måndag 14 december 2009

DET ÄR MYCKET JUL NU...

Picnik collage1

Men så är det nog för oss alla, antar jag. Fokus på julen i hemmet och på bloggarna. Men det är ju en så intensiv och härlig månad, så det känns helt rätt, tycker jag.

I lördags pyntade vi granen, eller ja övriga familjemedlemmar undrade vart resten av dekorationerna var, när jag hade lagt fram allt som skulle hängas i granen..."-Vart är alla röda kulor, mamma", "-Vi måste få in lite glädje i granen, ta fram de röda kulorna, mamma". Jag tyckte ju att vi hade rött i granen i form av de röda strutarna, men det var tydligen inte tillräckligt...Men som jag tidigare bestämt, gran au naturell är det som gäller hemma hos oss i år!

I dag ska jag iväg och köpa nya hyacinter och mer julmust samt utföra några småärenden (tråkiga men nödvändiga) sen när mörkret lagt sig, så tänder vi i julgranen och julstjärnorna och alla de små värmeljusen och bara myser över julstämmningen hemma! Kram på er!

We decorated our Christmas tree this Saturday, but the rest of the family things that the tree needs more "life", more colours, but I had already decided to keep the tree this year "au naturell". I am happy, happy with it, thought:) Hugs to you all!

21 kommentarer:

Martes atelie` sa...

Herlig julestemning! Fine bilder. Ble jo stilig med det mørke skapet til alt det lyse.Her hjemme har jeg "kapitulert". Barna ville ha fargede lys på granen ute...*grøss*...men nå har vi det da!! Hi hi...jeg lever over.

alegni sa...

er julgran blev ju jättefin. förra julen hade vi bara vitt och silverfärgat pynt, och det var inte alls pop hos den yngre generationen. det lär ha varit den fulaste julgranen hittills... smaken är delad, du vet ;)
ha det gott i värmen. här har vi minus femton idag :(
kram
ingela

Katta sa...

Tycker din gran au naturell är superfin! Och det där skåpet WOW! Ha en trevlig december, kram Katta

Linda sa...

Oj, vad fint det blev!! :)

Anna sa...

Jättefint resultat. Ursnyggt med den "enkla" pyntningen bredvid ert skåp.

Finns nästa ingenting på de bilderna som vittnar om att ni just nu bor långt långt bort från Svedala... Förutom det underbara ljuset på bilderna då förstås. För här hemma är det svårt att ta bra bilder nu, många bloggare försöker men det vill sig liksom inte riktigt. ;-)

Bland muffins och pelargoner sa...

Vilken härlig blogg, och vilka otroligt fina bilder du tar!
I år har vi faktiskt också en liknade jul idé - "Våga-vägra-röd-jul" kallar jag vår. Så nu är det vitt, mörklila, silver och så grönt från naturen som gäller!

Och du, tack för kommentaren i min blogg :)

God Jul!

Maria sa...

Hej! Javisst vill jag ha ett macro, har en förkärlek för närbilder :) Synd att du inte hade ett för Nikon och ville sälja det :D Vad är ditt macro på för mm då? Den jag vill ha ligger på 100mm, hittade ett på 60mm tidigare för runt 6000 kr. Och det var objektiv från Nikon. Eftersom jag inte ville vänta så köpte jag närbildsfilter som är helt okej - får se om/när jag köper ett macro. Den saknas i min samling då jag har ett 50mm och ett 18-105mm...

Tack för rådet/tipset! :)
Kram /Maria

Inela sa...

Svar: Jaa, bara roligt att hjälpa andra som kanske inte kan det lika bra själv! :)

Kram!

Sonja sa...

Jättefina bilder! Och vilket underbart skåp! Härligt med svensk julstämning på varmare breddgrader!

Njut i din trädgård sa...

gran au naturell blev väldigt fint!

Ja det är mycket jul nu och jag gillar det också så här under en månad av året.

Ida sa...

Sv: Tack så mycket.
Du tar ju också jättefina bilder, dom känns så.. stilrena på något sätt. Keep up the good work! :D
Kram / Ida

Courtney at SL's No Ennui sa...

Love the all-natural tree! Ours is pretty natural, too, mainly because we have feew ornaments since we're only 26 and have been married just 2 years.

But, when people say, "Don't worry, your collection will grow." I just smile and state my honest opinion on the matter: It's okay with me!

Love your blog. I'm a frequent visitor but I don't know that I've ever commented. I deeply admire your photos!

Tess på Tilda och Mamma sa...

Hej åh så härligt det ser ut med eran julgran och allt julpynt inte kan man se att du inte är hemma i sverige inte. Hamnade här av en slump och gillar din blogg. Kikar in igen.Kram Theres

Malin sa...

Sv; tack så mycket för din kommentar! :)
Fin blogg du har!

Kramar

Photo by Maria sa...

Så fint det blev i granen..

Tycker du får till så fina bilder inne, men å andra sidan har du det ljusare ute än vi.. Men lite undrar jag vad du har för inställningar på din kamera :-)

Kram
Mia

fannyninas sa...

Nej vi använde ingen reflexskärm, jag äger inte ens en sån. Tack!:)

anna sa...

kikar in och lämnar avtryck..;)superfina bilder!ha en bra jul !

penny ♥ sa...

haha, asså guud. Är jag den enda som tycker att det inte är jul alls ?? x)
sv. haha yaoo, tvr blir det u lätt så, och det är egentligen "ganska" korkat. Då de flesta av de har haft en utbildning och fotat läänge, elr mkt längre än mig iaf. Jag menar jah har fotat i ett år o är 13, så jag borde kanske inte gämföra mig med nevnarien, emelie ohlisson m.m .. ;s

VILLAN PÅ LANDET sa...

Hej på dig !

Tack för kommentaren i min blogg trevligt när någon lämnar spår efter sig. Vilka otroligt fina blider du lägger in.

På återseende : )

Rut och Signe sa...

Oj, jag blir imponerad över din förmåga att få över julen och dess känsla till Singapor. Tack för ditt besök på min blogg. Måste vara utvecklande att få ta in en kultur från ett annat land så som ni nu har möjlighet till. Själv är jag väldigt inskränkt i den miljön jag bor och har svårt att tänka mig en längre tids vistelse någon annanstans.... men man ska aldrig säga aldrig. Passar på att önska er en riktigt GOD JUL och även GOTT NYTT ÅR. Vad har man för lokal kultur angående detta där ni nu vistas? Ha det gott !-) Marie

Dessi sa...

Men så fint ni har det! Riktigt mycket julstämning! Vill också få in vår gran NU! Vad spännande att ni bor i Singapore! Var fick ni tag i gran där?! Kram Dessi