torsdag 22 oktober 2009

Så här går det när man fuskar...


Jag hittade en hylla som dottern tidigare haft i sitt rum, norpade snabbt åt mig den, passar perfekt ovanför vårt nya köksbord, tänkte jag.

Då jag och borren inte är bästa vänner, så bestämde jag mig för att ta dubbelhäftande tejp för att snabbt få upp hyllan (notera misstag nr. 1). Ahh, bra kvinna reder sig själv, vad fint det blev, jag dekorerade hyllan med en bok och lite annat krimskrams.

Till frukost dagen efter såg jag att hyllan börjat ge vika, aj aj, inte bra, så på med lite kraftigt lim (notera misstag nr.2). Vilket naturligtvis inte hjälpte alls utan hyllan ramlade ner dagen efter och där blev den liggande kan jag meddela (notera misstag nr. 3)....i början störde det mig enormt, men på nåt märkligt vis så vänjer man sig vid det mest konstiga saker, som ja, att ha en hylla liggandes i veckor på köksbordet.

Men så i går, så tog maken tag i saken och satte upp hyllan med den förhatliga borren (ingen sårad stolthet här icke nähädå...) och nu så sitter den så fint på väggen och den har inte ramlat ner, lär väl tåla en större jordbävning nu...

Har ni haft nåt som ni stört er på länge, men ändå inte orkat ta tag i?


Learn from my mistakes, my friend: never use double teip or glue to put a shelf up...After it falls down (and believe me it will) it will be left on your kitchen table for a long long time, until a very good husband, uses the right tools (the drill) to make the wrong right and the shelf is where it was supposed to be in the first place, on the wall!

15 kommentarer:

Andrea sa...

Sounds risky to me. I think I will wait on the hubby.
Blessings, andrea

Nattmia sa...

Oj.. Det finns massor hemma som borde tas tag i.. Lister och golvfoder tex.. En vacker dag så ;-)

Ha en bra dag..

Kram
Mia

Plupps krypin sa...

Ja, vi har nog alla något som aldrig blir av. Man ser det varje dag och tänker jag måste men det blir bara inte av. Härlig tavla! Gillar den verkligen.
Hadet bra. Yvonne

A-P sa...

Ja, här finns det massor av hörn som man tillslut blir så van vid att man aldrig tar itu med dem. Tavlan är helt fantastisk. Och jag bara älskar dina bilder. Du är så duktig på att fotografera. Paret på stranden,kokosnöten och jukeboxen och bad-bilden, jätte fint!
Ha en bra dag.

Johanna sa...

Vilka otroligt fina bilder! Jag är också intresserad av foto och ska ta tag i det nu och lära mig mer, kan för lite....

Använder gärna din blogg som inspiration :o)

Johanna, Sundsvall

Gun-britt sa...

Fina bilder.Tavlan va fin.Ja här finns det en del att göra men så
tänker jag det gör jag i morgon.Här
är det mulet ock kallt i dag.Ha en bra dag.Kram

alegni sa...

sådana saker finns i varje hörna här hemma. till exempel vitrinskåpet i furu i vardagsrummet. det SKA målas vitt, men när, det är frågan!
kram
ingela

Sanna sa...

Borren och jag är inte heller vänner... ;) Så fint det blev! Vad är det förrästen för bok du har där på hyllan?

Kram Sanna

S o F sa...

Härlig rapport från Verkligheten.

Visst är det väl konstigt att man kan vara så där ibland istället för att helt enkelt bara ta tag i det.

Så brukar jag gå och tänka när det gäller att putsa fönster.
Det är ett himla suckande inuti tills jag slutligen gör det och så tänker jag efteråt; men herregud, det är ju inte det minsta jobbigt det går "lätt som en plätt" faktiskt.

Undrar om jag kan komma ihåg det till nästa gång nu. ;)

Ha det gott och Trevlig Helg!

Grodmamman sa...

Saker man borde ta tag i finns alltid här hos oss. Ändå är man så glad när man tagit tag i dem!:)
Här använder jag inte elverktyg heller, då får maken rycka in. Blir lite irriterad på mig själv för att jag inte vågar prova, då brorssonen använder skruvdragare och han är bara 4,5 år!:)
Kram

Mamma C sa...

Säger bara mängder med saker. Vilken vacker tavla det var med på bilden.
Kram Mamma C

Vardagslyx sa...

Jo då, finns en del sånt...
Det som irriterar mig mest är maskeringstejp jag satt upp när jag målat fönsterfoder. Sitter fortfarande sitter kvar... Hur kan man INTE ta bort den?!?


Kram Pernilla

Stjärnor & Champagne sa...

Haha kan se mig dig framför mig när du får dina braiga ideér...Måste testa DKNY´s nya doft.

Kram Anne

HannasVirrVarr sa...

O ja. Det värsta är kanske när jag bodde med en kompis och vi hade en skumgummimadrass som vi aldrig orkade föra upp till vindsförrådet efter att vi haft någon gäst. Den stod upplutad mot skåpen i hallen, och det var ju inte en så väldigt stor lägenhet så vi förvarade en hel del köksgrejer som vi behövde varje dag i ett av skåpen som den stod lutad mot.

Det betyder alltså att varje gång man skulle öppna skåpet ställde man sig först ivägen och lutade madrassen mot sig själv istället, öppnade skåpet (som så klart inte kunde öppnas helt utan bara tills madrassen stretade emot för mycket), ta ut det man skulle ha och luta tillbaka madrassen. Väldigt otympligt men vi kom oss bara inte för att föra upp den.

Och det är precis som du skrev att man vänjer sig vid de mest märkliga saker :)

Det ljuva livet i stan sa...

Hej,

Har massor av saker som jag stör mig på men inte får tummen ur att fixa!

Har bl a två tavellister som jag tänkt skall upp på köksväggen, men vi har bott här i 2 och ½ år nu utan att få upp dem ... jag är inte så duktig att jag försöker själv på "något" sätt och orkar väl inte tjöta på sambon heller verkar det som!

Sedan finns det även lite grejer som borde borras och fixas upp i badrummet ...

Kram Frida