

Hälsn Anne

Misen sa...

Hej, vilken fin blogg du har hittade hit via Utlandsmamman och kommer att komma på besök fler gånger.

Illusion i VItt sa...

Hej hej!

Tack så mycket =)

Vad spännande det måste vara att få vara med om alla annorlunda traditioner och fester!

Kram

Anna