måndag 31 maj 2010

breakfast

I dag var dagen då jag skulle börja leva mer hälsosamt. MEN jag vet ärligt talat inte om jag orkar ta tag i den biten just nu, hjälp jag är ju glad om jag får i mig nåt i matväg överhuvudtaget under dagen med en bebis som ofta får för sig att inte sova annat än i min famn och i väldigt korta perioder också för den delen. Och när det känns som om jag ibland befinner mig i halvdvala är det nog inte läge att ta tag i en sån omställning...nää det får nog vänta tills efter sommaren:).

Känner ni att ni lever hälsosamt så här inför beach 2010?

Today was the day when I was supposed to start live a more healthy way of life, but quite honestly I don´t think that I have the right motivation for that with a baby that doesn´t sleep if not in my arms and at very short periods of time as well. No, it better wait until after summer:).

So, are you up for beach 2010 or not?

söndag 30 maj 2010

Thirty five days

I trettiofem dagar har du funnits hos oss. I trettiofem dagar har vi nyfiket lärt känna dig. I trettiofem dagar har vi vyssjat dig till sömns. I trettiofem dagar har vi älskat dig.

For thirty five days you have been with us. For thirty five days we have gotten to know you. For thirty five days we have loved you.

lördag 29 maj 2010

summer

Tidig lördagmorgon här och jag överdriver inte det minsta kan jag meddela, har varit uppe sen klockan 5 och tänker att ni fortfarande är inne på fredagen, hela 6 timmars skillnad är det mellan oss...konstigt nog är jag rätt pigg men det är väl för att jag fått sova i hela 5 timmar i natt, visserligen inte i streck men ändå, tjoho! Det kanske inte låter så mycket för er som inte är inne i bebistiden, men för mig känns det som en evighet...

Det enda vi har planerat för i dag är sonens fotbollsträning direkt efter frukost, har insett att det inte är så stor vits med att göra upp planer nu för tiden, då de sällan hålls...mitt nya motto är " ta dagen som den kommer", hehe.

Nähä, nu ska jag se om herr lillprins behagar att inta sovposition igen...gäsp...Ha en kul lördag!

Early Saturday morning, I´ve been up since 5 this morning...our little prince decided that he wasn´t tired anymore! But no matter how insanely it sounds I´m not that tired but I guess that´s because I had 5 hours of sleep tonight, not in a row but hey, it´s a big improvement from before:).

Soccer training for our son today, he is convinced that he will play for Manchester United when he´s grown up, so he better practise, right? Have a great Saturday!

fredag 28 maj 2010

Sentosa Beach, Singapore

Hej fredag! Idag är barnen lyckliga för de är lediga från skolan, det är nämligen Buddhas födelsedag i dag, det är intressant att bo i ett mångkulturellt samhälle där de största religionerna är buddhismen, islam, hinduism och kristendomen. Det blir många "röda dagar" under ett år:). Men det som är mest imponerande är att folk här respekterar varandras olikheter och religioner och lever i samspel med varandra. Där har vi övriga verkligen nåt att lära!

En ledig dag som denna är det många som tar sig ut till stranden och njuter av solen och sin lediga dag! Själv känner jag mest för att hålla mig inne i ett air-con rum och invänta dottern som just är på Sentosa beach med några vänner, hoppas hon kom ihåg solskyddskrämen...

Jahapp, nu är det dags för mat för Theo...hur mycket kan en sån här liten person äta egentligen...? Ha en fin fredag!

A public holiday today and the kids are off school, do I need to say that they are happy about that? A day like this many head off to the beach to enjoy a swim and hanging out with their friends. Personally I rather stay inside enjoying the air con...

Have a fab Friday!

torsdag 27 maj 2010

kladdkaka

Till gårdagens möte hemma hos mig bakade jag en kladdkaka och självklart måste jag ha lite fluffig grädde också:). Gott godis är en bristvara här och jag är den förste att erkänna att jag är en riktig gottegris så då blir det till att baka istället. Vet inte riktigt hur det har blivit så, men nästan varje kväll efter middagen myser vi i soffan och äter nåt gott, att bara äta godis på lördagar har vi förkastat för länge sen, hehe.
Jag sms:a precis till maken som är på väg hem från Malaysia att han skulle köpa tuggummin och godis till oss, tuggummin säljs inte här i Singapore och godiset verkar vara godare på andra sidan gränsen:).

Nu sover äntligen Theo, det här snacket om att man snabbt lär sig sin bebis signaler dvs när han skriker för att han är hungrig, vill ha ömhet osv, det är bara blaha blaha eller också är det jag som är ovanligt trögfattad...så är det nog.

Nu ska jag kura ihop mig tillsammans med Theo i sängen och vila lite, mysigt!

For yesterdays meeting a made a chocolate cake, there is not much candy here in Singapore that I like so instead I bake. But my husband is on his way home from Malaysia and I just sms him to buy chewing gum (they don´t sell it here) and if he find some candy. Almost every evening after dinner, we cuddle up in the sofa and eat something sweet, I don´t really know what happend to only eating candy on Saturdays...

Now finally baby Theo is sleeping, it looks so peaceful so I´m gonna join him, best time of the day!

onsdag 26 maj 2010

jjj

Nu har vi äntligen bestämt oss för att resa hem till sommaren. Vi har länge varit osäkra på om vi ville flyga så långt med Theo, och jag tänker då inte på att han kanske skriker och stör andra passagerare utan det är ju en viss risk att flyga för så små barn, vi har pratat med många barnläkare och som vanligt får man olika besked av alla, men lillkillen är fullt frisk och vi kommer att flyga halva sträckan och mellanlanda i Doha, vilket kan bli spännande!

Så nu vill vi ju boka biljetter så fort vi kan, men Theo har varken person nummer eller pass så vi får nog snällt invänta det. Men kanske nästa vecka...

Nu ska jag vara jobbig mamma och tjata på min son att han ska göra sin läxa, sen ikväll blir det myskväll, det är bara jag och killarna hemma, jag hade tänkt vi skulle se sista avsnitten av "Kommisarie Winter", om jag nu lyckas trixa med tv-n förstås...Tjingeling!

We have finally decided to go to Sweden this summer, we were a bit concerned flying for so many hours with a baby, but after talking with several pediatricians and the fact that we will do a stop over in Doha, we have made up our mind!

I now have to be a very annoying mom, telling my son that he needs to do his homework, later this evening we are popping some popcorn and watch a movie, great stuff! Hugs to you.

tisdag 25 maj 2010

Photo shooting from the car

Så här kan det se ut när jag är ute och fotograferar, haha, eller som i detta fall då jag kör och dottern fotar. Byggnaden ni ser här är Raffles hotel och jag kommer ihåg att jag körde så sakta att jag hade en hel kolonn med bilar bakom mig, oups! Men vad gör man inte för konsten....eller nåt sånt:). Det är tur att man har en sån snäll dotter som ställer upp på alla tokigheter jag hittar på...
Nu ska jag läsa ett kontraktsförslag från en restaurang och senare i eftermiddag blir det fotbollsträning för sonen, hoppas ni får en härlig dag!

Taking photos from the car or in this case my daughter is helping me with that, in this photo we are passing Raffles hotel.
Now I am gonna read a proposal from a restaurant and later soccer practise for our son. Have a great day!

måndag 24 maj 2010

kk

Denna fina tavla fick vi i samband med Theos födelse, jag tycker att den är så fin! Väninnan köpte den när hon var i Sverige i julas, så hon var ute i god tid kan man säga:). Vi har även fått paket från Sverige med hälsning till nya familjemedlemmen samt bebiskläder från vänner här och det betyder mycket när vi bor så långt hemifrån kan jag säga!

Nu ligger Theo och är inte alls nöjd med tillvaron, så detta får bli allt för i dag:). Kram på Er!

A gift from a friend that we got when Theo was born it says "Miracle" and that is what he is, and I just love it. The shortest post in the history of time today, Theo is not happy at the moment, so I better give him some attention:). Have a great one!

söndag 23 maj 2010


floating

Godmorgon! Nu för tiden är jag uppe med tuppen, tilläggas bör att det är helt ofrivilligt, jag har en liten kille som tycker vi har sovit klart vid 5-tiden på morgonen så det är bara att masa sig upp! Gäsp...

Sista dagen på helgen och vi har inte riktigt planerat dagen ännu, förutom att dottern ska iväg på en kompis konfirmation, så henne lär vi ju inte se röken av på hela dagen. Vi andra ska eventuellt äta frukost ute och jag tyckte jag hörde nåt om att åka go-cart...not me kan jag ju säga på en gång, det går alldeles för fort och är sjukt varmt under hjälmen, hehe!
Vad har ni för planer för dagen? Hoppas vårsolen skiner på er, kram!

No plans yet for this last day of the weekend, problably we´re eating breakfast out and I think I heard something about driving some go-cart....well not me, I can tell you that much...it´s too hot with that helmet on, hehe. What are your plans for this Spring day?
I wish you the best of days!

lördag 22 maj 2010

lunch

I dag är det skolavslutning i svenska skolan. Första milstolpen till ett långt sommarlov, nu är det bara 2 veckor kvar i den internationella skolan och jag förstår att barnen börjar längta! Jag får förbereda ett par näsdukar till i dag, jag är enormt blödig när det gäller avslutningar, stämmningen, alla finklädda barn och att se glädjen i deras ögon, ja det får iallafall mig att fälla några tårar...jag brukar försöka blinka bort dem och tänka på annat men det är inte alltid det fungerar:).

Det blev allt lite shopping i går och vi ska fortsätta sätta sprätt på pengarna i dag, och nu ska dottern haka på och då lär ju stålarna rulla, hehe. Jag var riktigt på G i går när vi väl hittade lite kläder till mig och jag ser nu att mammkläderna som jag haft i 7 månader börjar sitta lite väl löst, så det var faktiskt riktigt roligt att shoppa, tänka sig...

Shoppingturen avslutades med lunch på restaurang "Mad for garlic" och hmmm, det var mycket vitlök i maten...gott! Ha en fab day!

It was actually fun shopping yesterday, finally I realized that the Mommy outfit that I´ve been wearing the last 7 months isn´t that flattering anymore:). So the shopping will continue today, and our daughter will tag along, so let the money roll:).
Enjoy this fantastic Saturday!

fredag 21 maj 2010

skor
Snälla maken har shoppat till mig/ Husband has been shopping for me
I går maraton tittade vi på serien "Solsidan" den är ju så fantastiskt rolig! Och det är ju inte utan att man tittar lite extra på vad Josephine Bournebush har på sig i serien, förutom att hon är slående vacker i sig så klär hon sig ju väldans snyggt också. Jag som är en riktig mys-braller
tjej måste erkänna att t o m jag blev lite peppad att köpa lite nya kläder...kors i taket!

Kläder för mig är nåt man måste ha för att inte knalla omkring naken på gatorna och skrämma folk, det riktiga intresset att shoppa finns helt enkelt inte. Bökigt att prova kläder i hytterna, av och på med kläder för att inse att de ändå inte passar...nä det klarar jag mig utan! Maken min, som är min totala motsats gällande detta, brukar få dra mig ut på stan för att förnya garderoben min, sad but true. Men som sagt, känner mig lite inspirerad nu att köpa lite nya sommarkläder, men den känslan kanske förbyts när jag väl står i provhytten, haha.

Nåväl, shopping på schemat till helgen men i dag måste jag köpa avslutningspresent till sonens svenska lärare och kolla att barnen har snygga kläder till Svenska skolavslutningen i morgon. Och ja just det, ska iväg en sväng till barnläkaren för att väga lilleman också. Men sen väntar helgen, tjoho! Ha en härlig vårdag!


Clothes for me is something you must have in order not to march around naked in the streets and frighten people, I don´t like shopping for clothes!

My husband, who is my total opposite in this matter, is the one making sure I actually have clothes to put on:). But now I´m feeling a bit inspired to buy some new gorgeous summer clothes, but that feeling may transform once I´m in the fitting room, haha.

Well, shopping is on the agenda for the weekend! What are your plans?
Have a great day!

torsdag 20 maj 2010

theo
Vardagen numera är rätt så enformig och mina inlägg börjar kännas riktigt futtiga...jag menar hur kul är det att läsa om min totala sömnbrist och obefintliga äventyr utanför huset, hehe. Jag tycker ändå att jag har kommit ur den första veckans "bubbla" och känner mig som vanligt om ni förstår hur jag menar. Med de första två barnen tog det nog mig ett par månader att släppa in andra saker i mitt liv, men denna gång känns allting så mycket lättare av någon anledning. Jag har inte analyserat klart varför jag känner så, men som jag ser det är det ju bara positivt!

Min man älskar Tosca-kaka och för att jag älskar honom så mycket ska jag nu ge mig på att baka....hoppas att lillskrutten bestämmer sig för att sova sig igenom hela bakprocessen...:).

My life these days involves pretty much baby Theo, and here are some photos of my precious baby! I hope you will have a wonderful day. Hugs to you all!

onsdag 19 maj 2010

lycka

Onsdag eftermiddag och ännu en fika är avklarad, eller jag mumsade på kanelbullar men mitt besök var ståndaktig och höll sig till en kopp kaffe, hehe. Theo visade sig från sin allra bästa sida under mitt besök, först åt han och sen låg han nöjd och kikade på omvärlden. Och kan ni tänka er att jag i dag hade jag lyckan att få svenska tidningar, det var en varierad samling både hälsotidningar och inredningstidningar, lovely!

Ännu ett par timmar innan barnen kommer hem från sin Taekwando träning och vi ska äta sen middag, så skönt att inte ha några fler planer för dagen!

Happines is in your hands (is the quote in my hands)
I just had a fika (swedish word for cookies and a coffee) with a friend, it´s been a lot of that lately. And today I received some Swedish magazines and that is pure happines!
Enjoy your day!

tisdag 18 maj 2010

feet

Gäääsp! Denna morgon är jag tröttare än tröttast...lilleman tyckte inte alls att vi skulle sova i natt, så jag har väl skrapat ihop en 3 timmars sömn, nu gick jag ner till undervåningen och hoppas att han snart känner sig sömnig men just nu ligger han och tittar på Pippi dockan...nåväl jag får vara glad att han inte skriker sig igenom nätterna, alltid något...

Annars i dag händer inte så mycket, jag ska skrapa bort ett ton lera från barnvagnen, fotbollsplanen i helgen var som en stor leråker och såg igår att det fortfarande satt kvar en del på hjulen och efter lunch kommer en väninna hit och fikar och ja just det, fotbollsträning för sonen också icke att förglömma!
Hittar ni på nåt skoj denna tisdag?

Nähä, kanske ska jag passa på att äta frukost för att sen hoppas att junior sover hela förmiddagen....I wish:). Kram på Er!

I´m up early this morning, or maybe I should say that I yet has gone to sleep, baby boy Theo didn´t like the idea of sleeping at all this night so now I went down stairs and maybe that will make him tired...well well at least he´s not screaming all night trough, that´s always something...


A friend is coming over later so hopefully I will have some hours of rest until then, and later on I will bake a chocolate cake for us to enjoy after lunch:). Do you have any plans for today?

Have a fantastic day!

måndag 17 maj 2010

roses1

Helgen har som vanligt gått oerhört fort och just denna helg har ju gått i fotbollens tecken som jag nämnt tidigare. Faktiskt gick det så bra för sonens fotbollslag att de vann sin årskull och fick motta guldmedaljer i går eftermiddag, sonen var mäkta stolt och så även vi föräldrar förstås! Just detta kan jag sakna med Sverige, alla dessa helger man åkte på innebandy cuper och fotbollsturneringar med laget, men just när jag var inne i det kanske det ibland kändes tufft att så många helger var uppbokade men när jag tänker tillbaks var det ju rackarns kul också!

I dag har jag varit på fika med mammagruppen, morotskaka och en massa annat gott bjöds det på, kakmonster som jag är så var det ju helt i min smak:).

Theo skrek som en galning på vägen hem och det verkar ha tagit musten ur honom för nu för en gångs skull somna han utan att äta...och för första gången ligger han i sin spjälsäng, hehe, han sover annars hos mig i sängen.....det är ju så mysigt!

Nu ska jag ta nåt att äta innan lilleman får för sig att vakna, må gott!

Another weekend has gone by, and it´s been all about soccer this time. Our sons team actually played so well so they won the gold medal in their age group, he was mighty proud, and his parents also of course!

I´ve been having some coffe and a nice carrot cake as well, and baby Theo screamed all the way home, so now he´s exhausted and for the first time he´s sleeping in his crib:). What can I say, I like having him close to me at night:).
Have a great day!

söndag 16 maj 2010

like mother like daughter

Helgen har som jag förutspådde enbart handlat om fotboll för vår del, sonen spelar i en fotbollsturnering hela helgen. Tanken i går var att jag och maken skulle se en match och sen åka hem och tillbaks till turneringen lite senare, men av någon anledning stannade vi kvar hela dagen, utan solskyddskräm...så nu är vi löjligt nära att se ut som två vandrande polkagrisar...att man aldrig lär sig!

Nåväl, det är tidig morgon här och vi ska bara äta frukost och sen dra iväg till turneringen igen, med solskydd denna gång, hehe!

Ha en fantastiskt fin vårdag!

We are spending this weekend at the soccer field, our son is participating in a soccer tournament and yesterday we spent the whole day watching him play, and we are soon off for this days games soon! Just some breakfast before we go:).

Enjoy this day!

fredag 14 maj 2010

snack
Återigen en härlig fredag och en lång helg att se fram emot! Sonen har fotbollsturnerning både lördag och söndag så mycket annat än det lär det inte bli den här helgen, och vad dottern hittar på är ständigt en överraskning:).

I dag har jag varit på en efterkontroll efter förlossningen och oh boy vad läkarna kan suga ur en stålar, blir så trött...och kontrollen var så larvigt onödig så det var inte klokt, den riktiga kontrollen ska göras om 6 veckor, vad det här var för kontroll har jag inte en aning om...suck!

Nåväl, nu ska jag ge Theo lite "käk" och lunch för egen del, fantasin är på farligt lågvatten så det kanske bara blir en smörgås....igen:). Till kvällens mys blir det nege...nej chokladbollar, yummie!
Ha en fin fredag!

Oh lovely Friday is here again! The only plan for this weekend is our sons soccer tournament both Saturday and Sunday, go go go!

For this evening snack I´m making chocolat balls, they are so yummie, you wouldn´t believe it:). Have a great weekend ahead!

torsdag 13 maj 2010

bak

Nybakade bullar blev det i går...yummie så gott! De är som allra godast precis uttagna ur ugnen tillsammans med ett glas kall mjölk! Jag försöker alltid ha bullar hemma, de är perfekta som mellanmål när barnen trillar in från skolan, de har en rykande åtgång bara...

Dagen har varit lugn, efter en sömnlös natt är det skönt att inte ha nåt inbokat, det mest spännande som hänt är att Pest control har varit här och utplånat några mygg hehe.

Må gott!

Yesterdays baking, cinnamon rolls, so yummie! Perfect as a snack when the kids come back from school. Nothing much happens today, I`m just enjoying being home:). Take care!

onsdag 12 maj 2010

Tiny

Morning! Sovit gott? Jag har ingen aning om jag har sovit bra eller inte, haha, försökte i natt att få Theo att somna om av sig självt och inte i min famn och det gick väl sådär...det tog ju avsevärt längre tid, men kanske är värt det i förlängningen. Men mitt i natten när man inte vill annat än att sova känns det lite tufft...

Nåväl, tänkte hugga in på frukosten nu och sen försöka mig på en promenad i parken. Senare i eftermiddag får vi besök så kanske ska jag baka nåt, en Toscakaka kanske...mums!
Ha en fantastisk dag allihop!

Good morning, I hope you have slept well! I´m not sure if I did or not, I tried to put Theo to sleep without being in my arms, and it went ok I guess...just took a bit longer for him to fall aslepp. But I guess that it´s worth it in the long run:).

Breakfast, a walk in the park and then home for some Theo rest and oh yes we are having a visitor later today, so I better bake something....

Have a fantastic day!

tisdag 11 maj 2010

flower

Har du några planer för dagen? frågar maken sin komaliknande fru innan han for iväg till jobbet. -"Ja, jag tänkte gå till Cold Storage", svarade jag. Nuförtiden slår man inte direkt på stora trumman, Cold Storage är nämligen mataffären ett par minuter bort...haha...men det är liksom matning och sömn för hela slanten här hemma, så ett promenad känns väldigt stort just nu, jag lämnar ju åtminstone soffan:).

Off we went, Theo och jag. En snabbpromenad senare rullade jag in vagnen på affären för att genast upptäcka att gångarna var så smala så jag kunde inte gå igenom hela affären...suck... när jag baxat vagnen baklänges tillbaks till kassan så kräktes han upp hela frukosten och nattmålet med tror jag...gaahhhh! Och inte hade de nån lättmjölk heller...verkar behagligast att hålla sig till soffan tycker jag...

Nu väntar storsanering av vagnen, kul, kul! Njut av dagen!

My big plan for today was to make a visit to Cold Storage our little grocery store, it´s just a few minutes away. Once I got there I realised that the isle was to narrow so I couldn´t walk around the whole store, and when I finally made it to the counter (pulling the stroller backwards) Theo threw up all of his breakfast...lucky me....he didn´t seem to mind though, he kept on sleeping:). And they didn´t even have milk....gahhhh!

Well, well shit happens:)! Have a good day!

måndag 10 maj 2010

love


Skulle fixat svenskt pass till Theo på svenska ambassaden i morse, efter ett par stopp på andra våningar (hrmph) hittade vi äntligen fram. För att få höra att först måste han ju få sitt svenska personnummer, därefter kan vi ansöka om pass, rätt logiskt....när man vet om det! Och vi som var så glada att lillkillen faktiskt var vaken, det går ju inte för sig att blunda på passfotot inte!

Nu ska jag sätta på mig mjukisbrallorna och göra pannkakssmet, för det vankas pankisar till middag, så gott...kanske ska vi lyxa till det med lite glass till...Ha en fin dag!

Monday again and my husband is back to work after 2 weeks together with me and Theo, so now it´s all up to me:). Well, we went to the Swedish Embassy to get a passport for Theo, but of course as always when we try to do something, we had missed out that he needed the personal code number first....but we´re half way....always something, right?

Today we´re having pancakes for dinner, did you know that is one of the most common dinners in Sweden, we had it ALWAYS on Thursdays when I was growing up!

söndag 9 maj 2010

baby T

Theo 2 veckor gammal/ Theo 2 weeks old

Tanken denna söndag var att jag och sonen skulle till frissan och försöka få till våra kalufser lite, men ack vilken brist på energi jag har, det får bli en annan dag...eller månad...att ha en bebis som sover tungt i famnen har en sövande effekt på mig! Det är knappt jag vill lägga mig ifrån honom för att gå på toaletten, man vill liksom inte störa sömnen;).

Enjoying this Sunday, resting with baby boy. We¨ll see if I get some energy to make some plans for the rest of the day:).
Enjoy this day!

lördag 8 maj 2010

032
En trött lördagmorgon har jag i dag...gäsp! Lillkillen Theo sover jättebra på dagarna och kvällarna när vi sitter i vardagsrummet men när vi ska sova för natten har han svårt att komma till ro (antar att det är för att jag inte har honom i famnen då). I natt när jag fortfarande var vaken klockan 4 och befann mig i svår koma, så vaknar maken till och med en stor gäspning säger han "-Åh gud vad trött jag är"! Vad svarar man då...ord kändes plötsligt väldigt överflödiga!

Nåväl en ny dag som vi ska spendera tillsammans hela familjen, vi ska åka till Science Center där Pixar (de som har gjort filmer som Toy Story, Hitta Nemo bl a) har en utställning, jag älskar deras filmer så det ser jag fram emot.

Ha en underbar lördag!


I´m having a tired Saturday morning! Theo sleeps great during the day and evenings when we sit in the living room but when we go to sleep for the night, he cant´t sleep (assuming that it is because I do not have him in my arms then). Last night when I was still awake at 4 o'clock and was in severe coma, my husband who has been sleeping for many hours says "Oh god I am so tired"! What do you respond to that....men!

Well a new day that we spend together the whole family, we're going to the Science Center where Pixar (those who have made films such as Toy Story, Finding Nemo) has a exhibition, I love their movies so that I look forward to that!


Have a great day!

fredag 7 maj 2010

sommar1
sommaren 2009

Godmorgon fredag!
Tänk att det är maj månad redan och bara 4 veckor till skolavslutningen...känns ju helt overkligt! När jag tänker på det blir jag glad i hela kroppen för barnens skull, så härligt att se fram emot ett långt sommarlov!

Vi har velat fram och tillbaka på huruvida vi ska flyga hem till Sverige denna sommar, då Theo känns så liten för att flyga så många timmar. Samtidigt har jag hört att det inte är nån fara alls, som vanligt får man väl använda sitt sunda förnuft. En sommar i Sverige är årets höjdpunkt och något som vi alla ser fram emot, så vi får nog ta diskussionen ett varv till...

Nu är det dags för frukost, gäller att passa på när lilleman sover:). Ha en underbar fredag!

Photos from our summer in Sweden last year. Going home every summer is the years highlight and something we all look forward too, but since we now have baby Theo we haven´t decided if we are going back home this summer. It would make me a bit sad if we aren´t able to enjoy the long summer evenings, fresh air and refreshing summer rain this year...

Anyway, it´s time for breakfast, enjoy this day to the fullest!

torsdag 6 maj 2010

Rhubarb pic
Rabarber/Rhubarbs

Jag är ju en riktigt godisråtta eller kanske snarare en kak/bull/paj-råtta...då det inte finns så mycket gott godis här i Singapore så blir det till att baka istället. Har blivit barnsligt förtjust i en sån enkel sak som rabarber med smulpaj och vaniljsås, yummie! Och tjusningen är ju att det går så fort att laga, finns liksom ingen anledning att låta bli:).

I dag ska vi registrera Theo här i Singapore (förhoppningsvis en enkel sak men man vet ju aldrig med myndigheter...suck) och hans försäkring ska skickas iväg. Kan ni tänka er att jag har fått SOVA i 2 nätter, jippie tjoho, nu håller det i sig tills han flyttar hemifrån....I wish:).

Ha en toppendag och glöm inte att njuta av livet!

I love candy! But since here in Singapore there´s not much that I fancy in the candy stores, I just have to make all the good stuff myself:). Yesterday I made a rhubarb pai, yummie, it was a joy eating it..What is your favourite snack or dessert or even candy?

Have a great day and remember to enjoy life!

onsdag 5 maj 2010

tiny

Lillemans gympadojjer

I morse hade sonen en uppvisning i aulan på skolan, temat var flower power...peace love and understanding, typ. Jag tycker att det är toppen att skolan så ofta har dessa uppvisningar det gör att barnen blir trygga att uppträda och prata inför folk, men det som är negativt (i allafall för mig som knappt vet hur en synål ser ut) är att det ska fixas med kostymer i de olika teman som de har. Ja, eller det behöver egentligen inte vara kostymer, men barnen ska ju gärna ha nåt inom temats ramar....och vad gör man då? Jo, man skickar maken att fixa detta, haha, resultatet blev en t-shirt med peacetecken och andra flummigheter...Jag blir alltid så rörd och stolt när jag ser dessa uppvisningar, fick nog blinka bort en och annan tår även i dag, så fånigt att stå där och tjuta, haha.

Dags att vila en stund, vi kollar på kommisarie Winter och jag ska ta mig en dammsugare, mums! Kram på Er!

Tiny cute shoes, there is something special with all these tiny clothes and shoes, don´t you think? It´s not that cute anymore when your childrens shoe size is 46, haha.

Today I´m a proud mother, our son had a performance in school, these kind of things always touch my heart in a very special way, one or two tears were blinked away this morning:).

Enjoy this lovely day!

tisdag 4 maj 2010


baby feet

Så mycket kan jag säga att det inte är lätt att fota nybadade små fossingar...det sprattlas hej vilt när man ligger och myser i kvällsolen ute i trädgårdssoffan:).

I dag har vi varit med Theo hos barnläkaren för att kolla att han går upp i vikt som han ska, och visst han har gått upp lite grann men han är ingen storviktare om man uttrycker sig så. Men huvudsaken är att vi ser att han går upp efter strulet med ammningen och det går ju åt rätt håll. Samtidigt togs ett blodprov för att kolla nivån på gulsoten han har, det gör ont i mammahjärtat när de "torterar" ens lilla, men det är ju ett nödvändigt ont trots allt.

Första restaurangbesöket är även det avklarat för lillskrutten, det blev en italiensk restaurang efter alla tråkiga besök på förmiddagen, det känns nu som även jag är på väg åt rätt håll efter 7 dagars sömnlöshet, men man ska väl inte ropa hej än antar jag:).

Dags att steka fiskpinnar, så hej svejs på er!

I can tell you this much, it´s not easy to shoot small newly bathed feet...they move like crazy while enjoying the evening sun outside in the garden.

Today we have been with Theo to the doctor to check that he is gaining weight as he should, and yes he has gone up a little, but he is no Mr Big if I put it that way. At the same time they took a blood test to check the level of jaundice, it hurts in a mothers heart when they are "torturing" our little ones...

The first restaurant visit is also done for little man, an Italian restaurant after all the tedious visits in the morning, it feels now that I, too, is headed in the right direction after the delivery of our precious baby boy T.

Time to fix dinner, have a great day!

måndag 3 maj 2010

breakfast

Tänkte jag skulle skärpa upp mina matvanor litegrann så energinivån är på topp hela dagen, och vad kan vara en bättre start på dagen än havregrynsgröt? Vanligtvis används grynen mest till bakning i vårt hushåll, men det ska det bli ändring på nu:). Vad äter du till frukost, ge mig lite inspiration, please!

Här lunkar bebislivet på i sakta mak, det är hur mysigt som helst men det blir inte ofta som jag lämnar huset...eller ens soffan under en dag....men underbart är kort så det gäller att ta vara på den här tiden!

Må gott och kram till Er!

A healthy breakfast is a good start of the day, and what can be better than oatmeal with some raspberries? What do you eat for breakfast, please inspire me:).

Enjoying life with baby Theo, and not much else is being done around here, but I guess that´s the way nature made it to be the first precious weeks of a new born...:).

Have a lovely day and take care of your loved ones!