onsdag 14 oktober 2009

Utflykt till bergen

Breakfast Banana tree

'Orang

I går hade vi hyrt en chaufför som skulle ta oss till en varm källa högt upp i bergen, så efter frukost stack vi iväg. Fyra timmar senare var vi framme vid den varma underjordiska källan, döm min förvåning när jag då inte ser ett vattenhål mitt i djungeln utan en massa små pooler, det var tyvärr enormt sönder exploaterat!

Nåväl, vi gick vidare mot vattenfallet i stället, men (självklart) var det knappt nåt vatten där eftersom det inte är regnsäsong, vi fick i varje fall prova ett naturligt "fish-spa" eller ja inte jag, jag vågade inte doppa ner fötterna så de små fiskarna fick gnaga i sig, men de andra modiga i familjen prövade... Fotot på blomman är från ett bananträd, jag har aldrig sett ett blommande bananträd förut, så det var jag tvungen att fota:).

Höjdpunkten på dagen var i varjefall när vi fick träffa Jackie en orang utang på bara en meters avstånd, hon ehhhh, gillade sin plastsäck rätt mycket så den rullade hon omkring i. Hon hade en ppen dörr så hon kunde gå ut från det inhägnade området men hade vant sig vid människorna så hon höll sig kvar på sin lilla plätt.

Sista dagen här på Borneo, i morgon flyger vi hem igen, så nu är det poolen som gäller:).
Må gott!

Photos from our trip to the mountain yesterday, we met Jackie a 22 year old orang utan, saw a waterfall with (almost) no water and 8 hours later we were back at the hotel.
Enjoy your day!

9 kommentarer:

Njut i din trädgård sa...

Vilken resa! Bananblommans färg är ju enastående! Wow! Här snöar det, det är nollgradigt och vindarna är isiga. Nu ska jag ta en kopp te och tänka på en pool i Borneo!

Nattmia sa...

Underbara bilder..

Igår hade de ett reportage på tv om den sortens fisk.. De har såna sp på ett ställe här i Sverige där man kan få fötterna i ordning av dem.. Häftigt!!

Ha en bra sista dag och välkommen tillbaka till ert hem och poolen igen ;-)

Kram
Mia

Freshly Found sa...

The breakfast looks delicious too!

Gun-britt sa...

Vilka vackra bilder.Här har vi haft en fin höstdag.Det börjar bli lite kallt.Så nu får man passa på att gå ut mitt på dagen när solen är framme.
Låter underbart med poolen.Ha en bra
kväll.

Mamma C sa...

Vilken härlig utflykt. Men synd att allt ska förstöras.
Kram Mamma C

Christine sa...

Åh, vilka härliga bilder. Är det billigt på Borneo? Fish spa? Det har vi suttit och pratat om idag på jobbet.

Mahi sa...

Fantastiska bilder. Här kom dom första snöflingorna men solen glider fram mellan molnen och värmer våran näsor om dagarna, och det är ju den som räknas, även om det är krispigt i luften.

karola sa...

spännande tur!

Carolina sa...

Ser underbart ut! Och låter underbart!
Kram