fredag 4 september 2009

001

I går hade vi SWEAs programgruppsmöte på Fika här i Singapore. Det såg väldigt svenskt ut, maten var helt klart inspirerad av vårt hemland men tyvärr fanns det inte svenska kakor och bullar som vi alla hade suktat efter, mangokaka är ju inte direkt nåt som vi förknippar med Sverige.

003

Det är en Singaporeansk tjej (som är gift med en svensk man) som driver detta och det är så gulligt, de träffades på en flygplats, började prata och cirka 1 år senare var killen på plats här i Singapore utan att ha träffats en andra gång, so sweet! Hon har t o m planer på att ha svensk undervisning på cafét så småningom.

Nåväl, vad händer i dag....jo man kan ju tro att jag inte gör annat än fikar hela dagarna...nu på morgonen ska jag iväg på SWEAs fika på stan, en snabb lunch efter det och sedan bär det av till Thailändska ambassaden som har någon form av "fair" med inbjudna thailändska säljare, får väl se om man kommer hem med nåt krafs...troligtvis.

Ha en fin hösthelg!


A visit to the first Swedish café here in Singapore, I´m sure there will be more visits to come:). Have a great weekend!

7 kommentarer:

Stora och små drömmar sa...

låter som en trevlig dag, själv ska jag plugga lite sen ska jag leka med grabbarna, hade hoppas gå till skogen idag men det har regnat hela förmiddan så det är inte så kul att göra det ha det bra kram jessica

Angelica E sa...

Inget fikande på Mallorca idag bara bus! Jag håller med om att inget slår våra svenska bullar och kakor :D Här nere smakar allt sådant ganska hemskt, men tur är väl det eftersom jag inte borde äta sådant!

Hoppas att du får en ljuvlig fredag!

Kramar

Angelica

Nattmia sa...

Synd man inte kan skicka bullar, de blir väl torra, annars hade jag skickat en påse kanelbullar till er fika ;-)

Dina bilder syns inte idag :-(

Kram
Mia

Beatrice sa...

Jag håller med om att inget går upp mot svenskt fika! :-) Just "hederligt" gammalt fikabröd som mormor bakade... och så hemgjord saft till.

Nåja, svulliga amerikanska pajer och brownies går inte av för hackor de heller!

Ha en bra dag!

Kram
Beatrice

Ann-Catrin sa...

Hallå¨där på anra sidan jhordklotet!!

låter så himla spännade allt du får vara med om.. så roligt att du delar med dig!

men jag förstår..kanlebullar..ja det ska smaka kanelbullar och inget annat!!

Ha en härlig helg vännen
från ett riktigt höstigt Stockholm
Ann-Catrin

Katta sa...

Kanske man får slinka in på FIKA när man är i Singapore nästa gång!

I SF, USA på Fika, finns det kanelbullar!

Trevlig blogg du har!

SoCal Helene sa...

Vad träligt att det inte fanns nåt svenskt fika bröd.....Cafet ser härligt svenskt ut från bilderna jag har sett.
;0)Helene