torsdag 24 mars 2011

Vet inte om det är andra regler nuförtiden när det gäller bilbarnstolar och när man ska vända den till framvänd, men jag tycker att barnen ska åka bakvänt så länge som möjligt. Men det verkar de inte tycka här i Singapore, av ett ex antal bilbarnstolar var det bara 3 stycken som man kunde ha bakåtvänt. "Can not have after 9 months" sa expediten i dag, ni får förlåta mig men då rycker den svenska säkerhetsmänniskan i mig in...och jag sa minsann att det är av säkerhetsskäl tänk om man krockar bla bla....

Men när vi började titta närmare så stod det ju på exempelvis Britax bilbarnsstol att de rekommenderar att barn sitter bakvänt upp till 9 kg, så jag ska kanske inte vara för hård mot expediten om t o m tillverkarna säger annat...

Nåväl, har fixat i ordning inför svärfars ankomst i morgon och ska om en timme iväg på ett Hot Yoga pass med dottern, samt att jag faktiskt gick en timme på löpbandet i morse, hallelulja!

Önskar Er en underbar torsdag!

4 kommentarer:

Caroline sa...

Men GUD! Nu kryper det svenskaste i mig fram med känner jag, hehe. Ett barn på nio kilo har ett oproportionellt stort huvud och deras nacke klarar ju inte av en krock på samma sätt som ett äldre barn/vuxen gör. Min fyra månaders (stora) kille väger mer än nio kilo, jag skulle ALDRIG få för mig att sätta honom framåtvänt. Känns helt sjukt!

Ha en fin dag!

Nattmia sa...

Bakåtvänd så länge som möjligt är ju det bästa. Och det säkraste stället i bilen är i mitten bak :-)
Men där nere kanske det inte är samma tänk som här..

Ha nu en fin fredag..

Kram Mia

Annelie sa...

Hej!
Tommy säger att på Volvo-Wearnes vid Alexandra Road kan du köpa barnbilstolar där man sitter bakvänt.
Passar även om man inte kör Volvo.

Ha en bra TGIF!

Cissit sa...

Gud det är ju helt galet! Vi har precis köpt en stol som klarar upp till 25 kilo. Här i sverige säger man att barnen helst ska sitta bakåtvända tills de är 4 år, MINST! Det är dessutom en Britax, så det finns britaxstolar som klarar mer än 9 kilo, faktiskt! (Britax Hi way, det var den bästa jag kunde hitta som klarar ända upp till 25 kilo bakåtvänt när jag läste på en massa). I värsta fall får ni väl beställa en på nätet eller få en skeppad ifrån sverige för det är klart att lillkisen ska åka bakåtvänt, länge!

På min blogg finns förresten en liten sammanställning över de vanligaste bakåtvända stolarna i sverige med lite info och kommentarer och sådär.