tisdag 1 juni 2010

orkide

När orkideérna börjar att tappa sina färgglada blomster, då tar jag tillvara på dem och placerar ut dem lite varstans i huset. Jag menar de är så otroligt uppiggande med sin färgprakt att det är synd att inte utnyttja det till fullo, eller hur?

I går åkte jag till ambassaden och fick Theos personnummer, det ser lite annorlunda ut jämfört om man är född i Sverige...undrar om han får byta när man flyttar tillbaks till Sverige? Nåväl, han fick ta sitt passfoto också och det ska gudarna veta att det är inte lätt att få en 5 veckors bebis att titta rakt fram på beställning, och dessutom titta med båda ögonen, jag tror att resultatat blev att han har ett öga halvöppet och det andra helt stäng, haha, men huvudsaken är att fotot blir godkänt, sen hur det ser ut struntar jag i.

Tror att jag ska försöka boka resan hem till Sverige i dag, så det är klart och vi har det att se fram emot! Kram till Er!

When the flowers of the orchid starts to drop down the bench I just don´t throw them away, no I try to place them around the house, why not try enjoy the colours of the flowers for as long as you can, right?

Went to the Swedish Embassy yesterday to take Theos passport photo, and I tell you this much it´s not easy to have a 5 week old baby to have both his eyes open at the samt time, and definitely NOT in demand, haha...one eye closed and the other eye slightly open....hmmm well as long as it´s approved I don´t care how it looks:).

Today I think I will try and book the trip to Sweden, so we have something to look forward to! Hugs to you all:).

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nix, inget byte! Ett personnummer får man för livet. Jag vet, för jag har 2 barn födda i Norge, men med svenska personnummer. De ser lite "konstiga" ut, håller jag med om, men inte så "konstiga" som de norska ;-), som har 5 siffror.... Kram från "C" i S'pore

Synnøve. sa...

Godmorgon.
Så då var det klart med personnummret då. Skönt. Då är det bara att boka resan nu då....

När vi flyttade till Norge fick vi nytt personnr. Men varje land har ju sina egna så det var ju väntat.
Här är det födseldata och så fem sista i stället för fyra som i Sverige. Men vårt svenska personnr finns kvar i Sverige. Det tycker jag är skumt.

Till gengäld har vi ju då bara fyra siffror i postnummret mot 5 i Sverige hihi.

Så bra att ta vara på orkideblomsterna på det viset. De har verkligen vackra färger.

Nu ska jag öppna dörren ut. Morgonsolen är på väg in genom fönstret och det har blivit 12 grader på verandan redan.
Måste passa på för nu doftar äppelblommen som bäst.

kramen Synnöve.

Renée sa...

Älskar orchidéer...

Eva sa...

Jag älskar mina orkidéer dom blommar om och om igen. Varför fattar jag inte för jag verkligen misshandlar mina stackars blommor. Fick en ljuvligt fin pelargon när jag fyllde sista april, den lever men det är inte mer. Tänk att ha pass när man är så pluttensliten häftigt. Han är nog gööör fin på bilden.

Kram Eva

Popprinsessan sa...

Jag skulle vilja köpa mängder av nya blommor! Slängde nästan alla när vi renoverade och de som var kvar halv- eller heldog... Så nu gapar det tomt i mina fönster, men med tanke på att vi ska åka iväg en vecka på semester så sparar jag shoppingen tills vi kommer hem igen :-)

Clytie sa...

I'm picturing this in my mind ... how absolutely adorable!

I love your idea with your flowers. They should be enjoyed as long as possible!