måndag 31 augusti 2009

Min helg i foton V

Vissa helger är helt hysteriskt inbokade och vissa som denna, sjukt lugn...I fredags natt hade vi 3 barn som sov över. När alla i huset vaknat till åkte vi till Singapore Zoo och spenderade en hel dag där. Sonen sov hos en kompis i lördags och vi tittade på en film med dottern, som otroligt nog tog sig hem tidigt från stallet, kanske för att det var pappsens födelsedag?

Hela söndagen regnade det, men det gjorde inget för det var skönt att bara softa inne, sonen hade kul med sin kompis och blev hemkörd till oss på eftermiddagen, då det blev en fika med nybakade kanelbullar, yummie. Senare hyrde vi filmer, movie time all night long!


Berätta, vad gjorde ni i helgen? Kram o ha en fin dag!


Foto 1,2) Foton från Singapore Zoo

Foto 3) Regndroppar i trädgården

Jag har inte tagit detta fotot, fixar inte kräldjur, usch! Maken fota...


88

Photos from my weekend, wich has been extremely calm. The 2 first photos is from Singapore Zoo, and the last one raindrops in the garden yesterday, it rained all day!

söndag 30 augusti 2009

Fotokavalkad






Igår åkte vi till Singapore Zoo, och jag kan väl erkänna att jag egentligen inte är någon zoo-människa, jag får alltid dubbla, förvirrande känslor när jag besöker ett zoo, grunden ligger väl i att jag anser att dessa praktfulla, vilda djur ska leva i deras naturliga miljö. Jag har lite svårt att köpa konceptet "att det är för artens överlevnad" som de hålls inlåsta. Anyway, så får detta zoo högsta poäng av mig, känslan är att vi kommer väldigt nära djuren och aporna klättrar ibland över huvudet på en...




Idag har det regnat hela morgonen, det är rätt skönt faktiskt för jag får då ingen "måste-gå ut" tanke utan kan stanna inne och softa hela dagen, vi får väl se vad vi hittar på när regnet avtar...för inte kan det regna hela dagen...

Ha en fin söndag!


Singapore Zoo






228_edited-1

Photos from our visit to Singapore Zoo yesterday,I always have mixed feelings when I visit I Zoo. I guess that´s because I truly, strongly feel that these wild animals should be in their natural habitat.

lördag 29 augusti 2009

flowers

Tyckte det passade fint att visa foton på blommor för idag är det min mans födelsedag, grattis!

Att handla snittblommor kan man göra i blomsteraffärer som finns i alla shoppingcenter (som hemma då) men om man vill ha större valmöjlighet åker man till Thompson Road, och tar sig in i kylrummet och snabbt finner man hyacinter, tulpaner ja blomster som man väl känner igen från hemma.

MEN, det finns undantag, denna underliga blomma hade jag inte sett tidigare. Anyone?
Det gäller dock att fota (eller handla som hmmm, de flesta brukar göra) snabbt för det är freezing kallt där inne...

Ha en fin lördag, över natten har vi haft 3 kompisar till barnen som sovit över, så nu på morgonen har det bakats frukostbröd till små hungriga monster:). Vi ska fråga de små barnen om de vill åka till Singapore Zoo, de äldre tonåringarna lär vi inte få med oss, haha.



Went to buy some flowers yesterday, in a cold storage you have all sorts of flowers to choose from and hopefully they will last a long time.

But the last one looked really funny and extremely different, not really my cup of tea....

fredag 28 augusti 2009

Wild horses on the beach in Borneo

På det här fotot, taget på Borneo, har jag lekt lite i PS och jag tycker att det ser ut som ett ihopskrynklat papper som någons barnbarn hittat 78 år senare i en skrivbordslåda...lite coolt, tycker jag!

Och vad vet jag, rätt eller fel att leka och förändra ett utseende på ett originalfoto, men hallå, jag är amatörfotograf och det är mina foton, så hey då är det väl upp till mig, fniss.
Men såklart är jag nyfiken, vad väljer du i detta fall, originalet eller Vintage-looken?

Ha en underbar helg, vi får väl se vad helgen har för planer för mig? Sweet or sour...Kram!

A photo taken by me in Borneo. I played and changed it a bit in PS, the Vintage look is gorgeous and it looks like a paper that was wrinkled and thrown away 78 years ago, but now is found...

But do tell me, what do you prefer, the original or the Vintage look?
And have a lovely and energizing weekend!

torsdag 27 augusti 2009

SENTOSA ISLAND

3

Häromdagen tog jag min kamera och åkte ut till Sentosa Island. När jag besökte Singapore för första gången för 7 år sedan bodde vi på ett av hotellen på den lilla ön. Om jag minns rätt så var det hav, djungel, en strandrestaurang, vilda apor, ett stort akvarium samt delfinshow, så värst mycket mer än så var det inte.

Men som på många andra ställen i Singapore så har man drabbats av byggiver, nu är det fler hotell, många restauranger och en mängd turistattraktioner på ön och nu bygger
Universal Studios värsta temaparken där, våra barn blev iofs överlyckliga när jag berättade det, så det lär väl bli några besök år 2010, kan jag tänka mig...
Men än kan jag njuta av en promenad på stranden...

5

Photos from Sentosa Island, wich 7 years ago was a little peace of heaven. But now has transformed to a big amusement park for tourists...

Well, well I still enjoy a walk on the beach now and then!

onsdag 26 augusti 2009

Hur ska den tolkas?

aag

Den här oskyldiga skylten med den söta texten "Kiss the cook" hänger på knoppbrädan intill köket. Så nöjd med att den kom med hem från Sverige, var jag.

Tills maken fick syn på den dvs, då han skratta högt och sa att den texten verkligen kunde missuppfattas...eftersom vårt svenska ord för kock och det engelska ordet för (ursäkta!) snopp är väldigt lika..
Nåväl, folk får väl tolka den som de vill...

Efter gårdagens utekväll är jag idag lite halvseg, det blir helt klart en slöa-inne-dag, alltid när jag har varit ute en kväll och bara träffat barnen som hastigast, så längtar jag alltid kopiöst mycket efter dem...så i kväll får det nog bli nån form av myspys, synd bara att de kommer hem så sent (Taekwando träning) men va sjutton är det mys så är det, haha.

Hoppas att ni alla har en bra dag!

I bought this sign with the innocent text "Kiss the cook" an I was so happy with it...until my husband saw it and told me that the text could be really missunderstood...since there are 2 very similar words, if you know what I mean:).

But I like it anyway and people may do as they wish..

tisdag 25 augusti 2009



2 Foton tagna av mig på Torekällberget i Södertälje, sommaren -09.

Jag tror att dessa "änder" (o: hade fallit för det så ökända, grupptrycket, de vek inte en tum från varandras sida, och visst ser det ut som om de är vana att få mat av förbipasserande människor, men vi gjorde som vi blivit tillsagda-"Mata inte fåglarna, de får ont i magen"! Aja baja...

1

So what´s up? Gud så barnsligt skrivet, haha men jag känner mig på bra humör idag! Först ska jag ut och promenera lååångt och senare i kväll ska jag ut och äta på en indisk restaurang med några tjejer, det blir nog en kul kväll...och jag ska försöka att inte tänka på hur dåligt jag kommer må i morgon...

Kram!

A photo taken from my summer in Sweden, they looked so funny, swimming (?) all together like that:) so I couldn´t resist and took a photo.
What happens today? Well, I´m off for a power walk soon and tonight I´m going out eating with some girl friends at an Indian restaurant, I´m sure I´ll have a good time, and I will try not to think about how I will feel tomoroww...
Have a great Tuesday!

måndag 24 augusti 2009

Min helg i foton IIII

aba

Att vakna upp till doften av nybakat står rätt högt på min lyckobarometer

Asian Bar

Ett glas Champagne på lördagskvällen på 71:a våningen, gulp

A dip in the pool

Ett dopp i poolen i söndags
Det var min helg det, vad har ni själva hittat på?

Måndag igen och veckan är relativt lugn, tycker jag i varje fall när jag tittar i almanackan min, men jag har skrivit upp en hel del grejer som behöver göras privat, men som jag har dragit mig för...men det dåliga samvetet har växt så för att lindra det är det lika bra att jag betar av de sakerna.

B la behöver detta göras: bilen ska in på service, boka tid för hälsoundersökning och tandläkare, punkteringen på cyklarna ska fixas, hundarna ska till veterinären, betala räkningar, gå på synundersökning, storhandla mat, stora mattan ska tvättas...det är säkert fler grejer som mitt undermedvetna har tryckt undan, det är ju inga höjdar roliga grejer det där...

Idag har jag möte med den DJ som ska spela på kräftskivan och vi ska gå igenom hur vi ska lägga upp spelningen, att vara lyhörd är A och O. Sen måste jag prata med IKEA ang. leveransen av kräftor och göra en inbjudan till bio på stan och sen...hmmm, jag får nog skjuta på det jag skrev ovanför till en annan dag....igen...

My weekend in photos
Photo 1) Waking up in the morning to freshly baked bread, is a good start to the day
Photo 2) A glass of Champagne on the 71th floor
Photo 3) A dip in the pool

I hope you had a great weekend, and that you are full of energy for the week to come!

söndag 23 augusti 2009

Lördagkväll

mm

Jag och maken var vid halv sju tiden på plats i baren på 71:a våningen, det var för att vi ville se solnedgången. Då var vi rätt ensamma där och fick ett jättebra fönsterbord med utsikt över hela stan.


aad

Precis innan vi drog vidare så tog jag det här fotot och jag skyller den lite suddiga kvalitén på...inte champagnen förstås utan kanske en plötslig åkomma av svindel...eller nåt sånt!

Vi promenerade till urmysiga Chijmes, där de har ett bra utbud av olika restauranger och valet föll på Esmeralda där de serverade mat från Medelhavet och det största vitlöksbrödet någonsin!

Hoppas att ni har haft en fin helg!

A night out on town yesterday, we started off at the "Asian bar" on the 71th floor, gulp, and after we headed to Chijmes and the restaurant "Esmeralda" wich serves food from the Mediterranian, oh yummie. They also had the biggest garlic bread, ever...
I hope you have had the best weekend!

lördag 22 augusti 2009

Svart eller vitt

IMG_3140_edited-1

Prästkrage i svartvitt.
Black and white, is very effectfull

fredag 21 augusti 2009

Fridfullt

88_edited-1
Är det överhuvudtaget möjligt att bli annat än lugn när man tittar på såna här foton?

Dagens tips kanske kan vara att sätta upp såna här foton lite överallt hemma, så när man stressar runt som mest och letar efter barnens kepsar, skolböcker eller hårsnoddar, kanske man kan man släppa på gasen, vad gör det om ungen går utan keps en dag...helt ärligt?

torsdag 20 augusti 2009

Fotografier

aba


aa

Nu har jag printat ut foton så det räcker till det första av tre foto-idéer. Ovanför det vita skåpet i hallen/vardagsrummet hänger denna kedja från Chic Antique. Softa färger som smälter in i det ljusa rummet vill jag ha här. Just nu hänger mest sommarminnen från Sverige här, men tanken är att fotona ska förnyas med tiden.

Okej, bara 2 foto-idéer kvar att förverkliga då... *ler*.

Idag (om jag får ändan ur vagnen) ska jag ta en promenad och sen åka och sola lite, kanske ta ett dopp i poolen, men jag känner mig lite off idag (vi försov oss i morse och uppvaknandet var kaotiskt, hehe) så kanske det blir att ta det lugnt och läsa en bok istället...time will tell. Kram!

Tjingeling!

This is the first of my 3 ideas regarding fixing with my photos. The white cabinet is in our living roomt and I felt that I wanted soft colours of the photos to melt into the room. Hugs!

onsdag 19 augusti 2009

Sommar eller höst

67_edited-1

Jaa, vad säger ni? Är det fortfarande sommarvarmt eller har ni börjat gå in i höst mood?
Känns som igår som jag och sonen plockade solvarma blåbär bakom mina föräldrars hus...det var det naturligtvis inte, men det är härliga minnen!

September månad brukar ju kunna bli kanonfin, så än har ni nog många soldagar kvar att njuta av.

Idag händer det inte alls mycket roligt, jag ska ut på en långpromenad med "L" och Kenth kommer hem från Indien, och det är ju roliga saker, men utöver det...nada! Vissa dagar är det full rulle och när det väl kommer en mellandag med få saker inplanerade, då blir jag nästan apatisk, haha.

Nää om dagens mål ska få bli att komma en bit på väg (med mitt livslånga projekt...gulp) med mitt fotoprojekt...ibland blir jag så arg på printern att jag har lust att slänga ner den på grannens tomt...sen går det en dag och så har jag glömt gårdagens utbrott...vi får se hur väl vi samsas idag, hihi.

Må gott!

Summer or Fall
Are you still enjoying the summer breeze or has your body and mind gone inte autumm-mood? It feels like yesterday I went behind my fathers house and picked blue berries with my son, lovely summer memories.

Not much going on today, another jungle walk and my hubby comes back from India, other than that...nada.
I do hope that you have a wonderful Wednesday!

tisdag 18 augusti 2009

Katten Prins

4

3

2

Vår katt Prins, som för en gångs skull lät mig fotografer honom, halleluja.
Our cat Prins, not movong around for once.

måndag 17 augusti 2009

Min helg i bilder III

Vi höll oss till första delen av planen, att åka o promenera med hundarna, men sen sprack det med bion...igen. Det tar på krafterna att promenera i denna värme...eller också är det jag o gubben som är veka, hehe så vi åkte hem och kollade på film istället:).

Foto 1) Lek i poolen

Foto 2) Jag och Kenth åt på ett våffelställe i fredags, det var lite konstigt för vi var de enda som åt våfflor, alla andra åt ris och kyckling...

Foto 3) Efter promenaden på stranden i söndags var hela familjen rejält trötta...

Foto 4) I blomsteraffären, klick, klick några snabba foton

Så här ser min dag ut idag: först SWEAs styrelsemöte, lunch, kräftskivemötet på Blooies, middag, hej då till Kenth som flyger till Indien, och sist kvällsevent på Make Up Store, puh, de har deras svenska make-up artist på besök, lite sminktips och kolla på nya kollektionen ska bli kul!

Ha en fin start på veckan!












My weekend in photos; poolfun, waffel eating, walk at the beach and a stop at the florist. Now I´m off to SWEAs boardmeeting, lunch, another meeting, dinner with the family, bye-bye to husband who leaves to India, and last an evening event at Make Up Store...puh! What a day..

Have a great start off the week!

söndag 16 augusti 2009

American diner



Vi åt på en amerikansk diner igår, o där hängde dessa skyltar, jag ska printa ut dem o hänga upp hemma, maken kanske fattar piken, haha den om rökningen alltså...

Söndag idag och vad ska man hitta på? Jag har insett att vi ivår familj gärna gör upp en massa planer under helgen, men att vi är väldigt dåliga på att faktiskt genomföra dem...så kanske bäst att inte skriva vad vi tänkt hitta på då det med säkerhet ändras under dagen allt efter tycke och humör...eller vad sjutton, here I go, tanken var att vi skulle ta oss till stranden vid East Coast, barnen skulle åka rollerblades och vi promenera med hundarna, samt ta dagens lunch där, lämna in hundarna och sen bio, tadaaaa, dagens plan.

När vi ändå är där blir det några foton till tidningen på familjen, lagom svettiga kan jag tänka, vilken charmig bild det kommer att bli...not!

Dags för frukost med La familia, ett perfekt läge och höra om dagens planer har ändrats...
Kram på er!

We had lunch at an American deli yesterday where I saw this cool sign, I photographed it and my plan is to print it, maybe my husband will get the message then...Have a great Sunday, hugs!

lördag 15 augusti 2009

TACO NIGHT

11a

Sonen var glad för det blev tacos till middag igår...för ovanlighetens skull...eller inte riktigt, va.
Dottern och hennes kompis drog iväg och åt ute själva, gissa vad de åt...mexikanskt! De kanske tyckte att det var nåt fel på sällskapet, hehe

Idag efter frukost så åkte vi till Swiss Club för att sola och bada, solandet uteblev helt kan jag meddela då det började regna men badade gjorde vi, poolen är ju så varm så vi frös inte för det.

Efter badandet blev det ett besök på ett av Singapores två IKEA, där vi handlade Marabou choklad, tunnbröd och räkost. Hur skulle vi klara oss utan, kan man ju undra!

Vi har precis kommit in efter att sonen och jag åkt rollerblades i parken, hmmm gud va jag e gammal...snacka om att jag blev omåkt...jag försökte att förklara för maken att jag inte ville uppröra sonen men maken insåg ganska klart min bluff, haha

Myspyskväll blir det nu, vi har hyrt två filmer (bion tar vi imorgon) och senare blir det räkmackor, yummie!

Ha en fin lördag!

fredag 14 augusti 2009


Printningen av fotona från sommaren i Sverige är i full gång.
Photos from summer in Sweden 2009.

torsdag 13 augusti 2009

Djungelpromenad
Intervjun igår med Länstidningen gick bra, vi hade problem med telefon uppkopplingen i början, men allt ordnade sig till slut. Meningen med artikeln var att jag skulle berätta om hur det känns att ta steget att våga flytta utomlands, hur det är att leva i Singapore och kanske ge nåt gott råd till människor som själva funderar på att flytta utomlands.

Det är dock svårt att beskriva livet här, för ingen dag är den andra lik, det händer alltid nya saker, och vi får väl se hur resultatet blir, jag är rädd att jag svamlade hej vilt utan att alls hålla mig till ämnet, ehhhh.

Nu ska jag bege mig på en 2 timmars djungel promenad igen, jisses, jag som fick träningsvärk när jag gick runt kvarteret...håll tummarna att jag inte snubblar på en giftig orm...eller blir biten av en av aporna ovan... hualigen!


I´m off for a jungle walk for 2 hours, oh boy and I was tired after walking around the neighbourhood the other day. Hopefully we are not running into any wild monkeys this time, and preferably no snakes either, yuck!

Take care and have a wonderful day!

onsdag 12 augusti 2009

HAPPY

3 (3)

är vad jag blir av dessa
småflaskor som köptes på semestern i Sverige, tänk att små saker kan göra stor skillnad...
Det märktes efter min promenad i går att jag inte rört mig nämnvärt på 9 veckor, stel som en pinne och träningsvärk på de mest oväntade ställen är resultatet...och en pånyttfödd motivation, förstås.

Men idag har jag inte tid att sitta still och gnälla, SWEAs första programgruppsmöte för hösten och det blir ett lunchmöte idag, de mötena tenderar att dra ut på tiden, men jag har ett förslag på effektivisering, fniss.

Sen måste jag raskt hem för att jag ska bli intervjuad av Länstidningen i Södertälje om hur det är att bo utomlands. Meningen är också att jag ska ta foton av vald favoritplats här i Singapore (får man välja soffan, tro?) och ett foto av familjen ska jag försöka få till. Det ska bli kul att se resultatet i tidningen sen...

Njut av dagen!

4 (4)

I get in such good mood when I have this kind of flowers around the house, happy, happy!

tisdag 11 augusti 2009


Syndigt god tycker jag 88:an. En favorit på somrarna i Sverige.
My favourite ice-cream.

måndag 10 augusti 2009

Min helg i bilder II

Ännu en helg har passerat och den har innehållit sol, regn, spel, grillning, shopping, skratt och en liten baksmälla...igår var "B" över och åt med oss och senare spelade vi spelet "Sverige" och hrmm, hrmm, jag vann! Det sista vi gjorde var att sjunga Singstar och...det lät verkligen förjävligt...stackars grannar, haha.

Foto 1) Jag väljer bröd och oliver till lördagens grillning

Foto 2) Det är inte ofta jag äter asiatisk mat, så lika bra att föreviga tillfället, hehe

Foto 3) Det var gott med bubblande Rosé före maten

Foto 4) Heja Danmark, som gör världens godaste glass!




My weekend photos as promised. A long weekend since Singapore celebrated their Nationalday yesterday, I guess the photos speak for themselves.
Have a great week!

söndag 9 augusti 2009

Första fotot

med nya kameran tog jag på vår golden retriever, Nova. På vår morgonpromenad i parken fick hon vila medans jag försökte fota, hon är måttligt road kan jag meddela...

Lunch, handla mat för kvällens grillning står först på dagens schema. Idag firar Singapore sin nationaldag med parad och live-sändning senare ikväll och säkerligen är alla ute och gör precis det vi ska göra nu, fniss

Imorgon visar jag återigen "Min helg i bilder" så kika gärna in då. Ha en fortsatt fin helg!

The first photo with my new camera Canon 500D of our dog, Nova. Taken in the park this morning. Now I´m off for some lunch and grocery shopping for tonight´s BBQ. Take care!