onsdag 22 april 2009

I måndags var jag för första gången hos en kiropraktor, jag har inget allvarligt fel på ryggen men lite korrigeringar behövs allt. Jag vet ju att de försöker få en att koppla av så att de kan knäcka till ordentligt, så när han började prata om hur min familj (som han för övrigt aldrig träffat) mår så blev jag naturligtvis på min vakt.

Och det märkte han nog också för snabbt bad han mig att flytta på ett ben och så kom det ett "knaaak" i nacken, jaha du tack för den:). Lurig rackare, den där kiropraktorn, undrar om de lär sig detta på kiropraktor skolan?
Idag var jag på plats igen och det är inte det att det gör ont för det går ju så snabbt men själva knakandet är väldigt obehagligt (det funkar väl inte ens med öronproppar kan jag tänka). Det gäller att tänka positiva tankar...


I trädgården hänger olika lyktor, (denna är köpt i Egypten, den enda affär vi vågade oss in i, hua vilka hotfulla människor vi stötte på där, barnen grät och jag var rädd, så det var bara att snabbt betala och ta bussen tillbaka till hotellet igen).

Har ni haft nån skräckupplevelse när ni har turistat? Må gott ute i vårsolen!
I have for the first time been to a chiropractor, I don´t have any major problems with my back but some corrections is necessary. I knew that they try get you relaxed so they can work their magic, so I was prepared and when he started asking questions about my family I knew something was up!
He must have felt me being on guard se he asked me to move my leg, and then "crashhhhh" in my neck, Ok thank you for that one:). Think happy thoughts, think happy thoughts...


In the photo one of my lanterns in the garden, this one I bought in Egypt, in the only shop that we dared to enter, my gosh the salesmen where so threatful on that street, the children were crying and I was scared, so we paid for the lantern and got back on the bus to the hotel).
Have you experienced any scary scenario while travelling?

15 kommentarer:

rosenskära sa...

I den här 43-åriga kroppen har det knakat så många gånger att jag inte ens tänker på det längre, så det får bli mitt tips, gå oftare!
Numera går jag till något som heter osteopat, har skrivit om det i ett tidigare inlägg, du kan säkert googla om du är intresserad...

Många historier, den ena mera hisnande än den andra, har jag hört om Egypten-resenärer, fast då har de oftast varit i Kairo och inte på turistorterna. Mina läskiga turistminnen berodde nog lika mycket på att jag var en naiv flicka från landet som personerna jag träffade på *ryser*

Ha det bra i skuggan!

Kram/Lena

kardemumma sa...

Skräckupplevelse-ohh ja!
Vi gick lite vilse i NY och hamnade på en bakgata.
Vi skyndade oss dösnabbt vidare!
Kramar C

Angelica E sa...

Åh, dit skulle inte jag våga gå - livrädd för allt som har med knak- upplevelser att göra ;D

Tror faktiskt inte att Egypten är någonting för oss just nu, när barnen är så små, ganska många att hålla koll på! Plus att de hade växt ganska mycket uppmärksamhet med allt sitt blonda hår ;D

Vi för nog vänta några år, men annars hade det varit riktigt intressant! Afrika överhuvudtaget har alltid lockat mig!

Kramar och underbar lykta du har hängt upp!

Angelica

Angelica E sa...

Väckt *skrattar*!

Sand mellan tårna sa...

Godmorgon!

Lykatna är iaf fin..... min upplevelse som jag än idag får rysningar av inträffade i LA. Jag hade varit och sett en bio, det var lite långt att gå hem, så jag tog bussen, missade hållplatsen, gick av en försent och var därför tvungen att korsa en 6 filig motorväg i båda riktningarna. Inget man gör! letade upp en undergång, och där.... kryllade det av uteliggare, klockan var sen kväll och jag var så rädd. jag tittade rakt fram, gick halva vägen, när någon sa... typ hum, hum, jag bara gick och gick och gick, så lugnt jag kunde men fort, väl uppe igen på andra sidan, insåg jag hur farligt det kanske hade varit och började gråta. Det sitter än i dag, 15 år senare. Hua!!!!

USA är ju lite läskigt, och LA är ju inget jättesnällt ställe.....

ha en fin dag. Kram Linda

Helenas loggbok sa...

Grönt te i pillerform vore kanske inte så dumt.... Ibland (läs jämt!) önkar jag att det räckte att ta något piller för att bli mätt och slippa laga mat. Ett lagom stort piller som innehöll allt man behöver och som gör en smal, slank och snygg!
Jag är som du, kan inte hejda mig när jag har möjligheten att äta något gott. Därför får man avstå helt. Låter lite läskigt med dina walks i djungeln. Brukar tänka på dig när jag går på landsbygden här i Luxemburg och är rädd att något oväntat ska dyka upp. Det oväntade är isåfall någon bonde eller någon annan motionär. I ditt fall kan det väl komma både ormar och annat läskigt?!
Mitt läskigaste resminne är faktiskt från Singapore där jag var själv när jag var 18 år och skulle köpa en klocka av någon som kände någon som kände någon..... Han skulle komma till mitt hotellrum - hur korkad får man vara! Det gick ju bra, men ändå!
Kram Helena

Moster sa...

Hi hi...Du gjorde mig nöjd nu. Jag har en bekant som talar guld och gröna skogar om sitt underbara liv och hon har varit till Egypten. Jag antog väl att allt inte stämde när jag hörde hur underbart där var... skönt att höra att det kankse inte allting stämde. Tur att ni i alla fall fick ett minne därifrån.
Kram Moster

Jannicke sa...

..skulle vært hos kiropraktor jg også! Fikk meg et skikkelig smell i korsryggen i dag... Huff - så vondt det er!!
Enig i at det er skummelt med smellet hos kiropraktor... Derfor liker jeg best å gå til naprapat. De er mer forsiktig!

Ha en fin dag videre! Klem.

plingan sa...

Hoppas du blir bättre av allt knakande iaf :-) å tack för din gulliga kommentar hos mig *ler*

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Vad gäller turistorter har det väl känts lite konstigt i Tunisien bland alla män i basarerna. Inga inhemska Q. Nog så mansdominerande men det var väl mest ögonen som tittade på en.....Du vet en ljus nordisk Q.
Ja, knak i kroppen, det brukar jag också utsättas för men det är bra när det har blivit låsningar i ryggen.
Tack för titten hos mig!
Carin

Vit som snö sa...

Jodå, våren kommer, idag kom värmen så det smälter riktigt fort nu! Men man längtar ju söderut! Söt lykta men mindre kul att behöva vara livrädd på kuppen. Joo, jag har varit rädd några gånger på resa bla i Murmansk, London och Israel. Numera reser jag så sällan o sen har jag lite mer vett nuförtiden;-)
Kram Cilla

Lillemor i Hummelsta sa...

Aaah, visst är det läskigt när det knakar till, det är väl för att det är så nära öronen antar jag, att det hörs så väl menar jag, för det gör ju inte så ont som det låter. Men det är skönt efteråt.
Vi var i Bulgarien för några år sen och vi tyckte att alla var så snorkiga och ovänliga. Om man inte ville gå in i alla affärer som dom försökte lura in en i, så blev dom rent ut sagt otrevliga. Dit åker vi inte igen.
Kram Lillemor

Stjärnor & Champagne sa...

Har testat det där med kiropraktor, det knakar en hel del men skönt. Har tyvärr inte råkat ut för något tråkigt på semestern. Har hört att Egypten är speciellt...Fin lykta iaf.

Kram Anne

LillaFlisan sa...

Nä, några skräckupplevelser som turist har jag inte haft med så är jag väl ingen globetrotter längre direkt men däremot har jag haft en riktig skräckupplevelse hos kiropraktorn..... Fy, bubblan det ska mycket till innan jag tar mig till en sån igen.....
Fast jag VET ju att det oftast verkligen hjälper när man har ont......

Du har det så fint på din blogg!

Stor kram

Flisan

Stadstjejen sa...

Ja faktiskt Gunilla och även det i Egypten. Jag var med min dåvarande man som gjorde jobb åt Svenska Institutet i Alexandria. Jag fick inte gå ut utan eskort, hotellet bevakades av beväpnade vakter. Jag fick veta att jag riskerade att antingen bli stenad eller kidnappad.
En kväll tog vi en promenad men vände efter bra några hundra meter pga av alla glåpord och det som kändes som hotelser. Jag åker aldrig tillbaka dit.
Det finns så många andra positiva mnnen från resor som jag hellre tänker på.
Försommar värme i Sverige.....