tisdag 31 augusti 2010

MEMORY LANE

Memories
Tänk vilka minnen vi kan framkalla med våra foton, saker som fallit i glömska trollas snabbt fram när vi bläddrar i våra fotoalbum. Jag tycker det är hysteriskt roligt att titta på foton från när jag var i 20-årsåldern, hjälp såg jag ut så där och oj ja den där resan var ju jätterolig osv osv. Så vi ska inte förringa vikten av våra foton, tvärtom ta fram dem med jämna mellanrum tja varför inte boka in en tjejträff och be dem ta med sina album, jag lovar att då har ni kvällen räddad:).

Hoppas att solen skiner på er och att ni är lyckliga!

What memories we can bring out with our photos, things that had been forgotten is quickly remembered when we look through our photo albums. I think it's hysterically funny looking at photos from when I was in the 20s, jeez did I look like that and oh yes that trip was really fun, etc. etc. So we should not belittle the importance of our photos, on the contrary, take them out periodically well why not make it a girls night and ask them to bring their albums, I promise that you have saved the evening :).

Hope the sun shines on you and that you are happy!

10 kommentarer:

Annelie sa...

Under Sverige semestern i år så träffade jag en klasskompis, och vi hade inte setts på drygt 30 år. VI hade med våra foto album från den tiden,vi skrattade och minns.

Ha en bra dag!

Maggan sa...

Trots datorn så framkallar jag i album. Minnen för "mej". Min mormor hade också ett fotoalbum med gamla kort på människor som dött för länge sedan men kan facineras av dem. De ger en fundering över dessa människor och deras liv som man antagligen aldrig får reda på.

Wantobeme sa...

Hmm... Foton från 20-årsåldern - vill vi se dom..?! Vi kanske skulle slå till på en tjejkväll... jag tar med mig tjejorna och kommer över nån kväll ;)... I wish!

Kram på dej!

Anneli sa...

Det är verkligen jättekul att titta på gamla foton. Ska definitivt tänka på idén med gamla foton till en tjejträff.

Anonym sa...

Jättevackert foto! Och jag håller helt med dig, brukar alltid dra fram högen med foton och album minst en gång om åren. Man hittar alltid en ny bild som man missat tidigare. Och mycket roligare med fysiska foton. Ger mer minnen.

pappa B sa...

Håller med dig. JAg har jobbat som fotograf i 46 år, hela mitt vuxna liv i stort. Tagit bilder nästan varje dag och du kan tänka dig hur många fulla negativ/dia/färgneg pärmar jag har. 100 000-tals bilder + alla digitala sedan 1990 då jag klev över till den digitala världen. Just nu håller jag på att scanna in bilder rån alla gamla pärmar och vilka minnen som dyker upp. Exakt, hur ända in i baljan såg jag ut när jag var 17 år och cyklade från Porjus ner till Paris? Mager som en anorexier med långt lockigt hår (idag lönnfet och med vitt stubb på knoppen) Vilka minnen, och tänk vad mycket man varit med om? Från små banala saker som vid just det tillfället hade stor betydelse i ens liv. Heja alla bilder!
kram

Karin - AlicesMamma sa...

Är alldeles för dålig att framkalla bilderna, men igårkväll hade jag ett "photo-moment" då jag satt och kollade igenom bilder sedan 20 månader tillbaka - alltså från BB med vår Alice. Idag började hon dagis och det är helt sjukt att tiden gått så fort för när jag ser bilderna så känns det som igår...

Vilken känsla du lyckas förmedla i dina bilder. Fantastiskt.

Stora kramar, Karin

Nina [ljuvligt] sa...

Det måste vara bland det tristaste med dagens fantastiska teknologi - att man inte framkallar så många bilder som förr utan har allt på datorn. Jag ska bli bättre på det, absolut - för som du säger så är det ju hur härligt som helst att gå down memory lane :D

CJ sa...

Fint kort!

Linda - ehtela.com sa...

Ja visst är det roligt med foton!