söndag 31 januari 2010

LIFE IS PINK

upp side down

Burr så kallt ni verkar ha det hemma i Norden! Jag har glömt bort känslan av -20 minus kan jag meddela, snacka om kontraster, det är väl en sisådär 50 graders skillnad mellan er och mig just nu...

I går var det fullt ös hela dagen, först printningen av mina foton (som blev helt ok) sedan hade sonen blivit bjuden på ett kalas, där de sköt med laser (alla småkillars dröm...) därefter åkte vi och hämtade en annan kompis till sonen på andra sidan stan, så när vi dunsade ner i soffan vid 8-tiden på kvällen var det lugn och ro vi ville ha...men när båda barnen har kompisar hemma verkar det vara för mycket begärt *skratt*.

Söndag morgon och vi har väl ännu inte bestämt vad vi ska hitta på, eventuellt ska barnen få åka wakeboard eller kanske blir det bio?

Hoppas att ni får en härlig dag i vintersolen!

I hope you are enjoying this lovely weekend, before we know it it´s Monday again and ages until it´s weekend again. Today we might go to Sentosa Island for some cool wakeboarding, but nothing is decided yet...

Anyway, I wish you a good start to this Sunday, hugs!

lördag 30 januari 2010

VAD SKA JAG FYLLA SKÅPET MED...?

Living roomMore living room

Köpte mig ett skåp före jul, som tills alldeles nyligen har stått dolt bakom julgranen och då var allt frid och fröjd. Nu när den barrande granen sedan länge är utslängd ville jag fylla skåpet med fina saker (men inte för mycket så det ser överbelamrat ut) i dagsläget har jag kommit så här långt...Mateus faten står på hedersplatsen och några av mina favorit inredningstidningar. Men jag får nog jobba lite mer på att få skåpet som jag vill, kanske hittar jag nåt som jag tidigare tröttnat på som nu får sig en stund i rampljuset igen, in i köksskåpen och leta med andra ord!

I dag ska jag förstora några foton som jag tagit på barnen, jag har aldrig förstorat något av mina fotografier tidigare så det ska bli spännande att se hur det blir.

Nu ska jag försöka dra mig upp ur soffan, åt för många smörgåsar till frukost och hela jag känns som en stor deg för tillfället...pust! Kram till er alla.

My cabinet in the living room is quite new, and it has been hidden behind the Christmas tree until just recently. Now when it´s standing solo with no coverage you can clearly see that it´s quite empty and what a boring sight that is! Well, well no biggie really, just boring *smiles* ...

Have a lovely Saturday!

fredag 29 januari 2010

FOTOKURS I BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Botanic Garden Singapore

Igår satte fotokursen igång med själva fotograferandet. Vi är 9 svenska tjejer som går kursen och igår hade vi tagit oss till Botaniska trädgården. Utmaningen låg i att hitta mönster i miljön omkring oss (fantasi är verkligen en bristvara hos mig, så detta var lite klurigt) det är ju egentligen bara fantasin som sätter gränser, i vilket ämne det än må vara...eller hur?

Botanic Garden

Anyway, fredag i dag och en lång skön helg ligger framför oss, efter att ha spenderat 2 helger själv (när maken var i Sverige) så är jag full av energi, vad för kul ska vi hitta på?! Nåja, blir det inte det ena så brukar det bli det andra, vad ska ni själva hitta på i helgen?

Photos from my photo course yesterday, the challenge this week was to look for patterns in the closest environment (and for someone who doesn´t have any imagination that is kinda tricky) but it went ok, and the interesting part is that I always learn something new, isn´t that wonderful!

I wish you the best weekend ever!

torsdag 28 januari 2010

Ett foto från i somras

Relaxing

Tjohoo, torsdag igen, snart är veckan slut och en härlig helg väntar på oss, men först ska det blir fotokurs för min del, nu ska jag skaka liv i hjärncellerna och försöka få fram det som jag lärde mig förra våren...Dagens fotokurs blir i Botaniska trädgården, där det finns en hel del utmaningar för oss nybörjare att ta tag i!
Senare i kväll blir det läxor med barnen, svenska och engelska glosor ska inpräntas *ler*, ett måste så här på torsdagen.

Och inte kom jag iväg till frissan eller manikyr igår inte, fastnade vid datorn nästan hela dagen, så lyxigt var det, haha

Men nu är det frukost och dags att plocka fram kameran....hmmm...var har jag lagt den nånstans...?

I´m soon off for todays photo course at Botanic Garden here in Singapore, the park is full of challenges for a beginner like me, but that´s just fun. And the weekend is near, with lots of time to kill *smiles*. Enjoy your day!

onsdag 27 januari 2010

HIGH TEA

Igår på high tea siktade jag tidigt in mig på dessertbordet...mums, blåbärs cheescake, brownies och jordgubbar doppade i choklad var bara några av desserterna jag högg in på...Min plan att pröva väldans många olika teer gick väl sisådär, hallonte och jordgubbste var allt jag hann med...man måste ju hinna med att tugga också!

I dag funderar jag på att antingen gå till frissan eller gå på manikyr, alla dessa val man har här i livet...Må gott!

At high tea yesterday I erly on had my mind set on the dessert table, blueberry cheesecake, brownies and chocolat fondue was just a few of the yummie desserts that I enjoyed. After all why eat too much food when you have lots of desserts just waiting for you...

Have a glorius day!

tisdag 26 januari 2010

MOOD BOARD


Mood board

Det kanske låter lite pretentiöst att jag vill ha en "mood board", det är ju mest designers och riktiga fotografer som använder sig av såna. Men den enkla anledningen till detta är att jag har så hiskeligt många idéer när det gäller fotografering så jag ligger vaken på nätterna och klurar på hur jag ska få ihop allt, och det var då jag kom på att jag sett nån designer som använde sig av detta för att få ner alla sina förslag och idéer.

Så när jag får inspiration ska jag alltså sätta upp en text eller foto på anslagstavlan, vilket kommer att betyda att jag får idén ur huvudet och kanske lite bättre nattsömn, fniss.
I dag är jag ansvarig för SWEAs high tea på hotell Shangri-La, vi är ett 30-tal svenskor som kommer njuta av god mat och över 100 olika sorters te, undrar hur många olika sorter jag hinner med under 2 timmar *blink*blink*.

Maybe it sounds pretentious that I have a mood board, I mean designers and real photographers use it, but the simple truth is that I'm laying awake at nights with my head full of ideas, so I then remembered seeing a designer using a mood board to put all his ideas and taughts, problem solved, I have a place for my ideas and I might sleep better at night now * smiles*. Take care!

måndag 25 januari 2010

A bunch of flowers

När jag ska köpa snittblommor, ja då åker jag till Far East Flora. Stället är som ett enda stort kylrum med blommor från världens alla hörn, vilket jag måste säga är imponerande, det är inte alla länder som har hyacinter till jul och tulpaner till våren, men det hittar jag här!
Men, det gäller att snabba sig på, det är som sagt ett kylrum och kommer man från 35 graders värme in till denna svalka, ja då står man inte direkt och småpratar...

Dagens höjdpunkt är att min man kommer hem från sin resa i Sverige, jag har verkligen saknat honom och det gör ju inte saken sämre att han har med sig massor av svenskt godis...love, love, love!

P.S Denna bukett är till Er för att ni kikar in här hos mig, tack för det!

These flowers are for you, like a thank you for stopping by and spending some of your time here with me! I wish you a wonderful Monday!

söndag 24 januari 2010

BULLBAKBakning är en perfekt syssla en lat söndag som denna. Har man tur så får man lite hjälp av barnen i köket också...Degen är precis satt på jäsning inne i det dragfria köket och idag prövar jag ett nytt recept, har bakat efter samma recept i alla år och det har blivit goda bullar av det också, så vi får väl göra en utvärdering senare, haha...jag behöver nog många bullar för att kunna bestämma mig...

Baking is a perfect thing to do a lazy Sunday like this, I´m also trying out a new recipe, it wasn´t anything wrong with the old one, but maybe this recipe will be fabolous! Who knows...


Jag brukar vanligtvis inte lägga upp awarder eller reklam på bloggen, men tänkte äh, va sjutton jag gör ett undantag i detta fall. Jag har fått den av fyra härliga bloggerskor och tackar er ödmjukast!:

Mitt lilla krypin, Min värld, Gracilis, Det ljuva livet i stan

I awarden skulle jag också berätta 7 intressanta saker om mig själv, 7 saker är väl inga problem men intressanta...njae....men ok nu kör vi!

1. Godisråtta av stora mått, men skulle kunna klara mig på en tablett som måltidsintag
2. Sportfåne, främst hockey men även fotboll
3. Kan sura i dagar om Sverige förlorar en viktig landskamp
4. Är lite klaustrofobisk numera, efter en läskig händelse i en berg-och dalbana för 2 år sedan
5. Kan vara ganska så lat...eller bekväm låter trevligare, haha
6. Älskar Piggelin glass
7. När jag var yngre var jag glamrockare, med krusigt hår, nitar, trasiga brallor o taskig attityd, haha

Meningen är att jag ska skicka detta vidare till 7 andra bloggare, men jag är generös i dag att alla som vill får anta detta, det är ju ändå söndag!

Today I tell 7 things about myself ater a award that I have received, it´s not that interesting though...I love sports, I´m grumpy for days if Sweden loses an important game, I love ice-cream, a bit claustrofobic, love ice hockey and soccer and that I was a glam rocker big time when I was younger...well that´s about it:)!

Have a great day!

lördag 23 januari 2010

Hur många gånger kan man visa foton på muffins utan att det blir tråkigt...I bland är barnen så påhittiga så det är inte klokt, dottern var i farten och gjorde sig lustig med en av muffinsformarna...vanligtvis är det ju jag som är storkonsumenten här hemma, men just i detta fall är jag oskyldig. Men den skyldiga lämnade tydliga spår efter sig...
Vad hittar ni på denna härliga lördag?

Usually I´m the big consumer of candy and cookies in this house, but this time I´m actually innocent, but my daughter isn´t...sometimes she is very resourceful, most of the times in a very good way *smiles*.
Have a great Saturday!

fredag 22 januari 2010

NYTT ÅR-NYA MÅLJahapp, det som nyss var en ny vecka är snart redan över... vart tar tiden vägen? Utan min almanacka skulle min vardag inte fungera (att använda mobilens kalender som många gör funkar inte för mig, jag måste få se det på papper, en riktig bakåtsträvare är jag, hihi) även om jag var ovanligt sen att köpa en, halva januari månad hann ju gå innan jag tog mig i kragen...fy skäms på mig!

Jag skulle egentligen köpa en almanacka från svenska Bookbinders Design men efter att ha varit på 2 ställen och inte hittat butiken sprang jag av en händelse på en annan svensk butik som sålde mängder av roligt kontorsmaterial och presentgrejer, kikki.K. Så då blev det en almanacka därifrån istället. Och roliga pappersclips i form av klädnypor...så söta. Allt för att förgylla det vardagliga!

PS. Till alla er som frågat om fotokursen, den är på 6 tillfällen så igår var det bara en kort repetition, men nästa vecka drar vi igång på allvar, det ska bli så kul!

Nu ska jag iväg på ett frukostmöte, mums jag är hungrig! Tjingeling!


Bought myself some new stationary things last week, without a calender my life wouldn´t work, and I know many people use the mobile phone to keep track of meetings and stuff, but that is not for me, I need to see it on black and white * smiles*.

Have a fab Friday!

torsdag 21 januari 2010

Summer evening

Torsdag morgon och i dag sprudlar jag av energi, för nu sätter äntligen fotokursen igång. Tjohoo...Förra gången fick vi mest lära oss hur man ska använda kamerans inställningar och sedan några trevande försök att få till ett hyfsat foto.

En sak som jag gärna vill lära mig på kursen är hur jag ska granska mina foton rent kompositionsmässigt. När jag tog detta foto i Sverige i somras var jag faktiskt riktigt nöjd med det, känslan är rofylldhet (för mig ivarjefall) och en längtan till ljumma svenska sommarkvällar.

Jag var nöjd med fotot hela hösten tills jag fick den briljanta idén att få konstruktiv kritik av andra (bad mistake) som kommit längre med sitt fotokunnande. Och vips, efter att de påtalat vad jag bör tänka på, så ser jag ju det själv...horisonten är sned och trädet i vänster är för markant på fotot. En kommentar var att jag skulle ha gått ner i vassen, men där går faktiskt min gräns...där ligger ju gammelgäddan och slumrar...

Nåväl, alltid lär man sig väl nåt nytt, nu ska jag rusa iväg till kursen, jag önskar er alla en härlig dag!

A photo from my summer in Sweden this year, I was quite happy about it actually, thought that I had captured the Swedish summer well. And I kept thinking that until I got some constructive criticism regarding this photo....bad mistake...but now when I´m starting the photo course I hope to learn how to criticize my own photos and by that getting better at photographing!

Well I´m off for my photo course now, I wish you a excellent day!

onsdag 20 januari 2010

LUNCHMÖTE

Tänk om världens alla möten kunde få äga rum i avkopplande miljö, sittandes nära ett vattenfall samtidigt som man får äta god mat, jag kan ju säga att jag klagar iallafall inte...Hmmmm, så idylliskt det låter (sen att det stank målarfärg, för en företagsam gubbe fick för sig att måla golvet precis under lunchen och vi fick säga till att vi får faktiskt huvudvärk här, det nämner jag ju självklart inte:).

Dagen i dag är rätt lugn, jag har lite pappersarbete jag ska slutföra, samt sammanställa information till SWEAs styrelsemöte på fredag, men först har jag en lunchträff igen. Denna gång är det fyra kvinnor som jag aldrig tidigare träffat men man kan säga att vi har gemensamma intressen, så det ska bli jättespännande att träffa dem!

Tjingeling!

Photos from my lunch meeting yesterday, the meeting was held at Halia restaurant in Botanic Garden a very idyllic place, indeed. Everybody deserves a meeting like that once in a while:).

Today, first I have yet another lunch, well not meeting, more of a lunch date, but with four girls that I´ve never met before, but we have mutual interests, so I´m looking forward seeing them. Afterwards I have some paper work to finish, but let´s start with the fun part first...lunch!

Have a great day ahead!

tisdag 19 januari 2010

PINK MACRO


PinkishWater drops

Hej på er! Hoppas att ni alla mår fint och riktigt njuter av snö och kalla vindar, hellre vargavinter än snöblask och grådisig himmel, haha, ska jag säga som sitter och svettas i värmen...

Anyway, i dag blir det lunchmöte och terminens första SWEA programgruppsmöte, det gäller att ligga i startgroparna och tidigt planera in alla roliga aktiviteter vi ska bjuda våra medlemmar på så att vi får ett så varierat program som möjligt.

Ingen tid att förlora, dags för frukost och kanske en promenad i värmen? Naaaa, who am I kiddding...


One of my macro shots earlier this year, well it´s quite obvious that I´m a pink kind of woman...I´m soon off for a lunch meeting, but first breakfast and maybe a walk in the park?
Take care and enjoy your day!

måndag 18 januari 2010

Polkadots Preparing baking
Så vad gjorde jag då igår när jag hade så dödatråkigt och huset ekade tomt på liv och rörelse, jo jag bakade muffins. Det var meningen att det skulle bli hallonmuffins, men precis när jag skulle fylla smeten med hallon så ringde det på dörren och sen var den tanken som bortblåst!
Så jag blev själv lite förvånad över hur bleka muffinsen var när jag tog ut dem ur ugnen, då kan man väl konstatera att man har dåligt minne, eller?

Hoppas att ni får en bra start på veckan!

Yesterday I was so bored so to pass time I baked some muffins, the idea was to bake raspberry muffins, but I forgot to put the raspberrys in...so I was surprised that the muffins were so pale when I took them out the oven...is that bad memory or what?

Cheers!

söndag 17 januari 2010

VEM HAR ÄTIT UPP MIN CHOKLAD...?

Who has eaten my chocolate?

Jaaa, det är nog ingen annan än jag själv, misstänker jag! Man har ju inte roligare än man gör sig, är väl ett gammalt bekant ordspråk...eller ur lidelsen föds kreativiteten i mitt fall, jag har så tråkigt så jag går åt! Maken är i Sverige och båda barnen är ute med kompisar (vill ju inte tvinga stackarna att tillbringa en hel dag med mamsen, se så snäll jag är, hihi) så vad gör jag då...jo jag leker lite med kameran! Självporträtt.....hmmmm...hör inte till vanligheten här på bloggen, men har ju inget annat att fota, haha.

Suck, får väl försöka koppla ihop dator med tv:n så jag kan se lite svensk tv....eller nåt.

I´m bored out of my mind, so out of that came these photos of me, not so often that I show my face around here, so I must be really bored:).Gårdagens fotbollsträning blev en blöt historia. Och nu ska ni inte skena iväg med fantasin, jag menar mer i form av svett och en dusch med vattenflaskan efter avslutad träning. Jag måste säga att jag beundrar de småkillar som tränar så hårt i denna värme, under en diciplinerad tränare och få vattenraster, jag blir ju trött och svettig av att bara titta på...men så blir jag ju också andfådd när jag går uppför trappen till övervåningen, haha.

I dag funderar jag på att försöka locka barnen till att gå på bio, har ännu inte kollat vilka filmer som går eller om barnen har andra planer, kanske bäst att kolla upp det först?

Njut av det fina runt omkring dig!

Soccer practise yesterday, it´s a tough session in this heat, I know I couldn´t do it, I get exhausted just looking at them trying to catch the ball...
Today my plans are to catch a movie with the kids, I haven´t asked them yet though....better start with that maybe...

Enjoy all the good things around you!

lördag 16 januari 2010Nu är jag tillbaks efter morgonens fotbollsträning, och det var inte lätt att hitta nån skuggig plats att slå ner sina lurviga på om jag säger så, nu är mina kinder lite lätt rosaröda...men jag ska inte klaga jag fick ju åtminstone stå still och titta på, sonen sprang ju i denna 35 gradiga värme i 1 timme och 30 minuter....pust!

Som sagt i inlägget igår så tog jag mig en runda på Orchard Road (som då är centrala delen av Singapore där många och dyra märkesvaruhus håller till, exklusivt värre). Jag är så vansinnigt sällan där, jag kan villigt erkänna att det inte är varje dag jag köper en Prada klänning så att åka ner på stan känns för mig lite onödigt.

Men när jag ändå var och fikade på stan igår så kom jag på att jag behövde (?) en foundation. Jag har varit väldigt skeptisk till foundations tidigare, det som skulle göra att jag såg yngre och fräschare la sig bara som en hinna över ansiktet och inte minst i alla härliga skrattrynkor som jag samlat på mig genom åren, jag blev ju genast 20 år äldre...


Då jag inte är ute efter någon klassisk brunkräm à la 80-tal utan mer vill åt effekten av fräschör och jämnare hudton så passar BOBBI BROWNs foundation mig alldeles utmärkt (har haft en burk tidigare men det finns ju nåt som heter utgångsdatum, fniss). Så nu får vi se om denna burk har mirakelkrafter och gör att jag ser något piggare ut, hehe.

Ha en fin lördag!

Yesterday after coffee morning I went to Takashimaya to by myself a new foundation, I´ve had some bad experiences with the previous ones I´ve used, I mean it felt like a thick layer on my face and in all the lovely laughter wrinkles that have gathered up over the years and I looked 20 years older...but then I tried BOBBI BROWNs foundaton, it´s so ligth and looks so natural, wich is really important to me!

Enjoy this lovely Saturday!
Tadaaaa!

Nu så har jag lagt upp den nya headern, ingen jätteskillnad mot tidigare, bara en en del nya foton och försök till annan färgsättning...men de rosa fotona är fortfarande kvar, förstås!
Vad tycks?

Nu blir det en snabb frukost, sen iväg till sonens fotbollsträning, dusch och en större frukost tillsammans med dottern och hennes kompis.

Jag återkommer med ett inlägg om vad jag införskaffade i går på stans största varuhus!
Tjingeling!

The new header is up, not a huge different, but some new photos and an attempt of a new setting of colours, a more winter theme was the idea when I started working on it.
Now I´m off for my sons soccer training, but a new post later during the day is plannes, so look out for that!

Hugs.

fredag 15 januari 2010

Fredag, fredag, fredag, hej hej hej...

Nyss hemkommen från SWEAs första fika på stan (och hoppsan det blev visst en efterföljande lunch också, det tar på krafterna att snacka i 2 timmar, haha) för terminen, vi har bytt ställe där vi inte behöver oroa oss för att fåglarna ska anfalla fikabrödet eller att himlen plötsligt ska öppna upp sig och göra oss alla dyblöta. 50 fikasugna svenskor (vi fikar ju inte mest i världen för intet, vi har ju ett visst rykte att uprätthålla, fniss) dök upp så det tog ett tag innan alla hade fått varsin stol att sitta på men stämmningen var god trots lite bök i början.

Efter fika och lunch så tog jag en runda på stan, hittade en svensk butik med kontorsmaterial, Kikki. K som jag aldrig hört talas om tidigare, är det jag som är lite sen i starten eller är den relativt okänd?

Nu ska jag fortsätta med min header-ändring, har tröttnat lite på den jag har så vi får väl se om den nya är villig till att överföras!

Senare ikväll blir det myspsy med film och godis tillsammans med barnen, det ser jag fram emot, undrar dock om de ser fram emot det lika mycket som jag....hmmmm....om inte annat så får de i såfall låtsas!
Njut av fredagen!


I just came home from a long coffee morning on town, 50 Swedish ladies joined for a cup of coffee and a nice talk with friends. Some of us even stayed for lunch, and even more talk:). After wards a took a walk to Takashimaya wich is Singapores most famous shopping mall, but of course what I was looking for was not to be found there, so I went to the latest built shopping mall ION, and yeah I found the things I wanted (just some stationarys but anyway, I need it:).

Tonight I´m gonna enjoy watching a movie and eating candy with my kids, I wonder if they look forward to this as much as I do? Hmmm...

Have a wonderful Friday!

I´m working on a new header right now, if this causes any problem for you watching my blog, then I´m so sorry. The canges will be done soon:). Until then take care.

Hugs Gunilla

torsdag 14 januari 2010

RANUNCULUS

I natt flög Kenth till Sverige på arbetsresa, han flyger faktiskt fortfarande när jag tänker efter, det är en hiskeligt lång flygresa. Jag är van vid att vara ensam hemma med barnen, ibland busar vi till det här hemma då, äter popcorn i sängen eller har mysdag på en onsdag, tokigt värre.

Men, nu åker han till Sverige och inte Korea eller Kina och då är det liksom en annan femma * ler*, kan inte sätta fingret på det, för jag längtar inte alls hem just nu, jag var rätt nyligen hemma och fick min dos av Sverige då, men det känns ändå märkligt att han ska vara i Sverige och inte jag...det är ju alltid tvärtom annars...

Men, hehe, han har fått adressen till min favvo inredningsbutik, och en lista på saker jag vill ha hem från Sverige, så frågan är ju egentligen om han hinner jobba överhuvudtaget, fniss? Kram på er!

My hubby is on his way back home to Sweden, it´s a working trip, but I´m not so sure that he will have time to work, since I´ve given him a list of things I want from Sweden and the adress to my all time favourite interior designer shop, I´m sure he loves me extremely much right now *smiles*. Hugs to you all!

onsdag 13 januari 2010

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

A walk in the park

Botanic Garden Singapore

I morse var jag ute och rörde på mina korta små ben i Botaniska trädgården. Mitt i centrala stan ligger denna oas av prunkande grönska, svalkande vattenfall och härlig blomsterprakt!

Jag hade inte kameran med mig men följde dotterns exempel av att alltid bära med mig mobilen (herregud, jag kan ju ramla och vricka foten och vara tvungen att ringa till maken *skratt*) och kan faktiskt konstatera att mobilens kamera funkar rätt fint den också!
Så nu när jag har gjort dagens goda gärning (mot mig själv alltså) så ska jag bara ta det lugnt och läsa en bra bok, lycka!

Förresten, ni skulle ha sett hur jag såg ut efter ögonbrynsfärgningen i går, om ni tänker er en 3-filig motorväg...så hade jag varsin ovanför ögonen, haha, man gör inte många fler ärenden på en dag då...solbrillor på!

Önskar dig en härlig onsdag!

I went for a walk in the Botanic Gardens this morning, it´s a blissfull place to visit! I didn´t carry my heavy camera but realize now that my mobile camera works quite well too. So, now when I´ve done todays good deed (to me that is) I will just relax reading a good book! Hugs!

tisdag 12 januari 2010


Lite nya ansiktsprodukter blir man alltid glad av

Varför startar jag inte varje vecka med att gå på ansiktsbehandling...aaahhhh, så härligt, tror t o m att jag slumrade till vid två tillfällen och det händer aldrig för vanligtvis har jag svårt att koppla av och riktigt njuta utan ligger och tänker "nu är det här sköna snart slut" eller "undrar hur långt kvar det är av behandlingen". Nu har jag ivarjefall bokat in en ny tid om tre veckor, så att det blir av snart igen!

Jahapp, det verkar ju ju dumt att bryta min nya vana med lite egen tid, så i dag blir det ett besök på Browhaus för att fixa till och färga mina ögonbryn (vi blondisar behöver ju det) och kanske en snabb ryggmassage på vägen hem (som låter lyxigare än vad det är, haha, det är inte på nåt fancy spa utan man går in och får sig en massage eller reflexologi) enkelt och effektivt för stela ryggar som min:).

Hoppas att ni får en makalöst bra dag!

I bought some new products yesterday when I went for my facial (wich by the way was heavenly) and I´ve already booked for another appointment so it doesn´t take 8 months between the visits.

Today I´m off to Browhaus for shaping and colouring my eye brows (why not keep up the good work with spoiling myself, I thought:).

I wish you a glorious day!

måndag 11 januari 2010

PINK BEAUTY

Water dropSweet pink

Välkommen härliga måndag!
Nu drar vardagen igång med buller och bång, till min glädje och barnens besvikelse...Jag mjukstartar veckan med en avkopplande ansiktsbehandling, jag fick ett presentkort med rätt stort värde när jag fyllde år förra våren som jag har varit dålig på att utnyttja, det är väl märkligt att trots att jag har så mycket fritid inte lägger ner särskilt mycket tid på mig själv...men det ska det bli ändring på nu har jag bestämt, ivarjefall i ett par månader framöver.

Men först blir det frukost och sen kommer hyresvärden till huset vi hyr här och ska bjuda på hembakta brownies...vi har haft en hel del synpunkter på huset under året, tänk om det är arsenik i kakorna....gulp!

Ha en fin start på veckan!

Today I´m off for a relaxing facial, the first in ages. Though I have so much free time on my hand, I don´t seem to put any of that time on ME. But that´s gonna change now, at least for a couple of months.

Have a great week!

söndag 10 januari 2010

LÖRDAGSBAK


Saturday baking

Om man inte har nåt gott hemma så får man se till att fixa det på andra sätt. Efter middagen igår slängde jag ihop en kladdkaka, enkelt, snabbt och gott, najs!
Om ni är som jag, så får ni ner lite godsaker trots att man är proppmätt efter en god middag. Eller så är det på ren vilja som man sätter kniven i kakan...

Anyway, i dag ska vi ta en tripp till IKEA och köpa en skön kontorsstol men det blir säkert lite annat smått och gott också...det brukar ju bli så.

Njut av din söndag!

When you don´t have anything sweet to eat at home, you just have to fix it yourselt, right? After dinner yesterday a made a chocolate cake and served it with whipped cream, do I need to say that it was yummie!
Enjoy your day.

lördag 9 januari 2010

Singapore


Ena dagen sitter jag och hör vågorna skvalpa in mot stranden för att nästa ta mig till ishallen och huttra lite, visst är det härligt med kontraster!

Lördag morgon och härligt med sovmorgon och att hela familjen samlas kring frukostbordet, i dag har vi ätit hemmagjorda våfflor, det var mumma. Prövade att köpa hem en färdig våffelsmet tidigare i veckan, usch och fy säger jag bara, konsistensen var som sågspån (eller ja, jag har ju inte ätit såsgspån men jag kan ju gissa, hehe). Blir ju så jädrans mätt bara så nu står magen åt alla håll och kanter...pust!

Kram!

Singapore is an small island full of contrast, one day I dip my toes in the sea and the next day I´m freezing cold watching the children have fun on the ice. Isn´t it just lovely:).
Enjoy your weekend!

fredag 8 januari 2010

Colourful Gerbera Black and white Gerbera
Färg eller svartvitt, en smaksak...


Barnens lediga dagar börjar ta slut, nu har de bara helgen kvar sen startar skolan på måndag igen, jag tror bestämt att de grämer sig redan...men de har haft en lång och avkopplande ledighet och om ett par veckor så firas det kinesiska nyåret här och då är de lediga igen, så de har nåt att se fram emot!

Lite skönt tycker jag nog ändå det är att vardagen sätter igång igen, olika aktiviteter drar igång både för barnen och för mig och vi får in rutinerna igen, me like! Personligen ser jag mest fram emot fotokursen som drar igång om två veckor, jag ska lära mig Mac-datorn vi köpte samt eventuellt klämma in en Photoshop kurs också! Jag ser fram emot en händelserik vår, med andra ord...

Nu är det dags för frukost, ha en fin dag!

Playing with photos in Photoshop, changing colours can be very effectfull. And it´s so funny when you see the end results! Which do you prefer the colourfull Gerbera or the Black & White one? I wish you a wonderful Friday!