lördag 31 juli 2010

passa på

Ja det måste jag verkligen göra så här den allra sista dagen i Sverige, jag räknar inte med morgondagen då vi sticker vi 10-tiden till Arlanda. Sitter och tänker på hur sällan det blir som jag tänkt och skrivit i bloggen då det varken blev fika på stan eller nån packning gjord för min del i går, det är ju inte direkt busenkelt att packa när man har en 3 månaders bebis som bara är nöjd när man pratar med honom eller pruttar honom på magen:).

Jag känner mig grymt oorganiserad i dag och kanske något stressad jag måste verkligen packa allt i dag, hämta barnen hos kompisar hälsa på min mormor på annan ort, handla råvaror jag ska ha med hem till Singapore och vad mer...just det, ner på stan och göra sista shoppingen ( det låter kanske som om jag inte gjort annat än att shoppat här i Sverige, vilket är rätt långt från sanningen, jag tror varje gång att jag ska shoppa men kommer hem utan påsar...)

Nåväl ingen tid att spilla bort, dags att sätta fart! Kram på er.

Om my gosh I have a lot to do today (as the photo above says in Swedish...sort of anyway) do all the packing, pick up the kids, visit my grandmother, go to the supermarket and by groceries to bring home to Singapore etc etc.
Final day in Swden we are heading back to Singapore tomorrow and I am not looking forward to the long flight home...:). Well I need to get going now, Have a fab day!

fredag 30 juli 2010

Ready for rain

Vi är förberedda för regn...

Ack ska de sista dagarna i Sverige regna bort för oss? Ja, det verkar tyvärr inte bättre. Men kanske är det vi vuxna som klagar (även om vi vet att regnet är välbehövligt efter en torr sommar) dottern med kompisar var på Gröna Lund i går och det spöregnade på dem men de var lika glada för det....för det var ju knappt några andra där! Det är positivt tänkande det:).

Fredag i dag och bilen som vi hyrt under våra veckor här ska lämnas tillbaka, maken ska ut på galej, dottern och sonen är hos kompisar, så det blir jag och Theo i dag. En fika med en kompis på stan ska jag få till också annars blir det mycket packande för min del...

Ha det gott!

Just a few days of our vacation left and you know how it is a lot of things to do:). Meeting a friend, do some packing and spend time with my baby boy Theo (the rest of the family is occupied with other things) is what I´m doing today.

Take care!

torsdag 29 juli 2010

bee
Jeeez! Vilken getingsommar vi har, vart man än går syns viftande armar efter dessa söta men ack så påträngande flygfän. Sonen som var ute i skogen och letade svamp kom hem med svullet finger och tårfyllda ögon efter att ha blivit biten av 2 jordgetingar, aj aj.

Middagen med familjen i går var trevlig och mjukglassen efteråt var också den en hit, det var sista besöket i sommar i Trosa nu får jag ge mig tills nästa sommar:).

I dag vill jag gärna upp till Stockholm för lite shopping, ska se om jag kan lura med mig maken som chaufför, fniss. Lite risky är det att shoppa då jag inte vet om det kommer få plats i resväskan, tror att maken inte skulle tycka det var kul med övervikt på bagaget i år igen...
Ha en bra dag i regnet!

Oh my so many wasps this summer, they are cute to look at but very intrusive:). Our son came home after a walk in the forest with a swollen finger, he had been bitten by a wasp, ouch!

Full house with kids today and later this afternoon we are going to Stockholm for some shopping, I really look forward to that! Have a wonderful day:).

onsdag 28 juli 2010Det är inte ofta jag fastnar på film, jag springer ofta all världens väg när andra börjar vifta med sin kamera:). Men det är lite roligt för det är inte bara jag som har blivit helt fast vid att fota utan även min dotter som väldans gärna ärver min kamera när jag införskaffar en ny, som jag hoppas blir rätt snart, eller hur kära make:).

I dag bär det av till Trosa igen för middag med svärfar och svåger med familj, jag ser redan fram emot mjukglassen efter maten.
Njut av dagen!

It´s not often that I end up in a photo, I usually run far away when people start taking photos of me, but in this case it´s my daughter taking these photos and I couldn´t escape:). It´s not only me in this family who likes taking photos.
Enjoy this lovely day!

tisdag 27 juli 2010

Rainy summer days
Efter ett par regniga dagar skiner nu åter solen igen, hoppas att det håller i sig tills vi far hem nu på söndag!
Ja tänk att det bara är ett fåtal dagar kvar tills den lååånga flygresan hem...blandade känslor förstås, ett år tills nästa gång vi semestrar i Sverige känns ju väldigt långt borta samtidigt som jag faktiskt börjar längta hem till Singapore. Kanske samma känsla hos Er när semester tar slut, ett år kvar tills nästa...puh!

Började packa lite smått i går, det ser ut som ett bombnedslag kan jag meddela. Att packa upp efter vår lilla tripp till Örebro kändes ju sådär när det snart ska packas ner i större resväskor. Det gäller att packa så smart som möjligt för att få plats med allt det nyinköpta och jag som trodde att vi inte handlat så mycket...självinsikten är på noll där:).

Nu blir det frukost och sen iväg och gratta svärfar som fyller år! Later:).

Today sunshine again after a few days of rain, and I hope it continues to shine until we leave for Singapore on Sunday. Jeeez, these weeks has gone by so fast and one part of me is longing back to Singapore but the other part says: it´s one year until we go back and that´s a bit sad... but it´s gonna be great going back to Singapore soon:). A lot of funny things is happening this autumm, I will tell you later:).

Breakfast, waking the kids and then off to my father in law, it´s his birthday today. Later!

måndag 26 juli 2010

tree shoes
Nu är vi tillbaks från vår lilla roadtrip, hehe. Om ni inte vet vad ni ska hitta på i sommar så kan ni göra som vi: ta fram en Sverige karta, be maken blunda och sen peka nånstans på kartan och där fingret hamnar dit åker ni! Så gjorde vi i torsdags och fingret hamnade på Örebro så dit for vi i fredags. Och vilken trevlig stad det var! Frukosten var tyvärr rätt usel och kultur blev det inget, däremot lite shopping fast jag börjar inse att utrymmet i resväskorna är kraftigt begränsat...i år också.

Några trevliga dagar med goda vänner i Örebro senare så är vi tillbaks i ett regnigt 08-område och har i vanlig ordning inte den blekaste aning om vad vi ska hitta på, men det brukar ju lösa sig. Maken sa nyss att han sitter i soffan tills han får order om annat, haha. Så ska det låta...

Nu ska Theo sova middag (hoppas jag) sen hittar vi nog på nåt, kanske en promenad i björkskogen....Ha en fin dag!

Back after our little roadtrip. If you don´t know how to spend your vacation you could do as we did. Bring your country map, flip it around, ask yor spouse to close their eyes and point at the map and where the finger points that´s the city you are visiting;) Great fun!

No plans yet for the day but as ususal these things tend to work their selves out:) Have a great day!

fredag 23 juli 2010

car

We´re on the road again...i dag sticker vi iväg på en upptäcksfärd i Sverige, inte alltför många timmar bort men tillräckligt för att det ska kännas att man lämnar hemmaplan. Två hotellnätter blir det och jag hoppas att frukosten är super duper bra! Bad, shopping och lite kultur hoppas jag att vi hinner klämma in under helgen:).

Brooom, broooom nu drar vi, tuuuut tuuuut!

Today we are going on a little adventure in Sweden, we are not going very far but enough to feel that we are not at home. Two hotel nights and I do hope that the breakfast is very nice:). Have a great coming weekend!

torsdag 22 juli 2010


rock flower


Gaahhhh! I dag vill jag åka upp till Stockholm och shoppa lite inredningsgrejer, jag har fortsatt att chocka min stackars omgivning med att inte handla! Men nu är det ju nästan bara 1 vecka kvar så det är hög tid att sätta i gång...inte för att jag på förhand vet vad jag vill ha...

Så frulle nästa och sen shopping i Estocolmo:). Om jag får maken att agera taxi chaffis förstås:). Kram.

Today I want to do some interior shopping in Stockholm, since I haven´t done any shopping at all during my stay, everybody is in chock:). So I need to convince my hubby to drive me:). Take care out there!

onsdag 21 juli 2010

feel
En promenad i kvällsolen.

I dag onsdag är det mat som gäller för hela slanten, först lunch med svåger och svägerska med familj och till kvällen middag med makens kusin. Det sistnämde ser vi fram emot mycket då kusinens make är kock, No pressure...:). Det kanske är tur att det är mindre än 2 veckor kvar av semestern i Sverige, jag rullar snart fram snarare än går...hua!

Today the day is about food, first a lunch with relatives and later in the evening we are invited to dinner at my husbands cousins house, we look forward to it a lot since her husband is a chef;). No pressure there...

tisdag 20 juli 2010

summerfeet

Jag tror det blir en dag på stranden...Hoppas att ni har möjlighet att njuta av det fina vädret!

We´re going to the beach...I hope you are enjoying this lovely summer!

måndag 19 juli 2010

bebe

I natt sov Theo för första gången 6 timmar i sträck, vilken lycka! Så i dag kan jag inte klaga på sömnbrist i allafall:). Kanske en engångsföreteelse men jag hoppas på att hans sömnvanor har vänt och blivit längre, nån gång måste de ju ändras.

Ännu inga planer för dagen, lite svalare i dag, kallt tyckte mellansonen och satte på sig en tjock tröja, haha. Men det är ju faktiskt 23 grader så kallt är det ju inte, en normal svensk sommardag...äntligen!

Jo, jag ska söka lite på aktiviteter och mysiga städer i Sverige, trots att vi sa innan vi reste hit att vi inte ska bege oss ut på äventyr känner jag nu att jag vill se lite mer än bara närmsta omgivningen. Så om ni tycker att ni bor i en mysig stad, ge mig ett litet tips!
Njut av dagen!

Finally baby Theo slept for 6 hours straight this night, maybe just a lucky strike but I´m hoåing that his sleeping habit has changed to the better now:). I almost had a chock looking at the watch, wow 6 hours is that really true:).

Enjoy this day!

söndag 18 juli 2010

boat
Häromdagen tog vi färjan ut till Fjäderholmarna, soliga klippor, strålande sol och sura gamla gubbar som står i kiosken, precis som det ska va! Jag har aldrig satt min fot i skärgården och detta var ett första tafatt besök där, kanske hittar vi längre ut i skärgården en annan gång.

I dag är det exakt 2 veckor kvar av vår semester i Sverige och jag kan nog erkänna att det känns lite stressande, det är så viktigt för mig att jag laddar fullt med härliga minnen som jag kan leva på tills nästa sommar.

Nu ska jag haffa maken och höra vad vi ska göra i dag! Må solen skina på er:).

The other day we took a ferry out to the Swedish archipelago, Fjäderholmarna. It was my first visit there, but hopefully there will be more.

May the sun shine on you!

fredag 16 juli 2010

cat
En av stallets katter, så go och söt! Sonen 10 år ville att vi skulle köpa honom och flyga honom till Singapore...men han behövs i stallet förklarade vi:). Han jobbar där, mössfångare.

Nu ska vi dra ut till skärgården, trots att jag har bott i Stockholm hela mitt liv har jag aldrig varit i skärgården...skäms på mig! Jag hoppas att det är lika fint som jag tror:).
Soliga kramar till er!

A cat in the stable, so cute and friendly. Our son 10 years old wanted to buy him and bring him to Singapore:). But he works in the stable, we told him...
Sunshine hugs to you all!

torsdag 15 juli 2010

field

Sveriges natur är helt fantastisk, vilka vyer man bjuds på när man susar förbi motorvägar men kanske allra helst om man tar sig en avstickare på en grusväg! Det var allmän kisspaus för barnen i går och jag passade på att fota denna åker, så fin i sommarsolen.

Solen skiner även i dag, jag hade ställt in mig på regn så nu vet jag inte alls vad vi ska hitta på...inte för att jag hade planerat nåt för regndagen ändå, hehe. Kanske blir det stranden, hittade en sån fin häromdagen och precis i närheten, perfekt! Ha en fin dag i sommarsolen och bränn er inte:).

The nature here in Sweden is amazing, yesterday we saw this field and I just had to take a photo of it. Today another sunny day, and I was expacting rain...but I guess we are going to the beach to cool down:). Have a fab day!

onsdag 14 juli 2010

dricka

Tidigt i morse lämnade vi av dottern vid ett stall i närheten, sen tog övriga familjen oss hemåt men det tog flera timmar extra eftersom vi tog en helt annan väg, en mycket trevligare sådan än motorvägen. Resan hem bjöd på härlig natur, en god lunch och en tur med en färja.

Nu ska vi iväg till svågern för en middag så detta blir allt för i dag! Ha en härlig eftermiddag!

Another sunny day and we are enjoying life to the fullest. Today we took a trip on the countryside and it was so beautiful. Now I´m in a hurry we´re off to a BBQ. Take care!

tisdag 13 juli 2010

Way to much candy
Alldeles för mycket godis har det blivit denna sommar...mitt försvar inför mig själv får då bli att det måste jag få unna mig ett par veckor om året. Det är en av höjdpunkterna med att komma hem några veckor varje år, att få äta allt gott som vi har här i Sverige. Det komiska i det hela är att jag innan jag lämnade Singapore tänkte att jag skulle försöka komma i mina favvo jeans innan jag flög tillbaks..men nu får jag vara glad om jag kommer i mina mammajeans:).
Nåväl, jag tar tag i det där när vardagen sätter fart!

Way to much candy this summer, but it´s one of the highlights coming home every summer, to be able to eat all the things that I miss in Singapore. The funny thing is that I had an idea that I wanted to fit my favourite jeans before going back home, but now I´m lucky if I fit my mommy jeans:).
Well I will continue enjoying life here and deal with the effects later!

måndag 12 juli 2010

Still no rain...

Solen steker och det har inte regnat på evigheter! En lite otippad tropisk sommar är vad vi har just nu, och jag förstår att det känns härligt i hela kroppen:).

Nu när det är så fint väder funderar vi på att göra nåt som vi aldrig har gjort tidigare, inte ens tänkt på och det är att campa! Alla som känner mig (och maken för den delen) vet att vi inte är den "typiska" camparen och visst vi väljer ett bekvämt alternativ, husbil, men det gills väl också? Så i dag ska vi undersöka om vi kan hyra en husbil och kolla upp en schysst camping, så spännande! Vi campade mycket när jag var liten, men då var det först tält och sedan en risig husvagn som gällde och det känns lite mysigt retro att låta våra barn uppleva detsamma!

Ha en solig dag!

The sun is shining and we are having a tropical summer here in Sweden, no rain in ages:). We are planning for our vacation and there is a lot of things to consider, we are 4 people with 4 different wishes:). Maybe we are going camping,i`m not the typical camper but it would be fun for the kids!

Enjoy this sunny day!

söndag 11 juli 2010

summerlove

Det har kliat i fingrarna och huvudet är fullt av idéer så i går tog jag tag i saken och fotade litegrann. Har ännu fler tankar kring fotograferandet som jag hoppas att jag kommer att få utlopp för under sommaren i Sverige. En tanke jag har är att gå upp supertidigt en solig morgon och fota vid en strand och det borde inte vara så svårt då Theo vaknar vid femtiden...frågan är snarare om jag vågar mig ut själv haha. Tror knappast att jag kan lura ut dottern så tidigt på morgonen...beror förstås vad jag lockar med:).

Jag hoppas att ni har en underbar sommar!

I have been full of ideas regarding taking photos that I haven´t done anything with, but yesterday I finally did something about my longing for taking photos:). Hopefully I can fulfill more of my photography ideas while I´m here in Sweden.
Enjoy this wonderful Sunday!

lördag 10 juli 2010

ll

Solen skiner och sommarplaner börjar ta form, vem vet vad vi tokar hittar på! Ha en härlig dag.

Have a wonderful sunny day!

fredag 9 juli 2010

Trosa

Hej här kommer några foton från vår eftermiddag i Trosa för någon dag sedan. Och ni ser ju bauta glassen, sjukt stor var den, åt inte ens upp en tredjedel...smart. Lika smart var att äta en stor lunch innan mega glassen...Trosa är en stad jag absolut kan tänka mig att bosätta mig i efter vår utlandsflytt, så enormt charmig och lugn. Självklart mer action under sommaren, men vadå hur mycket gör man egentligen under vinterhalvåret...

Fredag och har ingen aning om vad vi ska hitta på...som vanligt då med andra ord! Ha en bra dag:)

Photos from our afternoon in Trosa the other day, do you see the huge ice cream? The biggest I have ever seen and I didn´t even eat half of it...

I wish you a great day!

torsdag 8 juli 2010

flower

Dagarna går i en rasande fart, och trots att vi inte gör upp några planer dagen innan så hittar vi alltid på nåt, ja förutom att skjutsa barnen fram och tillbaka till sina kompisar menar jag. Efter att ha gjort just det igår svängde vi förbi Trosa som är en underbar sommarstad. En god lunch på Trosa skärgårdskrog, trevligt sällskap och säkert världens största mjukglass till efterrätt!
Tänkte visa foton därifrån i morgon om jag får lite tid över, har inte fört över dem från kameran än...

Nu är det dags för frukost och väcka resten av familjen. Njut i solen!

Yesterday a great day with a nice summer lunch, the biggest ice cream in the world (well sort of anyway) lovely company and a entertaining game between Germany- Spain, what else can you ask for:).

onsdag 7 juli 2010

Resting

Det märks tydligt att Theo inte gillar sovmorgnar...varje morgon runt 5 tiden ja då är han som piggast och gladast. Och vem kan tappa tålamodet när leendena avlöser varandra som fotoblixtar? Men vad slår egentligen en solig och kylig sommarmorgon (detta är mitt sätt att försöka se det positiva i det hela).

Another early morning with baby Theo, he just doesn´t like to sleep:). But what can be better than a chilly and sunny summer morning:).

tisdag 6 juli 2010Jordgubbsplockning i går kväll, mums! Härligt solvarma äts de redan i landet, vem har tid att skölja dem först:). Solen skiner, barnen har egna planer så i dag blir det jag, gubben och lilla Theo.
Och hur det gick med shoppingen i går ska vi kanske låta vara osagt...varför kommer man alltid hem med grejer till barnen? Njut av solen!


Picking strawberries late last night, so yummie! The sun is shining, the kids has plans of their own so today it´s just me, my hubbie and baby Theo. Have a fab day!

måndag 5 juli 2010

Sunshine flower

Lite sämre väder i dag och vi passar på att göra lite shopping, alla är väldigt förvånade att jag på en vecka inte köpt en enda inredningsgrej och så kan vi ju inte ha det.

Nåväl dags att göra sig i ordning för dagens äventyr, må gott!

Today shoppingg is on the agenda, everybody is so surprised that I haven´t done any shopping for a week here in Sweden, and that is not acceptable, right? So now I´m off for todays adventures:). See you!

söndag 4 juli 2010

Sea view

Trots min förkylning så åkte vi till stranden i går, jag riskerade inte att förkylningen skulle bli försämrad så jag höll mig från att bada. Jag stod dock i vattnet en stund och när väl dommningen i fötterna avtagit så kunde man faktiskt tänka sig att ta sig ett dopp:).

I dag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, sonen ska hämtas hos en kompis och resten är ett oskrivet kapitel, vi får se vad dagen erbjuder! Ha en skön och förträffligt solig dag!

We went to the beach yesterday despite my flu. I didn´t swim it was way to cold and I don´t want my cold to get even worse. It was a nice day at the beach with family and friends, and I look forward to more of those days:).

Enjoy this glorius Sunday!

lördag 3 juli 2010

wonderful

Det är ju väldans märkligt att jag har gått och blivit förkyld...det började med feber för nån dag sedan och nu sitter jag och snörvlar så in i vassen. Det mest komiska är väl ändå att jag på fyra år i Singapore aldrig varit sjuk, och tre dagar in på ledigheten här blir jag dålig...vad kallar man det? Dålig planering kanske...

Nåväl, inget att deppa över, i dag ska vi ta oss till badstranden med en hel skara vuxna och barn, det ska bli härligt. Badtemperaturen lär väl knappast ha stigit till godkänd temperatur för min del men det kan ju vara kul att se de andra pina i sig i vattnet, hehe.

Nu blir det frukost med stora fluffiga frallor, mums!

It´s so strange but I have a cold, I haven´t been sick in Singapor the last four years but three days into my vacation here I got sick..what do you call that? Bad planning perhaps...

Anyway, today we are going to the beach, it´s not very likely that I will take a swim, it´s way to cold for me, but it´s nice going there anyway:) Enjoy this day!

fredag 2 juli 2010

Hej på er i sommarvärmen! Puh man borde ju vara van vid det här laget men icke...det finns ju ingenstans att ta vägen när det är så här varmt, hemma har vi ju air con att kyla ner oss med:) men inte ska jag klaga det är så härligt med sol och värme!

I dag har vi skjutsat dottern till kompisar på orten vi bodde på förut, svängt förbi min gamla mormor och hade turen att springa på en av mina bästa kompisar så nu ska vi smida planer på vad för kul vi ska hitta på.

Nu ska jag njuta av värmen denna soliga eftermiddag! Och grattis till alla er som går på semester i dag:).

Enjoying the summer life here in Sweden! I hope you all have a great Friday!

torsdag 1 juli 2010

Enjoying life

Vi har inte börjat tiden här med ett fullspäckat schema, vi har lite funderingar kring vad vi ska hitta på under vår tid i Sverige men inte kommit så väldans långt i planeringen. I går drog vi ner på stan och spanade in alla glassätande och soltörstande människor och minsann om det inte slank ner en mjukglass även i våra magar. Vi träffade även svärfar, svåger, kusinbarn och en kompis så det var rena gatufesten hemma hos mina föräldrar i går, hehe.

Visst är det skönt att inte ha alla veckor spikade men samtidigt kan jag bli lite rastlös av att bara vara hemma också, så jag ska nog ta tag i maken när han vaknar och snacka semesterplaner! Hoppas att ni har möjlighet att njuta av det fina vädret, kram!

Our vacation has started out slowly and with no plans, we have been discussing a bit what we will do during our weeks here but haven´t really decided on anything, and I can get a bit restless just being around the house...so my plan is to make some hints of what I want to do, husband just needs to wake up first:) I hope you are able to enjoy this part of summer! Hugs.