måndag 23 november 2009

En katts ovanor

Our cat Prins Prins

Vår katt är en social rackare, om jag sitter i soffan och plinkar på datorn, jo då ligger han och kikar på mig emellanåt med pliriga ögon, ofta stationerad på soffbordet, om jag går upp till övervåningen, vem snubblar man då på i trappen, jo katten förstås. Går jag ut i köket vem springer om mig och sätter sig på köksmattan och väntar på mig....taadaaa, katten igen.

Inte ens mitt vatten får jag ha ifred, men varför han ska behöva dricka från blomvattnet, ja det övergår mitt förstånd, han har ju en stor skål med vatten 4 meter bort...
Har era djur några märkligheter för sig?

Our cat is very social, when ever I move he follows no matter where I´m going, he´s there right beside me, I can´t even have my own glass of water without him being there poking the ice cubes around, but WHY he feels that he needs to drink from the vase, well that one is beyond my understanding...
I wish you the best of days!

36 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otroligt fin blogg du har! Väldigt inspirerande och proffsiga fotografier... jag kommer definitivt att lägga till dig bland mina favoriter. Precis sdana bilder som man längtar efter i vintermörkret! Önskar dig en fin vecka. :) Hälsningar från Anneli

Fru Fly * Heidi sa...

Nydelige bilder!♥ Synes alt du gjør blir vakkert, lyst, rent og stemningsfulle uttrykk! Ha en fin uke. Heidi

eastcoastmom sa...

Ja, vår katt vill bara dricka vatten direkt ur kranen, helst från en av kranarna i makens och mitt badrum som har höga kranar.

CIELO sa...

very beautiful!

cielo

Nina sa...

Otroligt fina foton! Fast det har jag ju sagt redan.. ;)

Go kisse oxå! Vi har två och dom är oxå med överallt. Speciellt den ena är väldigt nyfiken. Så fort man öppnar en dörr/lucka, vem är innanför? Han har råkat bli instängd lite varstans... Han dricker helst vatten ur kranen i köket. Vill du kan du kolla i min blogg, klicka på "Katter" bland etiketterna. Finns nån bild där han dricker vatten :)

Ha en härlig dag! (Här är det ju tidiga morronen nu)
Kram Nina!

Photo by Maria sa...

Att vara med överallt känner jag igen på vår ena katt.. Kommer springandes för att vara med så fort man rör sig så man håller på att snubbla över honom..
Drickandet känner jag igen från min förra katt, man kunde inte ha ett glas vatten ståendes på nattduksbordet tex för då var han där och drack.. Katter är märkliga djur..

Kram
Mia

michelle bogar sa...

Tack detsamma :) Och herre gud vilken mysig liten kisse. Jättefina bilder dessutom!

alegni sa...

åh, underbara kissemisse!
sonens flickvän har en katt som vägrar dricka vatten ur en vanlig skål. de serverar katten (simba) vatten ur en vas i stället eller också dricker han ur toaletten.
när simba blir kissnödig och ingen är hemma går han in i badrummet, lyfter upp golvsilen och kissar i silen :D
kram
ingela

Matilda [myphoto.blogg.se] sa...

Jäklar, vilken grymt söt katt och så sjukt fina foton! Härligt med en social liten en ;)

Sanna sa...

Vilka fina bilder!Vilket söt katt!Vi har inga husdjur, men min syster har två mycket vilda katter.. De är snart 1 år, men de har inte lugnat sig alls. De tar fart och springer...tar tag i gardinen och åker med gardinen. De har fallit i wc-byttan (!), de klättrar överallt.. Så din katt låter helt trevlig i jämförelse med dem.. :D

Använder du förrästen stativ då du tar bilder? Jag har beställt ett stativ som jag hade tänkt använda speciellt då jag fotograferar ute.

Ha en bra ny vecka!
Kram Sanna

Mejrams! sa...

Så snygg han är din kisse! Ja, litet små egenheter har mina katter. En av dem springer in på toan, så fort tillfälle ges och spolar. Ha en skön vecka. Kram Merja

Fröken K sa...

Hihihi, vilken söt katt du har. Vilken personlighet. Hade jag tålt katter så hade jag haft en katt som hette Nisse och han skulle bete sig som din kissemiss. :)
Tack för kommentaren om skräckfilmen jag pratade om. Jag måste sluta se sånt, annars kommer jag aldrig kunna sova. :)
Kram.

Anonym sa...

Ha, ha! Vilken rolig bild, när katten dricker vatten ur blomvasen! Men kan det vara gott??? Blomvatten luktar ju som kattpiss!!!
Kram från Carin i Sing Sing

Erika sa...

Hmmm de har nog en massa märkligheter men inga jag kan komma mer än att en katt i området numer äter o myser i vårt husbygge!!

Carin sa...

Vilken söt katt du har! Hemma hos mig bor det ganska många djur... Hi hi... Och alla har dom sina egenheter! Men värst är väl kanske valpen...
Man får verkligen en energikick av att titta på dina fantastiska foton! Här hemma är det mest grått och blött så här års, men nu stundar äntligen advent! :-)

Ha en underbar dag!

Petra sa...

Tack för din kommentar på min blogg :)

Jätte härliga bilder du tar också, katter är så härliga :)

Marie sa...

Ha, ha, ha det låter exakt som våran Tuss. Ska vara "uppe i smöret" hela tiden eller allra helst buren på :-) Vilken vacker misse du har.

pillan sa...

åh tackartackar :D:D

S o F sa...

:D Härligt inlägg Gunilla!

Tack!

LinnaLi sa...

Haha, ja katter är ett släkte för sig! Jag är lite glömsk av mig, men du var inne och kommenterade mitt kakfat för ett tag sedan. Sen skulle jag skriva tillbaka, men glömde bort det. Det jag skulle säga var att det som jag gjort går att montera isär. Tänkte på dig när du sa att du varit tvungen att lämna ett hemma i Sverige.

Ha en bra kväll, dag eller vad det nu är i Singapore =)

Kram
Linda

Livet på Berget sa...

Hej
Har inget djur. Men så söt katt ni har!
Ha en bra dag!
Kram
/Sara

Kerstin sa...

Har en katt som är som din. Följer en överallt och dricker...japp, ur mitt glas! Det är helt otroligt att vattnet i skålen är helt ointressant, men mattes glas, det är grejer det. :)
Fina bilder på din (s)katt. Ha det gott.

Reko Stil / Emma sa...

Hahaha, så söt katten är :) De har lustiga saker för sig, djuren. Katten vi har (sambons katt från ett tidigare förhållanden) ligger mest och sover. Vilket jag är väldigt glad för så jag får ha mina ljuslyktor och allt annat krims-krams ifred... :) Men de är härliga att ha omkring sig, alltid någon att prata med om än man är enda människan i huset just då :)

kram på dig!

Bella sa...

Ja, nog kan man fundera på hur de små husdjuren tänker ibland, eller snarare inte tänker :)

Hoppas du haft en bra dag

Kramar Bella

lina [discosadness.blogg.se] sa...

aw, vilken söt!

sv: mums indeed! :-)

Mamma C sa...

Härliga bilder
Kram Mamma C

Johan sa...

Tack för kommentaren! Mycket roligare att få kommentarer från någon som har känsla och stil för fotografering! Har hänt mycket här på bloggen sen jag var här sist! Ser mycket bra ut!

Själv har ja startat en reklambyrå så hinner inte med kameran så jätte ofta längre.. men snart blir det nya tag när vädret blir vitt!

Ha det toppen! // Johan

Anonym sa...

Hej! :-)

Jag vill välkomna dig till min nyskapande foto/inredningsblogg DESIGN by B. Hoppas du kikar förbi & glöm inte börja prenumerera. För snart kommer nya fräscha julfoton.

Kram Benita

Sofia sa...

Tack så mycket för den trevliga kommentaren i min blogg!
Gillar verkligen din blogg, ska nog ta och följa den hädanefter. :D

Eva sa...

Fantastiska katter alltså! Verkligen. Om man bara kunde veta vad det tänker...

Anonym sa...

Vattnet! Vi har samma glas du och jag och det får inte vara ifred här heller... dvs om jag inte droppar i några droppar citronsaft eller lägger i en skiva lime. Gott och jag får ha det ifred.

Man blir glad av din blogg och alla fina bilder. Välbehövligt i ett novembergrått Gävle. :)

/eva

hea sa...

tjo va jag gillade dessa kattbilder, perfekt ljus i en ljuv ton. Galet va duktig du är på att få till just det :)
Ha det gott, och hoppas stockholm har bättre väder an vi i norr nu när du ska komma hem :)

JuanitaTortilla sa...

Gorgeous Ragdoll kitty!
I have one too. And as I type this, Fluffy's just come in to join me in the room. He loves company as well!

Lovely blog! Lovely pictures.

I came here via Curious Cat, and am sure to stay here for more.

Hejda(o)!
Juanita,
a Singaporean in Switzerland

sannaa sa...

Verkligen :) & detsamma; Trevlig helg!
Du hade förresten jättefina bilder på bloggen, och bloggen är också riktigt fin.
Kram Sanna

gustav sa...

Kul att Du och sonen är i Södertälje, synd att det inte finns tillfälle att få träffa Dig, men vi kanske ses till sommaren. Ha nu en riktigt härlig och fin tid i Din hemstad.
Bamsekramisar hälsa familjen
Evy

Drea sa...

Nydelige bilder av en nydelig katt! :D