söndag 28 februari 2010

me
De allra sista fotona innan minneskortet var fullt slösade vi bort på mig...det blev väl typ 5 foton:). Efter att ha suttit, krälat och ålat efter bästa förmåga (som just nu inte behöver betyda nåt alls med tanke på magens storlek) i sanden för olika vinklar för porträttfotograferingen, så är baken min full med sand:). Som ni kanske redan lagt märke till, haha.

Maken har precis kommit från flyget från Vancouver, dags att ge lite av min tid till honom:).


The last photos before the memory card in the camera was full, we spent taking some photos of me. After crawling around in the sand for some new angles for the portrait shots, you can clearly see the sand on my trousers...very charming...not!
Enjoy this beautiful Sunday!

lördag 27 februari 2010

photo shoot


En något tröttare, saltdoftande och zebrarandig version av mig sitter äntligen i soffan och tittar igenom de foton jag tagit i dag. I ärlighetens namn var det ju inte särskilt smart att åka till en vit sandstrand när solen stog som högst på himlen, personen som fotograferas får kämpa enormt för att inte kisa...stackarn!

Jag är ju inte direkt van att fota porträtt, men övning ger väl även här färdighet kan jag tänka mig, detta är nåt jag vill göra oftare, det var så kul. Jag såg nog ut som en liten groda när jag kröp ihop längs strandkanten för att försöka mig på olika vinklar, men det bjuder jag på:).

Hoppas att er dag har börjat bra, här är klockan snart halv sju, lite mer redigerande av foton innan barnen och jag myser i sängen bland kuddar och mjuka täcken...och godis förstås! Kram.

I´m not used to takin portraits, this was my first one, it was so much fun! And something that I´d like to do more often if I could. But it wasn´t very clever of me going to the white beach during mid day, the sun is right in the eye of the model, but she struggled hard:).
A bit more editing on my photos, then me and the kids crawl into bed watching a movie! With the air-con on full blow...Hugs!
Hej hopp!
I dag har jag varit ute och fotograferat en ung donna ute på ön Sentosa. När jag kom hem och tagit 313 foton och skulle ladda över fanns det ingen plats på datorn...buhu. Rens, rens bland gamla filer och de foton som inte blev så bra eller dubletter, så nu har jag fått över fotona.
Kika gärna tillbaks lite senare, då jag ska bildredigera några foton nu så ni får se senare!

Kram!

fredag 26 februari 2010

Happy

Ikväll ser jag fram emot en myskväll med barnen, hoppas att de ser fram emot det lika mycket som jag...troligtvis inte, hehe...vanligtvis brukar de ta med kompisar hem efter skolan på fredagar, men nu när jag är solokvist vill jag gärna att de spenderar tid med lilla mamsen:).

Då de har lång dag med både internationella och svenska skolan på fredagar har jag gott om tid innan de kommer hem och ett sätt att slå ihjäl ett par timmar är att gå på ansiktsbehandling, så det ska jag göra i dag. Jag blir nog rätt seg efter det, men skulle verkligen behöva åka förbi IKEA och handla tunnbröd och ost till helgens frukostar, är så vansinnigt trött på rostbröd:).

Jag tänker överhuvudtaget inte kommentera gårdagens insats av hockeykillarna...:). Ha en fin fredag!

I´m looking forward to a relaxed evening with the kids, I just hope that they feel the same, that is not always the case:).
But first I´m off for a relaxing facial treatment at lunchtime and after that I´m ready for this weekend!

torsdag 25 februari 2010

walk on the beach
Uppe med tuppen var jag i morse, kladdkakan står i ugnen och så fort den är klar pyser jag iväg och fikar med tjejerna i Vänta barn-gruppen. Vi har alltid mycket att prata om, men det är mycket gravidsnack just nu med tanke på att vi alla ska föda inom de närmaste veckorna, det är liksom ofrånkomligt, haha.

Egentligen skulle vi ha träffats till lunch men eftersom det är Sverige-Slovakien i hockey så föreslog jag att vi ändrade till förmiddagsfika istället, att missa den matchen är uteslutet...sportnörd, javisst!
Vi kommer att vara ett gäng tjejer som förhoppningsvis hejar fram Sverige till en vinst i dag, heja heja!
Ska du se matchen?


I´m off for a coffee morning with some girlfriends that are also pregnant, and yes it´s a lot of pregnant talk at the moment...it can´t be helped:). Later we are watching Sweden-Slovakia in hocky, Go Sweden, Go!
Hugs!

onsdag 24 februari 2010

blommor

Kvällen i går spenderades på Brittiska klubben här i Singapore då SWEAs årsmöte gick av stapeln. Efter att ha suttit med i styrelsen under 3 olika ordföranden och av anledningen att jag inte kommer att vara lika aktiv i SWEA längre (pga den snart nyblivna familjemedlemmen) blev årsmötet den naturliga brytpunkten för min del. Under kvällen fick vi njuta av god indisk mat (vad annars under ett Bollywood tema?) och medryckande indisk dans, vilket drag!
Sen var det skönt kura ner sig i sängen vill jag lova:).

Kikar i almanackan och ser att förmiddagen är tom, senare i eftermiddag ska jag åka och heja när dottern spelar första fotbollsmatchen i skollaget och även i kväll är det en aktivitet om tonåringar som jag så gärna skulle vilja gå på, men då maken är bortrest och jag shakade rumpan i går (nåja) så är det där mamma-spöket där och hojtar i bakgrunden att jag borde vara hemma i kväll...vi får väl se om jag hittar nån off-knapp på det där spöket eller inte...

Må gott!

Yesterday evening spent at British Club here in Singapore where SWEA had their annual meeting, the theme was Bollywood so we enjoyed Indian food and some captivating Bollywood dancing.

First soccer game for the semester for our daughters school team is up later in the afternoon, I´m such a sport freak I won´t miss a game...I wish you a great day!

tisdag 23 februari 2010

Every day life
En farbrors vardag i Singapore.

I dag börjar jag ännu en ny kurs, närmare bestämt en Photoshop kurs. Och det ska verkligen bli super kul att lära sig de magiska hemligheterna som kan förbättra mina foton. Jag har läst på egen hand samt gjort en tutorial på "Moderskeppet" så lite koll har jag, men en fördjupning är klart uppskattad.
Jag har bunkrat upp med frågor som jag vet att kursledaren inte kommer att ta upp under kursens gång, men jag är ivrig att få svar på mina frågor, fniss.

Senare i kväll är det dags för SWEAs årsmöte, vi har Bollywood tema så det blir nog en toppenkväll! Skulle nog se rätt komiskt ut, jag med min runda mage, dansar magdans....näää, jag skonar nog resten av gänget från det, haha.

Ha en fin tisdag!

I´m soon off for my first Photoshop course, wich starts today, I cant wait to learn all the magic tricks to improve my photos. I have a load of question for the teacher already:).
On the photo above, an old man problably on his way home, I took it from the car window...
Enjoy this day!

måndag 22 februari 2010

Fingers in the cookie jar...

Jag är så avundsjuk på min man!
Det är inte ofta jag avundas min mans resor, men i dag flyger han till Vancouver! Kyla, snö och Olympiska spel, jag menar kan det bli bättre?

Visst, visst han ska dit på möten men tror säkert att han hinner klämma in lite OS också, om Sverige gör sitt jobb mot Finland i hockey i dag väntar kvartsfinal, tjoho! Som en annan får hoppas visas på tv här, av förståeliga skäl så visas det inte så mycket från vinter-OS...men som han då får uppleva på plats (om han får tag i biljetter förstås). Kan inte beskriva i ord vad jag skulle gett för den upplevelsen...

En väninna kommer över och kollar på matchen Sverige-Finland, blomförrådet ska fyllas på och frukt att mumsa på ska inhandlas (väninnan är inne i en träningsperiod, så en semla kunde jag inte fresta med). Efter matchen ska jag åka och titta på dotterns fobollsträning som drar igång i dag, sport hela dagen med andra ord...för mig att titta på menar jag. Må gott!

Today I envy my husband, he´s flying to Vancouver! Snow, low temperature and Winter Olympics, hello can it get better than that?
I´m glad that I can watch the Sweden-Finland game (hockey) on tv today, and if Sweden does what they are supposed to, it´s quarter final next for them...I keep my fingers crossed!
Have a great Monday!

söndag 21 februari 2010

flower flower in bottle
Sovmorgon och sedan när jag vaknat till liv så står frukosten serverad, kan dagen starta på ett bättre sätt?! Hela familjen drog sedan iväg och klippte sig, då jag enbart skulle klippa luggen (så jag kan se nåt igen) var jag ju klar efter 10 minuter, passade då på att få en pedikyr...en välbehövlig sådan:).

Ikväll ska vi ha myskväll med hemmagjorda hamburgare och sedan se Wallander filmen "Läckan", det ser jag fram emot. Lite godis slinker nog ner också kan jag tänka mig...
Hoppas att ni får en fin söndag!

A sleep in, then a served breakfast, is there really a better way to start a Sunday morning? The whole family went for a haircut, but since I´m just cutting my bang, I was soon ready and went for a relaxing pedicure...lovely.
I hope your Sunday is turning out well!

lördag 20 februari 2010

misse1misse2

Skulle man kunna gissa att denna lurviga lilla kisse med de oskuldsfulla blå ögonen alldeles nyss hade ett annat husdjur i munnen nämligen dotterns hamster, endast den lilla svansen stack ut...hjälp....i ren panik började jag klappa händerna, Misse gapade och ut sprang hamstern...ingen fattar hur det hela gått till, det är inget hål i buren. Kommer antagligen bli ett av oändligt många av historiens ouppklarade fall...

Njut av lördagen!

Our furry little friend, just now had our daughters hamster in his mouth, in pure panic I started clapping my hands, Misse opened his mouth and out ran the hamster...and nobody gets how he got hold of the hamster, since there is no opening in the cage...yet another case that will never be solved...
Enjoy your Saturday!

fredag 19 februari 2010

darling
Ett hjärta i sanden...

Satt en stund i går och funderade över mitt intresse gällande fotografering och hur jag ska gå vidare inom det. Det är så många saker jag vill lära mig, experimentera med och upptäcka att jag blir alldeles nipprig...vart ska jag börja någonstans? När varenda fiber i kroppen skriker att jag vill, vill, vill fota men inte får utlopp för det, ja då förvandlas inspiration till frustration istället.

Visst, till viss del är det ju bara upp till mig, det är väl bara att gå ut och knäppa några kort på blommor (har ju knappt gjort annat känns det som) eller på människor, kanske ni tänker...hur svårt kan det vara?
Så sant, så sant om man vill stå och stampa och inte utvecklas och inte heller följa hjärtats röst om vad jag egentligen vill fota...om jag nu ens vet det...ja ni ser hur förvirrad jag är *ler*.

Det kanske allra viktigaste som jag borde komma till insikt med är att jag inte ska jämföra mig med alla duktiga fotografer därute som har fotat i flera år, det är ju helt klart inte rimligt att jag skulle kunna hålla jämna steg med dem...bank, bank, banka in det i min tröga hjärna *fniss*.

Nåväl, antar att allting i livet har sina cycler och är något som enbart måste accepteras, dags att ta ett vidare kliv in i fotograferandets värld...på nåt sätt *ler*.

Önskar er en fin fredag!

I had some time yesterday to think what I want with my photographing, what is the next step for me? What direction should I take? There are so many things I want to experiment, deepen and develop and I´m so passionately fond of taking photos that it´s kinda loony *smiles*.

Well, I guess life has its cycles and is something entirely to accept, but now it´s time for me to take a wider step into the art of photographing...I just need to find out how...

Enjoy your Friday!

torsdag 18 februari 2010

tacosHot, hot, hot

En återkommande matfavorit i vår familj är tacos (förutom att vi i princip har startat helgen med att äta tacos varje fredag i flera år) så går vi gärna ut och äter på olika mexikanska restauranger. Till vår stora lycka har vi en dunderbra mexikanare alldeles runt hörnet och häromkvällen tog vi en kort promenad dit...maten är het, het, het men det passar ju till temperaturen då, för jag kollade temperaturen när vi kom hem från restaurangen....30 grader klockan 9 på kvällen...pust!

Nu ska jag iväg på sista kurstillfället i fotokursen, granskning av foton står på tapeten i dag. Jag sätter stort hopp till att jag kommer att lära mig nåt denna gång...till skillnad från tidigare tillfällen. Hoppas att ni inte har snöat in er allt för mycket, kram!

A food favourite in our family is tacos (the weekend often starts with us having tacos on Fridays) but besides that we also enjoy going to different Mexican restaurants. And lucky us, we have a super nice restaurant within walking distance from our house, and a few days ago we went there for some hot, hot, hot Fajitas.

I hope you will enjoy this glorius day!

onsdag 17 februari 2010

0252
baby shoes

I väntans tider....Tiden flyger fram och snart får vi träffa vår nya familjemedlem, vi längtar så! Vi har inte gone crazy och köpt för mycket bebisgrejer...bara det allra nödvändigaste *ler*. Det är ju inte så att vi har sparat bebiskläder från sist, det är ju trots allt 10 år sen.

I dag ska jag ut och ordna så att vi får ett nytt "green card", förstora några foton, boka en SWEA aktivitet samt lämna över 200 foton till fotoläraren för bedömning...gulp!

Ha det gott!

We are longing...we haven´t gone crazy buying a lot of new baby stuff, but it´s 10 years since our last baby so some new stuff had to be bought. The time is going so fast, soon very soon we are meeting a new family member *happy*.

tisdag 16 februari 2010

SINGAPORES WILDLIFE...

Giant ants Lonely ant

Om det vilda djurlivet i Singapore skulle vara begränsat till dessa jättemyror så skulle ingen vara gladare än jag...jag försöker att förtränga tanken på allt det riktiga djurlivet som finns runtomkring oss, att jag ännu inte stött på nån slingrig orm som inte ätit på ett par dagar ja det är jag rätt förvånad över...men rätt lättad förstås.

Alldeles strax ska vi iväg och köpa en skateboard till sonen, han har sin övningslokal i vardagsrummet, så vi tänkte att om han får en som passar hans längd och vikt bättre kan han gå till parken precis intill huset och öva istället. Eller så slutar det med att han tränar ännu mer i vardagsrummet...
Ha en fin tisdag!

Singapores wildlife is much more than these giant ants, but luckily I haven´t encountered any other wild animals like snakes or lizzards wich I´m quite happy about of course since I´m terrified of anything that crawls or have shorter legs than our cat...

I wish you the best of days!

måndag 15 februari 2010

orchids

Tog mig en lång sovmorgon i morse, jag är tydligen riktigt morgontrött (kan ju bero på att jag vaknar stup i kvarten och behöver besöka badrummet eller att jag blir väckt av att plutten i magen tror att han är en boxare) gubben min har gått från långa sovmorgnar till att ibland knalla upp vid 6-tiden....vilket för mig är helt märkligt om man inte behöver gå upp så tidigt finns det väl ingen anledning att chocka kroppen...

Ännu inga planer denna lediga dag, vi har snackat om att ta bilen upp till Kuala Lumpur och ta in en natt på hotell, men som sagt enbart planer än så länge, vi får se vad som händer!


After a long sleep in, we are discussing todays events, maybe we will take the car to Kuala Lumpur and spend a night at a nice hotel, but we haven´t asked the whole family yet. So we´ll just see what happends

söndag 14 februari 2010

VALENTINE´S DAYDet är inte bara Alla hjärtans dag här i Singapore utan även den kinesiska nyårsdagen. Efter att maken bjudit på en härlig frukost med nybakat bröd, färskpressad juice och varma croissanter (allting var format som hjärtan: vattenmelonen, gurkan, paprikan och de färska hallonen, han är verkligen romantikern hemma hos oss) åkte vi till IKEA för att köpa en spjälsäng, och wow vilket lyckodrag, vi var i princip ensamna på det stora varuhuset...söndagar är ju annars the big day för dem....så det var superskönt.

Efterhörande lunch ute på en för oss ny italiensk restaurang, sen hem och bara softa i soffan och kolla på en film hela familjen, perfekt!
Hoppas att ni får en fin dag!

A chilling Valentines day, breakfast in bed, a trip to IKEA, a lovely lunch at an italian restaurant and now a movie together with the family, wonderful! I wish you the best of days. Hugs!

lördag 13 februari 2010

skärgården

Svensk sommar när den är som vackrast. Inga ord behövs...Ta hand om Er!
When Sweden is at it´s best. Say no more...Enjoy your Saturday!

fredag 12 februari 2010

Singapore by night
Kvällsfotografering härom kvällen, det är en rätt mäktig känsla att se storstaden förändras från dagsljus till en dov nyans av svart. Allting upplevs som mjukare, hårda kanter rundas av i mörkret och skyskrapor som upplevs som enorma och fula dagtid blir färgglada riktmärken i natten.
De kulöra streck ni ser utmed vägarna är ljuslyktorna från bilarna (bilarna ska alltså inte synas) och detta åstadkommer man med ett stativ och lång slutartid.

Själva fotograferingsdelen på kursen är nu över, det enda som återstår av kursen är kritikdelen (som är nog så viktig, att man kan se kritiskt på sina foton så man upptäcker vad man kan förbättra). Tyvärr tycker jag inte att denna kurs har gett mig ytterligare kunskaper, jag tror säkert att andra som gått samma kurs kan ha en annan uppfattning, men för egen del är det inte mycket som jag tar med mig från kursen. Men, men man kan inte få allt här i livet, jag fortsätter väl läsa mina fototidningar och grottar ner mig i skärpedjup och slutartider på egen hand *skratt*.

I dag börjar en veckas skollov för barnen (var det inte jullov nyss?) för här ska det kinesiska nyåret firas med pompa och ståt...fast jag tycker mest det är härligt att få lite tid tillsammans med familjen igen!


A photography from the photo course this week. For those who doesn´t know this, the colourful stripes on the road is actually headlights from the cars (the cars is not supposed to be seen) and you achieve that with a tripod and long shutter speed.


Today a one week holiday for the kiddos starts, the Chinese New Year is being celebrated here in Singapore, and personally I´m happy for the opportunity to spend some time with the family. Enjoy your Friday!

torsdag 11 februari 2010


Floating beautyWaterdrops

Nu är hela familjen samlad igen, en del av den har numera betydligt mer klädesplagg än för några dagar sedan (kan meddela att det ser ut som ett bombnedslag här hemma just nu, kläder, skor, resväskor, smink allt i en salig röra). Det verkar onekligen ha varit en härlig shoppingresa dottern haft med sin pappa...
En positiv effekt av resan är att de har fått spendera tid tillsammans bara de två, vilket jag tror är nyttigt ibland. Hon har fullt sjå med läxor, aktiviteter och inte minst vänner, så det är inte lätt att få tid tillsammans med den unga damen inte, men då får man ta till nya knep *ler*.

Nu ska jag försöka plöja mig igenom vardagsrummet, som har blivit en hinderbana av allehanda nyinköpta saker, dags för frulle *ler*. Kram!

The whole family is back together again, after hubby and daughter spendt a few days in China. Some of the family members now have a lot more clothes than before and by the look of things (the house is a mess, bags, shoes, clothes, suitcases everywhere) our daughter have had a lovely shopping mood the last couple of days *smiles*.

One positive thing about this trip is that father and daughter have had the chance to spend some time together, her life is occupied with school, homework, activities and friends, so it´s not easy for us to have some time alone with her, but then you have to think of new ways *smiles*.
Now it´s time for breakfast, have a great day!

onsdag 10 februari 2010Igår blev det ett besök på IKEA, köksskåpen ekade tomma på svenska delikatesser som kexchoklad, hushållsost och tunnbröd. Jag blir så glad när jag parkerar bilen i IKEA garaget och möts av tonerna av ABBAs "Dancing Queen" och när man fullastad med tunga påsar traskar tillbaks till bilen vad hör man då om inte "Voulez vouz, aha...trallala....då smyger leendet fram var så säker...men jag sansar mig när jag möter andra medmänniskor, vad går hon där och flinar åt tänker de säkert, de kan ju få för sig att man är helt koko i kolan, haha.

I natt kommer maken och dottern hem från Kina, fick rapporter om att hon köpt massor av kläder på Silkmarket. "Åh, vad kul" tänkte jag, tills hon talade om vad hon köpt: vinterjacka och vinterskor....känns ju fullt logiskt när det är 35 grader varmt här...nåväl det ska bli skönt att få hem dem.

Ha en fin dag!

A visit to IKEA yesterday, a visit there always makes me happy, especially when I park the car and hear ABBAs "Dancing queen" from the loud speakers:). Shopping mood just kicks in, haha. Tonight my daughter (see photo above) and husband comes back from China, it´s gonna be interesting to see what they have bougt at Silkmarket...Hugs!

tisdag 9 februari 2010

brownie
Jamen okej då, ett litet sug kanske jag har...

Ett förtydligande kanske är på sin plats efter gårdagens inlägg, eller vad tycker ni? Jag kan meddela att ingen har missat något för jag gick ut med detta för första gången i går, även om vissa uppmärksamma redan före jul gissade att jag kanske var gravid efter att ha sett detta foto av mig från jullunchen
(klantigt av mig, såg det först när jag publicerat det på bloggen, man blir lite hemmablind).

Jag är i V. 28, en bra bit in i graviditeten alltså, beräknat förlossningsdatum är den 10 maj, men jag kommer sannolikt bli igångsatt i slutet av april, av den enkla anledningen att vår senaste familjemedlem beslöt sig för att komma till världen i ett huj, vi hann aldrig till sjukhus...till råga på allt var det midsommarafton så ambulanspersonalen hade annat att göra än att förlösa bebisar, maken fick agera barnmorska, hej och hå...hur kul det än är att ha en annorlunda förlossningshistoria att berätta så är det inget jag vill gå igenom igen, nej tack. Denna gång ska det förlösas barn under kontrollerade former:).

Vi båda mår bra och jag har inte haft nåt sug efter några konstigheter som typ metall eller känt mig sugen att tugga björkved, inte heller har jag humörsvängningar (tur att detta är min blogg så jag kan skriva vad jag vill, haha) jag är helt som vanligt, fast något mera framtung:).

Tack snälla för alla grattis hälsningar, blir så glad och det betyder mycket för mig, tusen tack!


Maybe some clarification regarding yesterdays post, yes I am pregnant! I´m in week 28, so not that many weeks left. Both me and the baby is fine, and I´m enjoying being pregnant for the absolutely last time:). It also feels exciting having a baby in another country, I am sure we both will be good taken care of!


måndag 8 februari 2010

söndag 7 februari 2010


After the wind...

Flytande smycken i zinkkaret...det är lugnande för kropp och själ att omge sig med nån form av vatten och en lyx man ofta tar för given är möjligheten att faktiskt kunna dricka färskt och rent kranvatten...nåt att tänka på.


I dag är det bara jag och sonen hemma, dottern och maken sitter på flyget till Kina, en miljard kineser och så min blonda dotter...hua! Lämna henne inte ensam, var min uppmaning till maken innan han for i morse. Jag tror det krävs lite mer än enbart vatten för att lugna mina mammanerver denna vecka...

Önskar Er en härlig söndag!

vind2


Photos from my garden, after the wind blew some flowers into my zink pot, water is so relaxing for the mind and soul...
Enjoy your Sunday!


lördag 6 februari 2010

Beauty

Lördag morgon och vi ska iväg och titta på sonens fotbollsträning alldeles strax, precis som vanligt innan vi kommer iväg så är det febril aktivitet här hemma, det letas fotbollsstrumpor och vattenflaskor och sen är det nåt annat som saknas...puh! Tur att man har arbetat upp stressnerverna...

Resten av dagen hoppas jag att hela familjen kan spendera tillsammans (dottern vaknar lagom tills det att vi kommer hem från träningen vid halv 12-tiden...dessa tonåringar...) för i morgon flyger nämligen maken och dottern till Kina ett par dagar, så i dag vill jag att vi alla är tillsammans.
I wish you a great weekend with lots of love, fun things to do and free time to spend as you like. Hugs!

fredag 5 februari 2010

chinatown


Igår begav vi oss till China Town, som kryllade av liv, människor och rökelse...host, host. Det som fototillfället gick ut på denna gång var att fota porträtt ståendes framför olika mönster, ex. en färgrik dörr. Jag tyckte väl att kursen igår var sådär, min personliga åsikt när jag fotar porträtt är att jag vill ha en neutral bakgrund och jag hade önskat mer info gällande vad att tänka på när man fotar porträtt istället för att leta efter olika mönster...men, men vi har alla olika inriktningar...

Nåväl, idag är det fika på stan och jag ringde restaurangen och förberedde dem på att nu kommer fikasugna svenskor igen så "var redo"! På eftermiddagen ska jag ta emot barn på svenska skolan, och jag ser redan nu fram emot en myskväll med barnen. Trots att jag själv inte arbetar här, så är jag lika glad när det är fredag ändå, för jag vet att barnen tycker att det är skönt med helg! När de är glada så är jag glad...

Ha en fin fredag!


Photos from yesterdays photography course in China town. Singapore is preparing for Lunar New Year so China town was full of life and incense..

I wish you a great Friday!

torsdag 4 februari 2010Love

I dag ska vi fota i China Town, vilket borde kunna ge en hel del spännande foton som jag vanligtvis inte brukar ta. Jag är nog lite svensk i mitt fotande, jag menar att i Sverige skulle jag aldrig fota en främmande människa utan att be om lov till exempel, medans här i Asien verkar det helt ok att trycka upp kameran i nåns fejja utan att det ens framkallar en reaktion...

Men i dag ska jag utmana mig själv och inte be om lov utan fånga vardagslivet i ett för mig främmande kvarter. Vi får väl se om jag kan släppa på de inbyggda svensk reflexerna...
Må gott!

Today I´m off taking photos in China Town, wich hopefully results in me taking some new interesting photos, preferrebly of people. Here in Asia it´s also OK to take photos of unknown people without asking (big difference comparing to Sweden) so I better take advantage of that now, and if it doesn´t work out I hide behind my photography teacher *laughs* .

onsdag 3 februari 2010

VICTORIAS SECRET

Victoria Secrets slogan "Life is pink" är superhärlig och är jag, och nu har den första butiken i Singapore slagit upp portarna. Det var lite lustigt när vi var där för butiken ligger i ett nyöppnat shopping center ute på Sentosa Island och i alla andra butiker i shoppincentret så var personalen helt sysslolösa, och såg sådär lagom roade ut, medans det var full ruljans i VS´s butiken. Det var som om halva Singapore gått utan underkläder i flera månader...

Köpte som vanligt inget till mig själv (är det en mors lott här i livet?) utan det blev lite nytt till dottern, men väldigt "barnvänligt" det fanns en hel del genomskinligt om jag säger så...men det får hon köpa när hon fyllt 18, har jag sagt, fniss, väldigt populärt....not!

Nu ska jag äta frukost och sen vidare ut på nya äventyr, kram på er!

Victoria Secret has opened it´s first boutique here in Singapore, and it was quite funny, because in all the other stores in the new built shopping center the personel had no customers and looked really bored, but in VS´s store it was really hectic....have all the women in Singapore been walking around with no underwear for months...it makes me wonder, hihi

As usual I didn´t buy anything for myself (a mothers sacrifice?) instead our daughter got some new, childfriendly underwear....the lazy kind of thing, she gets to buy when shes´s 18, I´ve told her...

Hugs!

tisdag 2 februari 2010

Himmelskt goda

Baking cookies


Så jäkla kul att göra ingenting igår var det ju faktiskt inte...Jag blir lätt rastlös om jag inte har några planer för dagen, och det kan kännas som ytterligare en dag bara har passerat, men dagen blir ju vad man gör den till, det är bara upp till en själv...
Så istället för att bara sitta och ha tråkigt, bakade jag kolakakor från Leilas bakbok, de är fantastiskt goda och har en förmåga att försvinna märkligt snabbt...

Ha en magiskt bra dag!

Yesterday I did some baking, the cookies are heavenly delicious! But they vanish quickly....:)
Have a glorius day!

måndag 1 februari 2010

Wakeboarding in SingaporeWakeboards
Söndagen här i Singapore kan sammanfattas med tre korta ord: sol, strand och vatten. Barnen prövade på wakeboarding på nya Wavehouse och det lär bli fler besök för de tyckte att det var toppenkul! Efter 2 timmars övande, blev det ett dopp i havet och sedan avslutades dagen med en god lunch på stranden...en härlig söndag med andra ord.

Min dag i dag är rätt lugn, jag ska iväg på en ansiktsbehandling nu på förmiddagen (hmmm, undrar om jag kommer att somna igen...) sen verkar det ju dumt att hitta på för många grejer, man ska väl ta det lugnt har jag hört efter spabesök...:)
Ha en fin dag!

Photos from our Sunday at the beach. It was great fun, the kids tried wakeboarding and we enjoyed a nice lunch at the beach after, a great and lazy Sunday, just the way I like it!
Have a great day!