torsdag 22 september 2011

children photographer in Singapore
I dag har jag varit på en fotoworkshop med en fotograf som enbart fotar i svartvitt och analogt. Hon är en välkänd fotograf från Australien och hennes far var tydligen lite av en pionjär inom fotograferingen där. Det var intressant att höra hennes resa inom fotograferingen.

Det som slog mig allra mest dock var resultatet av hennes foton, det var tydligt att för henne var känslan i fotot betydligt viktigare än att det var skarp och fokus på rätt ställe.

Och det är naturligtvis så att jag vill hitta en känsla i varje foto jag tar men jag strävar även hela tiden efter att få så skarpa foton som möjligt. Alltid fokus på ögonen. Så det var faktiskt lite uppfriskande att se att även foton som jag faktiskt hade raderat om jag hade tagit dom, var nåt som hon faktiskt var känd för...

Nåväl. Har precis vart och köpt printerfärg och printer papper så nu ska jag förhoppningsvis få ändan ur vagnen och printa ut några foton från sommaren i Sverige och hänga upp på väggarna här hemma. Har haft turen att få MÅNGA ramar av en tjej som ska flytta hem till Sverige, lycka!

Må gott

3 kommentarer:

Fotograf Janni Arnqvist sa...

Vilken fantstisk fin bild. Härlig känsla i den :)

mammaxtre sa...

Vad trevligt att snart ha Sverige-bilder på väggarna.

Ha det fint Gunilla

Louise sa...

Galet fin blogg! Hur är det med dig? :)