tisdag 14 april 2009


Idag har jag varit på en föreläsning om Singaporeansk lag speciellt gällande våra barn och ungdomar. Det var mycket intressant och vissa saker som vi i Sverige ser som bus, ses med helt andra ögon här! Landet tillämpar ex. dödsstraff fortfarande och man anses som vuxen i lagens mening från 16 år, och de piskar även fångar som komplement till sitt gällande straff.

Det som var skönt att få reda på är att de inte helt sonika slänger barn i fängelse för småsaker (som jag i min vildaste mardröm trodde) det är aldrig den bästa lösningen, inte ens här, men om barn och ungdomar begår brott blir det påföljder, vilket jag tycker är helt rätt!

Säga vad man vill om ovanstående, för oss laglydiga är Singapore oerhört tryggt och under mina år här har jag aldrig någonsin känt mig otrygg. Sen kan man ju diskutera detta ämne tills dödadagar, rätt eller fel och alla har ju rätt till sin åsikt, förstås.

Nu ska jag ta och softa lite i soffan med några svenska tidningar, må gott!

Today I have been on a lecture on Singapore law, especially regarding children and young people. It was very interesting and some things that we in Sweden can see as harmless, is seen with different eyes here!
It was nice to find out that they don´t just throw children in prison for minor things (which I in my wildest nightmares thought) it´s never the best solution, not even here, but if children and young people commit crimes, there will be consequences which I think is absolutely right!
Say what you like about the above, for us law-abiding, Singapore is safe and during my years here I have never felt threatened.
Then one can discuss this subject until the dead days, right or wrong and everyone has a right to their opinion, of course.
Now I´m gonna enjoy some free time on the sofa:) Take care!

18 kommentarer:

Anettes hus sa...

Hei! Takk for hyggelig hilsen:)

Huff, sikkert ikke bare bare å bo i et land som på mange måter er så forskjellig fra ditt eget ... Sikkert lurt å bli kurset litt;)

Så herlig med litt svenske blader! Får du de tilsendt? Eller er de å få kjøpt der nede?

Ha en fin-fin dag!

Klem Anette:)

alegni sa...

just det, lagarna är till för att vi ska få känna oss trygga, inte för att jäklas med folk.
ha det gott med din tidningshög!
kram
ingela

Milla sa...

Intressant att läsa!!
Härlig bild!
Kram

Patricia sa...

OJ, det var tuffa bud, men visst är det bra att det är ordning och reda även om jag anser att straffen ska vara humana o.s.v. men förstår hur du menar. Allt har sina för- och nackdelar... =)

Ha en bra dag!
Kram Patricia

Anonym sa...

Det låter härligt att få ta sig ro till att läsa lite tidningar :D

HUSnrNIO sa...

Tack för din kommentar. Intressant att läsa det du skriver. Spännande och kanske lite skrämmande ibland att leva i ett annat land andra lagar, sätt att se på saker och kulturer än det man annars är van vid. Ha en bra dag.

Sabina sa...

Dödsstraff låter grymt, men det är klart att det är detdär med trygghet som är det viktiga!
Ha en skön vecka!
Kram Sabina

Lauras gård sa...

Bra att du gick på en föreläsning om ämnet. Det måste vara mycket att tänka på och sätta sig in i då man flyttar till ett annat land. Jag har bara arbetat kortare perioder i andra länder och har då inte brytt mig om att ta reda på så mycket, men det borde man natrurligtvis ha gjort... Kram Stina

Jannicke sa...

Fint bilde.

Hørtes ut som et viktig og lærerikt foredarg du har vært på.

J.

ulrika sa...

Jobbar själv på en montessoriskola och det är som du säger att här i sverige är inga 16 åringar vuxna och vad kan inte en 16 åring hitta på för dumma bus.

Ulrika

Anci sa...

Hej !
Det är intressant att höra hur det fungerar i andra länder. En del är bättre och annat inte. Det finns nog både för- och nackdelar med det mesta.

Må så gott !

Kram

Ika sa...

Hade lätt bytt semesterplats med dig om man fick ligga på din härliga dagbädd.

Bra att landet känns tryggt förövrigt.

Lilla huset på prärien sa...

Det låter skönt att man slipper oroa sig för mycket för det där. Tänk att det ändå kan skilja sig så från land till land vad som är acceptabelt och inte! Jag gillar att det finns så många olika kulturer!

Ha en skön vecka! / Kram Jenny

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är intressant och läsa om ditt liv därborta i Asien. Och nu har jag fått kläm på tids-skillnaden.
Ha det bra
Kram till dig
AnnaMaria

rosenskära sa...

Klokt av dig att gå på en föreläsning om det, för annars är det bara så mycket man "har hört"! Vore intressant att få veta lite mer, vilka olika påföljder som finns och så...

Idag har jag hängt ut tvätt igen - tänk att man kan njuta av det!

Lena

Nettan sa...

Skriver som någon annan redan skrivit, klokt av dig att gå på en sådan föreläsning. Jag tror på den där devisen om att "ta seden dit man kommer" och då gäller det att ta reda på vad som gäller och vilka rättigheter/skyldigheter man har.

Kram och hoppas ni får en trevlig vecka

chokladblomma sa...

Grattis så här lite i efterskott!!
Er dagbädd är sååå himla fin!! Blir nog jättefin kontrast med svenska kuddar också!!
Ha det gott i värmen!
Kram

Millas hem sa...

Hejsan!

Hoppas att tidningarna föll dig i smaken! Såg ut att vara några stycken att plöja igenom!:)

Fin färgrik bild!

Kram Camilla